Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

25.08.15Novo šolsko leto se približuje, a še minuli teden so policisti največ prehitrih voznikov ujeli v naseljih

Policisti so minuli teden, med 17. in 23. avgustom 2015, ko je potekala vseevropska akcija nadzora hitrost Speed, ugotovili kar 1.696 prekoračitev hitrosti.

Več

25.08.15Lažni oglas na spletu z namenom pridobitve premoženjske koristi

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so 19. avgusta 2015 na spletnem portalu 'sobotainfo.com' zasledili oglas, v katerem je moški prodajal ledvico za 50.000 evrov. Kriminalisti so nemudoma pričeli zbirati prva obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene presaditve človeškega telesa in spremembe človeškega genoma po 6. odstavku 181. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B).

Več

24.08.15Za varnost otrok, ki se vračajo v šolske klopi, bomo skrbeli tudi policisti - napoved aktivnosti

Kmalu bodo ceste polne razigranih otrok, ki se vračajo v šolske klopi, nekateri pa vanje sedajo prvič. Da bi bila njihova pot v šolo in domov varna in brezskrbna, moramo v prvi vrsti poskrbeti odrasli: starši, vozniki in pristojne službe. Ta teden zato policisti začenjamo aktivnosti za varno pot v šolo, ki bodo potekale od 24. avgusta do 11. septembra.

Več

20.08.15Obvestilo o pogrešani osebi

Od ponedeljka, 17. avgusta 2015, je pogrešan 20-letni Žan Stres, stanujoč v Predenci, na območju Šmarja pri Jelšah, sicer študent v avstrijskem Grazu.

Več

17.08.15Ta teden poostreno nad prehitrimi vozniki

V Sloveniji in v večini evropskih držav bodo policisti med 17. in 23. avgustom 2015 ponovno izvajali evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti SPEED, ki poteka v okviru TISPOL-a. Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno.

Več

13.08.15Poziv staršem k prijavi dogodkov - dogodki spolnega napada na otroka

Policisti Policijske uprave Novo mesto so  4. avgusta prejeli prijavo suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let. Kaznivo dejanje je bilo storjeno v  eni izmed trgovin na območju PU Novo mesto. Osumljenec je  pristopil do otroka, ki si je ogledoval artikle, ga ogovoril in pričel otipavati. Otrok se je fizično uprl in osumljenega odrinil. Po dejanju je osumljeni trgovino zapustil in odšel neznano kam.  

Več

13.08.15Ta konec tedna bomo poostreno nadzirali motoriste in druge udeležence v prometu

Motoristične sezone še zdaleč ni konec, na naših cestah pa je v letošnjem letu življenje izgubilo že 18 voznikov enoslednih motornih vozil, od tega 17 voznikov motornih koles in 1 voznik mopeda. V enakem obdobju preteklega leta je umrlo 11 voznikov motornih koles in 2 potnika na motornem kolesu.

Več

12.08.15NPU ovadil bančnika, ki je banki povzročil 1,7 milijonov evrov premoženjske škode

Nacionalni preiskovalni urad je na Specializirano državno tožilstvo RS vložil kazensko ovadbo zoper nekdanjega vodilnega uslužbenca ene od poslovnih bank zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Več

06.08.15Nov trend spletnega izsiljevanja z intimnimi fotografijami - opozorilo najstnikom in odraslim

Ker smo v slovenski policiji letos prejeli že okoli deset prijav spletnega izsiljevanja z intimnimi fotografijami in posnetki, kjer so oškodovanci večinoma mladoletne osebe (tako fantje kot dekleta), nekaj žrtev pa je bilo tudi odraslih, smo v sodelovanju z nacionalnim odzivnim centrom SI-CERT objavili več preventivnih nasvetov pred tovrstnimi zlorabami na internetu.

Več

30.07.15Policisti med akcijo Bus & Truck prekontrolirali več kot 3.000 tovornjakov in 300 avtobusov

Slovenska policija je minuli teden, med 20. in 26. julijem 2015, sodelovala v evropsko usklajenem nadzoru nad prevozi blaga in potnikov, imenovanem Truck & Bus. Različne kršitve cestnoprometnih predpisov so prometni policisti na območju celotne države odkrili pri 532 tovornih vozilih in 38 avtobusih.

Več

29.07.15Javna dražba zasedenega stanovanja v Dravogradu - vabilo

Obveščamo vas, da je naprodaj zasedeno stanovanje v Dravogradu, s katerim upravlja Ministrstvo za notranje zadeve RS. Vabljeni na javno dražbo, ki bo v sredo, 26. avgusta 2015, ob 9. uri na sedežu ministrstva na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

29.07.15Javna dražba dveh rabljenih centralnih računalnikov IBM - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve RS namerava prodati rabljena centralna računalnika IBM. Vse zainteresirane vabimo na javno dražbo, ki bo v torek, 25. avgusta 2015, ob 9. uri na sedežu ministrstva na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

23.07.15Muzej slovenske policije začasno zaprt

Obveščamo vas, da bo Muzej slovenske policije zaradi obnovitvenih del, od 24. julija do 15. septembra 2015, zaprt.

Več

22.07.15Voznikom motornih koles in mopedov minuli vikend izrekli 225 sankcij

Minuli vikend, med 17. in 19. julijem 2015, so policisti po vsej državi izvedli poostren nadzor nad vozniki motornih koles in mopedov. V tem času so kontrolirali 1.591 enoslednih motornih vozil in njihovim voznikom izrekli 225 sankcij.

Več

20.07.15Policisti smo ta teden poostrili nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Slovenski policisti smo ta teden v okviru evropsko usklajene akcije Bus & Truck po vsej Sloveniji še poostrili nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.