Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

22.04.15 Javna dražba petih stanovanj – vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve kot upravljavec nepremičnin v Črnomlju, Metliki, Murski Soboti in Petrovcih vabi na javno dražbo petih stanovanj, ki bo 8. 5. 2015, ob 9. uri, na Štefanovi ulici 2, Ljubljana.

Več

21.04.15Z uspešno preiskavo kriminalisti posegli v nezakonito trgovino z rabljenimi deli

Gorenjski kriminalisti so s kazenskima ovadbama zaključili zahtevno, večmesečno preiskavo sumov kaznivih dejanj, povezanih z avtomobilsko kriminaliteto. V preiskavi so obravnavali več osumljencev, pri dveh pa so z dosedanjim delom potrdili sume več kaznivih dejanj prikrivanja in ponarejanja listin.

Več

20.04.1510 let trilateralnega centra za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje

V vasi Vrata Megvarje na avstrijsko-italijanski meji so se v petek, 17. aprila 2015, sestali šefi policij Slovenije, Avstrije in Italije, da bi slovesno obeležili 10. obletnico trilateralnega centra za policijsko sodelovanje.

Več

20.04.15 Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili obveščeni, da je neznano kam odšla 70-letna Margareta Abe Gržinič iz Ljubljane.

Več

17.04.15Včerajšnji maraton nadzora hitrosti umiril promet na slovenskih cestah

V včerajšnjem maratonu nadzora hitrosti so policisti ugotovili 1.225 prekoračitev hitrosti.

Več

16.04.15Nova barvna podoba vozil slovenske policije - spletna anketa

Novembra lani je policija v brezplačno testiranje prevzela pet specialnih patruljnih policijskih vozil z novo barvno podobo. Njena uvedba je odvisna od rezultatov testiranja in tudi od vašega mnenja, zato vas prosimo, da izpolnite kratko anketo. Za sodelovanje se vam zahvaljujemo!

Več

16.04.15Odziv Policije na netočno poročanje nekaterih medijev glede varnosti radijskega sistema TETRA

V zadnjem obdobju je bilo v javnih medijih objavljenih več člankov o neustrezni varnosti v digitalnem radijskem sistemu TETRA. V njih pa avtorji navajajo nekatere netočne informacije, čeprav so jim predstavniki Policije posredovali točne.

Več

16.04.15Slovesnost ob 10-letnici delovanja Centra za policijsko sodelovanje Vrata Megvarje - vabilo medijem

Trilateralni center za policijsko sodelovanje Vrata Megvarje letos praznuje 10. obletnico svoje ustanovitve. Slovesnosti, ki bo v petek, 17. aprila 2015, se bosta udeležila tudi generalni direktor policije Marjan Fank in direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc.

Več

15.04.15Druga generacija študentov uspešno zaključila študij na Višji policijski šoli

Včeraj, 15. aprila 2015, je v Policijski akademiji potekala slovesna podelitev diplom drugi generaciji Višje policijske šole. Podelitve sta se udeležili tudi vodstvi notranjega ministrstva in policije. V drugo generacijo so bile vpisane policistke in policisti vodje policijskega okoliša in kriminalisti. Študij za drugo generacijo predstavlja "doizobraževanje" že zaposlenih policistk in policistov. Študij je trajal eno leto, potekal je ob delu, uspešno pa ga je končalo 92 študentk in študentov.

Več

15.04.15Notranje ministrstvo predstavilo poročilo o reševanju pritožb na delo policije

Predstavniki Ministrstva za notranje zadeve so javnosti včeraj, 14. aprila 2015, predstavili podrobnosti o pritožbah na delo policistov in koristne informacije za vse, ki bi lahko imeli opravka s policijo.

Več

13.04.15Nadpovprečno dobri rezultati na skoraj vseh področjih dela - predstavitev poročila policije za leto 2014

Vodstvo policije je na današnji novinarski konferenci predstavilo rezultate lanskih naporov policistov, kriminalistov in njihovih podpornih služb, da bi prebivalcem Slovenije zagotovili čim višjo stopnjo varnosti. Po besedah generalnega direktorja policije Marjana Fanka je bilo minulo leto zahtevno in polno preizkušenj, a smo vseeno dosegli dobre rezultate.

Več

12.04.15Z "maratonom nadzora hitrosti" do bolj umirjene in varne vožnje

Prihodnji teden bo potekal vseevropski nadzor hitrosti, v okviru katerega bomo slovenski policisti 16. aprila izvedli prvi "maraton nadzora hitrosti".

Več

10.04.15Predstavitev letnega poročila o delu policije - vabilo medijem

Vodstvo policije bo v ponedeljek, 13. aprila 2015, javnosti predstavilo rezultate dela slovenske policije v letu 2014. Novinarska konferenca bo ob 13. uri v medijskem središču Generalne policijske uprave na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Več

07.04.15Veliki gala koncert Policijskega orkestra - vabilo

Policijski orkester se te dni pripravlja na svoj veliki gala koncert. Igrali bodo v sredo, 22. aprila 2015, ob 19. uri v Slovenski filharmoniji. Toplo vabljeni!

Več

03.04.15Preden prvič letos sedete na motor, se ustrezno pripravite!

Z lepšim vremenom se na ceste podajajo tudi motoristi, večina izmed njih prvič letos. Zato policisti opozarjamo na vse potrebne priprave, ki jih motoristi pred sezono ne smejo izpustiti, ostale voznike pa pozivamo k večji previdnosti in zavedanju, da se po dolgi zimi motoristi spet vračajo v promet.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.