Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Varno s konji v cestnem prometu - preventivna prireditev na Tolminskem

Varno s konji v cestnem prometu - preventivna prireditev na Tolminskem
 
PDF natisni E-mail
PU Nova Gorica - Sporočila za javnost
Četrtek, 01. junij 2017

Minuli vikend oziroma v soboto, 27. maja 2017, smo policisti na območju poslovno-trgovskega in športnega centra Na Logu v Tolminu izvedli preventivno prireditev pod sloganom Varno s konji v cestnem prometu.

 

IMG 6251

 

Za domačine je bil obisk policistov konjenikov s Postaje konjeniške policije Ljubljana malce nenavaden dogodek, zato je bilo na prireditvi tudi veliko naključnih obiskovalcev, predvsem tistih z otroki.

 

Na pobudo predstavnice Konjeniškega društva doline Idrijce Špele Šinkovec smo v organizaciji Policijske postaje Tolmin in ob pomoči policistov konjenikov iz PKP Ljubljana 20 udeležencem v štiriurnem teoretičnem in praktičnem predavanju predstavili veliko novosti, ki jih bodo ljubitelji konj s pridom uporabili med vsakdanjo ježo.  

 

 

IMG 6250

 

Po uvodnem pozdravu pomočnika komandirja PP Tolmin Borisa Zorka smo udeležencem predstavili namen in potek učne delavnice. Nato sta vajeti v svoje roke prevzela policista konjenika Tomaž Celestina in Janez Ramovž, ki sta predstavila ljubljansko enoto konjeniške policije in zgodovino njenega 42-letnega delovanja. Opisala sta, kakšno je delo policista konjenika in katere so njegove naloge.

 

Še posebej pozorno pa so udeleženci prisluhnili napotkom policistov za varnejšo ježo v cestnem prometu, saj so jahači posebna kategorijo cestnoprometnih udeležencev, ki morajo upoštevati pravila, ki jih predpisuje zakonodaja za varno ježo. Predstavljene so jim bile pasti in nevarnosti ježe tako v urbanih naseljih in v gostem cestnem prometu kot po cestah zunaj naselij.

 

Po teoretičnem delu je sledila še praktična predstavitev ježe v cestnem prometu, seveda pa so bili ob zaključku prireditve najbolj veseli otroci, saj so lahko zajahali pravega policijskega konja. Ob slovesu so se vsi strinjali, da so s predavanjem pridobili novo znanje, zadovoljna pa sta bila tudi policista konjenika, saj sta si z udeleženci izmenjala veliko bogatih izkušenj.

 

{gallery}PUNG\IMG\sporocila\2017\06_junij\01_konji_tolminsko\galerija{/gallery}

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.