Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

22.12.14Marjan Fank danes sprejel italijanskega policijskega atašeja

Marjan Fank, v.d. generalnega direktorja policije je danes dopoldne na poslovilnem obisku sprejel policijskega atašeja Italijanske republike Luco Golzija, ki je na tej funkciji od 1. oktobra 2012.

Več

22.12.14Podelitev medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost - vabilo medijem na fototermin

V. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank in ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar bosta jutri, 23. decembra 2014, sprejela triintrideset policistov in petnajst občanov ter jim podelila medalje policije za hrabrost in medalje policije za požrtvovalnost.

Več

17.12.14Tudi v policiji in na notranjem ministrstvu smo sprejeli plamen luči miru

Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Andrej Špenga sta skupaj s policijskim vikarjem Janezom Novakom danes, 17. decembra 2014, na Generalni policijski upravi sprejela plamen luči miru iz Betlehema.

Več

17.12.14Dobrodelni božično-novoletni koncert Policijskega orkestra v kar dveh izvedbah

V dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji je Policijski orkester v torek, 16. decembra 2014, z božično-novoletnim koncertom pomahal staremu letu v slovo in izrekel prisrčno dobrodošlico novemu. Dvorana je bila na obeh izvedbah – prvič ob 17. uri in drugič ob 19.30 – polna.

Več

17.12.14Preiskovalci NPU skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo včerajšnjega streljanja v Ljubljani

Ljubljanska policijska uprava je bila včeraj okrog 19.45 obveščena, da se na enem izmed parkirnih prostorov na območju Viča nahaja poškodovana oseba. Osebi je bila nudena nujna zdravniška pomoč, nakar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana.

Več

16.12.14S strehe Pediatrične bolnišnice v Ljubljani se je spustilo osem "specialnih Božičkov"

Četudi Božičkom vreme danes ni bilo najbolj naklonjeno in so namesto snežink pročelje Pediatrične bolnišnice v Ljubljani orosile dežne kaplje, pa to nikomur ni pokvarilo dobrega razpoloženja. Božički, pripadniki Specialne enote policije, so se atraktivno spustili s strehe in otrokom narisali nasmeh na obraz.

Več

12.12.14Policijski specialci bodo kot božički ponovno risali nasmehe na otroških licih

Osem policijskih specialcev, preoblečenih v božičke, se bo v torek, 16. decembra 2014, ob 13. uri, že drugo leto zapored spustilo po zunanji strani pročelja Pediatrične klinike v Ljubljani, da bi polepšali dan tamkajšnjim otrokom na zdravljenju.

Več

12.12.14V ponedeljek obiščite Muzej slovenske policije!

Muzej slovenske policije v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v ponedeljek, 15. decembra 2014, ob 12. uri organizira vodenje po muzeju in pogovor s strokovnjaki. Vabljeni! Vstop je prost.

Več

11.12.14Policija vztraja na ničelni toleranci do neenake obravnave v uradnih postopkih

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar se je 10. decembra 2014 udeležila strokovnega foruma z naslovom Prijava homofobnega: predsodki, pričakovanja in praksa, ki ga je organiziralo Društvo informacijski center Legebitra, nevladna in neprofitna organizacija, ki si prizadeva za izboljšanje položaja in odnosa do istospolno usmerjenih na različnih nivojih in področjih življenja v Sloveniji.

Več

10.12.14Podpisan letni načrt sodelovanja med policijo in vojsko

Danes sta v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman podpisala letni načrt sodelovanja med Policijo in Slovensko vojsko za prihodnje leto.

Več

10.12.14Tina Maze in Peter Prevc dobitnika naslova Športnik leta 2014

Včeraj, 9. decembra 2014, sta bila na prireditvi Športnik leta že drugič zapored izbrana alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, sicer vrhunska športnika, ki sta zaposlena v Policiji. Za najboljšo ekipo je bila razglašena hokejska reprezentanca.

Več

09.12.14Posvet o homofobnem nasilju

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar se bo jutri, 10. decembra 2014, udeležila strokovnega foruma z naslovom Prijava homofobnega nasilja: predsodki, pričakovanja in praksa. Policija se zaveda te problematike in vztraja na ničelni toleranci v policijskih postopkih.

Več

09.12.14Namesto petarde raje pamet v roke!

Nepremišljena in nepravilna uporaba pirotehničnih izdelkov sta najpogostejša vzroka za nastanek telesnih poškodb. Zato namesto petarde, raje pamet v roke!

Več

09.12.14V "malem mestu" bomo prisotni tudi policisti

Danes, 9. decembra 2014, svoja vrata odpira tudi Minicity, v katerem s preventivnimi vsebinami za naše najmlajše sodelujmo tudi policisti!

Več

08.12.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni, da je pogrešan 20-letni Klemen Lenko iz Mežice.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.