Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

24.02.15 Na območju mariborske policijske uprave potekajo hišne preiskave

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes, 24. februarja 2015, od 6. ure na območju Policijske uprave Maribor na treh lokacijah opravljajo hišne preiskave dveh stanovanjskih in enega poslovnega prostora.

Več

23.02.15To sredo obiščite Muzej slovenske policije!

Muzej slovenske policije v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom to sredo, 25. februarja 2015, ob 16. uri organizira vodenje po muzeju in pogovor s strokovnjaki. Vabljeni! Vstop je prost.

Več

20.02.15AMZS Pomoč bo olajšala postopek pomoči na cesti tudi za gluhe in naglušne

Policija v svojih preventivnih dejavnostih podpira številne aktivnosti za večjo varnost šibkejših in bolj ranljivih udeležencev v cestnem prometu, med katere spadajo tudi gluhi in naglušni.

Več

19.02.15Le vsi skupaj - žrtve v sodelovanju s svojci, s prijatelji in z institucijami - lahko preprečimo nadaljnje nasilje

Eno temeljnih poslanstev policije je zagotavljanje osebne varnosti in življenja ljudi, kar se med ostalim odraža v obravnavi problematike nasilja v družini. Nekaj tisoč žrtev prekrškov ali kaznivih dejanj z elementi nasilja v družini priča o razsežnosti tega družbenega problema. Prav zato je pomembno, da v javnosti vzbudimo ničelno toleranco do nasilja v družini, da se bomo ob zvoku nasilja brez pomisleka odzvali vsi: družina, svojci, prijatelji, centri za socialno delo, policija, tožilstvo, sodišče, predstavniki nevladnih organizacij, zdravniki, učitelji. Vsak od nas mora prispevati svoj del podpore in pomoči žrtvi do končne rešitve. Več o tem smo spregovorili na današnji novinarski konferenci.

Več

19.02.15Podpisan sporazum o sodelovanju med Policijo, Gasilsko svezo Slovenije in Skupnostjo gasilsko-reševalnih zavodov Slovenije

Generalni direktor policije Marjan Fank, predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša in predsednik Skupnosti gasilsko-reševalnih zavodov Slovenije Tomaž Kučič so danes, 19. februarja 2015, v Kopru podpisali sporazum o sodelovanju.

Več

19.02.15V akciji Bodi preViden policisti ugotovili kar 1.890 kršitev

Med 2. in 15. februarjem je potekala preventivna akcija za večjo varnost pešcev, Bodi preViden. Policisti so v tem času ugotovili 1.890 kršitev, od tega 189 pri voznikih in 1.701 pri pešcih. 

Več

18.02.15Policija jutri podrobneje o problematiki in delu na področju preprečevanja in obravnave nasilja v družini

Nedavni tragični dogodek v Celju je v javnosti sprožil precej razprav glede izreka ukrepa prepovedi približevanja, zato vam želimo problematiko celovito predstaviti na jutrišnji tiskovni konferenci, 19. februarja 2015 ob 12. uri, na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Več

18.02.15Danes na PU Koper pojasnili podrobnosti o ponedeljkovem prijetju roparjev banke v Izoli

Danes, 18. februarja 2015, je v sejni sobi Policijske uprave Koper potekala novinarska konferenca, kjer sta Senad Jušič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper in Zdenko Deželak, komandir Policijske postaje Izola, javnosti pojasnila podrobnosti glede ponedeljkovega prijetja roparjev banke v centru Izole.

Več

16.02.15Obvestilo o pogrešani osebi

V petek, 13. februarja 2015, je neznano kam odšla 82-letna Marija Pernek s Ptuja.

Več

13.02.15Med zimskimi počitnicami ne pozabite na varnost!

Pred nami sta dva tedna šolskih zimskih počitnic. Ob začetku in koncu počitnic je na cestah in mejnih prehodih pričakovati več prometa, zato strpno in previdno. Če se odpravljate na smučišče, poskrbite, da bodo aktivnosti na snegu prijetne in varne. Če boste dalj časa odsotni, pa ne pozabite niti na zavarovanje svojih domov.

Več

12.02.15Naj bodo zimske počitnice in aktivnosti na snegu prijetne, a tudi varne!

Pred nami sta dva tedna zimskih počitnic, ko bo na smučiščih več smučarjev, predvsem otrok. Na današnji novinarski konferenci, ki je potekala na Krvavcu, smo opozorili, na kaj vse morajo biti smučarji pozorni, in kako bomo za večjo varnost skrbele pristojne službe. Najpomembnejše je zavedanje, da je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak posameznik.

Več

11.02.15Pustovanje je zabavno, naj bo tudi varno - nasveti policije

Začel se je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Da bi bilo pustovanje ne le veselo, temveč tudi varno, objavljamo nekaj preventivnih nasvetov in opozoril policije.

Več

11.02.15Zaradi informativnih dni možna gneča v prometu - opozorilo vsem udeležencem prometa

V petek in soboto, 13. in 14. februarja, bodo na vseh srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji potekali informativni dnevi, zato bo v neposredni bližini šol in njihovi okolici povečan promet in je pričakovati večjo gnečo. Vozniki, prilagodite hitrost razmeram na cesti, dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise ter vozite strpno.

Več

10.02.15Naj zimske počitnice minejo čim bolj varno! - vabilo medijem

Približujejo se zimske počitnice, ko se bodo številne družine in skupine otrok odpravile zimskim radostim naproti. Predstavnike medijev vljudno vabimo, da se nam v četrtek, 12. februarja, ob 11. uri pridružite na smučišču na Krvavcu, kjer bomo spregovorili o varni smuki na urejenih in smuki, izven urejenih prog, kot tudi obvezni opremi, kadar se odpravljamo v gore.

Več

10.02.15Tina Maze v treh dneh do drugega naslova svetovne prvakinje!

Tina Maze je včeraj zvečer, prvič v karieri postala še svetovna prvakinja v kombinaciji.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.