Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Motoristi, vabljeni na delavnice!

Motoristi, vabljeni na delavnice!
 
PDF natisni E-mail
Sporočila za javnost
Petek, 17. marec 2017

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

 

 

Objavljamo seznam trenutno znanih aktivnosti, ki ga bomo sproti dopolnjevali in objavljali morebitne spremembe. Zato redno spremljajte naše spletne strani in se pravočasno seznanite z načrtovanimi dogodki na območju svoje policijske uprave.

 

Pri vožnji pa upoštevajte tudi naše preventivne nasvete.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

 

PU Nova Gorica

 

  • V nedeljo, 26. marca, med 10. in 13. uro (pred Mercator centrom v Novi Gorici): Avto moto društvo Nova Gorica Moto Klub organizira teoretično in praktično usposabljanje z amotoriste, pri katerem sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Nova Gorica. Motoristična delavnica bo v vsakem vremenu (v primeru dežja bo prestavljena v parkirno hišo Mercator centra).

 

  • V soboto, 6. maja 2017, z začetkom ob 9. uri (prostori in poligon Moto kluba Soča v Tolminu): organizirana bo delavnica za osvežitev znanja motoristov pred začetkom letošnje motoristične sezone. Organizatorji so MK Soča, policisti Policijske postaje Tolmin in PU Nova Gorica, SPVCP Občine Tolmin, AMD Tolmin. Najprej bo potekal teoretični in nato še praktični del delavnice, ki se izvaja pod sloganom Skupaj za večjo varnost. V okviru teoretičnega dela bodo udeleženci osvežili znanje cestnoprometnih predpisov in pravil varne vožnje. V praktičnem delu pa bodo predstavljene prvine varne vožnje z motornimi kolesi (vožnja "v hodniku", med stožci, pravilno in varno zaviranje itd.). Ogledali si boste lahko tudi delo in opremo služb, ki sodelujejo pri obravnavi področja prometnih.

 

 

 

PU Novo mesto (novo)

 

  • V soboto, 8. aprila 2017, z začetkom ob 9. uri (prostori in poligon Raceland Krško): udeleženci bodo lahko prisluhnili predavanju psihologa, obnovili bodo znanje iz prve pomoči in spoznali teoretične ter praktične prvine spretnostne vožnje, nato pa se bodo lahko še sami preizkusili na poligonu. Različna podjetja bodo predstavila motoristična opremo in motorje. Organizatorji dogodka so Raceland Krško, občine Kostanjevica na Krki, Krško, Škocjan in Postaja prometne policije Novo mesto.

 

  • V nedeljo, 9. aprila 2017, z začetkom ob 10. uri (dvorišče pred podjetjem Armat v Krmelju): udeleženci bodo osvežili znanje nudenja prve pomoči ob prometni nesreči ter se udeležili vodene psihofizične priprave na motoristično sezono. Obiskovalcem bo predstavljena spretnostna vožnja na poligonu z motoristi inštruktorji. Organizatorji so: MK Junci, MK Posavje, SPV Sevnica, ZD Sevnica in Policijska uprava Novo mesto.

 

  • V petek, 14. aprila 2017, z začetkom ob 8. uri (parkirni prostor pred Šolskim centrom Novo mesto): delavnica je namenjena dijakom centra srednjih šol. V učilnicah bo sprva potekala teorija, nato bo zunaj izvedena praktična vožnja. Dijaki se bodo lahko udeležii še delavnic prve pomoči, prisluhnili teoretičnim prvinam vožnje z mopedi in motornimi kolesi, temu bo sledila še vožnja na poligonu s policisti motoristi inštruktorji. Svoje delo bodo predstavili tudi gasilci GRC Novo mesto, SPV Novo mesto, RK in ZD Novo mesto. Organizatorji dogodka so: SPV Novo mesto in PU Novo mesto.

 

  • V soboto, 15. aprila 2017, z začetkom ob 10. uri (parkirni prostor pred Šolskim centrom Novo mesto): delavnica je namenjena vsem motoristom. V učilnicah bo sprva potekala teorija, nato bo zunaj izvedena praktična vožnja. Motoristi se bodo lahko udeležili še delavnic prve pomoči, prisluhnili teoretičnim prvinam vožnje z mopedi in motornimi kolesi, temu bo sledila še vožnja na poligonu s policisti motoristi inštruktorji. Svoje delo bodo predstavili tudi gasilci GRC Novo mesto, SPV Novo mesto, RK in ZD Novo mesto. Organizatorji dogodka so: SPV Novo mesto in PU Novo mesto.

 

  • V soboto, 22. aprila 2017, z začetkom ob 10. uri (prostori Policijske postaje Črnomelj in parkirišče obrtne cone v Kanižarici): Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Novo mesto in Policijska uprava Novo mesto organizirata delavnico za vse voznike motornih koles. Teoretični del delavnice, na katerem bomo predstavili prvine varne vožnje in pravilno nudenje prve pomoči, bo potekal na Policijski postaji Črnomelj. V praktičnem delu bodo gasilci PGD Črnomelj prikazali, kako poteka reševanje iz vozila, sledila bo še vožnja na poligonu z policisti motoristi inštruktorji. Sodelujejo ZD Črnomelj, PGD Črnomelj, PU Novo mesto in SPV Črnomelj.

 

  • V nedeljo, 7. maja 2017, z začetkom ob 14. uri (parkirni prostor pred Mercatorjem v Trebnjem): če še niste obiskali nobene organizirane priprave na novo motoristično sezono, je čas, da se udeležite delavnice v Trebnjem. V okviru delavnice boste lahko osvežili znanje iz prve pomoči, varno preizkusili svoje spretnosti na simulatorju vožnje z motornim kolesom in se tudi teoretično pripravili na vožnjo z motorjem. Na koncu pa se lahko podate še na poligon, kjer boste "napake" pri vožnji popravljali pod budnim očesom policistov motoristov inštruktorjev. Delavnico organizirata MK Kamerad in Policijska uprava Novo mesto.

 

 

 
PU Ljubljana

 

  • V soboto, 15. aprila 2017, med 10. in 13. uro (v Trbovljah, na asfaltni športni površini pri Občini Trbovlje): na prireditvi bodo poleg zunanjih udeležencev aktivno sodelovali tudi policisti Policijske uprave Ljubljana. Tam bo policist motorist inštruktor, ki bo motoristom svetoval o varni vožnji, ogledali si boste lahko vozilo s sistemom Provida ter opremo policije itd.

 

  • V soboto, 22. aprila 2017, med 9. in 14. uro (pred TC Motoshop v Ljubljani): policisti sodelujejo na preventivnem dogodku za motoriste, kjer bodo predstavili novo službeno vozilo policije, policijsko motorno kolo, laserski merilnik hitrosti in varnostne razdalje, delili bodo tudi preventivne letake z nasveti za varno udeležbo v prometu.

 

 


PU Maribor

 

  • V nedeljo, 9. aprila 2017, med 9. in 13. uro (pred stavbo Tehnični pregledi Avtokrka, Rimska ulica 12 v Slovenski Bistrici): policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica bodo v sodelovanju z mariborskimi prometnimi policisti in drugimi subjekti na področju prometne varnosti izvedli preventivno aktivnost za motoriste Policijska izkušnja kot nasvet. Na preventivno prireditev, kjer bodo policisti prikazali tudi varno vožnjo s kolesi, so vabljeni vsi vozniki enoslednih vozil v javnem cestnem prometu, predvsem vozniki motornih koles, pa tudi potniki, ki se z njimi prevažajo. Sodelujejo tudi motorist reševalec iz Zdravstvenega doma Maribor, člani Moto kluba Grofi Attems itd.

 

  • V soboto, 22. aprila 2017, med 8.45 in 12. uro (na asfaltni površini pri športnem igrišču ŠD Juršinci, Juršinci 19 b): delavnica za motoriste. Ob 9.05 uri pozdravni govor, ob 9.15 uri si lahko ogledate predstavitev varne vožnje s strani policista inštruktorja, ob 9.30 uri predstavitev nudenja  prve pomoči s strani osebja ZD Ptuj, med 10. in 11. uro preizkusi vožnje po poligonu, med 11.15 in 12. uro izmenjava mnenj in izkušenj. Dogodek organizira SPVCP Občine Juršinci v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Grabšinski breg, Policijsko postajo Ptuj, Postajo prometne policije Maribor in ZD Ptuj. (v primeru dežja prireditev odpade).
 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.