Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

27.07.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili v soboto obveščeni, da svojci od 22. julija 2014 pogrešajo 28-letnega Slavka Zupančiča iz Meniške vasi.

Več

25.07.14Slovenskega policista, ki službuje na Hrvaškem, so slovenski počitnikarji takoj opazili

Slovenski policisti Bojan Triglav je eden od treh policistov, ki po dogovoru med slovensko in hrvaško policijo svoje delo trenutno opravlja na Hrvaškem, natančneje na otoku Krku. Dela mu v prvih štirinajstih dneh ni manjkalo.

Več

25.07.14Ne hiti! Ugani glas, sodeluj v nagradni igri in se poteguj za nagrado!

Hitrost, moč in energija. Natrpan urnik, vztrajnost, predanost in zmage, so značilnosti uspešnih športnikov. Da je od hitrosti pomembnejša preudarnost, meni tudi eden od najuspešnejših slovenskih športnikov, ki zase pravi tudi, da s hitrostjo zmaguje samo v športu, nikoli na cesti.

Več

24.07.14Zavarujte svoja vozila pred vlomilci in tatovi!

Storilci premoženjskih kaznivih dejanj, med katera sodi tudi avtomobilska kriminaliteta, so drzni, organizirani in povezani s tujimi kriminalnimi združbami. Statistični podatki in izkušnje kažejo, da se načini storitve kaznivih dejanj v Sloveniji približujejo značilnostim avtomobilske kriminalitete v zahodno evropskih državah. Več o tem smo predstavili na današnji novinarski konferenci.

Več

23.07.14Vlomilci in tatovi ne počivajo - vabilo medijem

Policijska uprava Ljubljana in Generalna policijska uprava vabita na skupno novinarsko konferenco, ki bo jutri, 24. julija 2014, ob 11. uri, v avtoparku na Vodovodni 93/a v Ljubljani.

Več

23.07.14V nekaj urah pri nadzoru tovornih vozil in avtobusov odkrili preko 20 kršitev

V okviru evropsko usklajenega nadzora, ki poteka te teden, so policisti v sodelovanju s cariniki poostreno preverjali, kako vozniki tovornih vozil in avtobusov spoštujejo cestnoprometne in druge predpise. Na počivališču Lukovica ob avtocesti Ljubljana – Maribor so danes, 23. julija 2014, dopoldne podrobneje pregledali 43 tovornih vozil in 8 avtobusov ter zaznali preko 20 kršitev.

Več

23.07.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni, da je od 21. julija 2014 pogrešana 32-letna Maja Šaronja iz Raven pri Šoštanju.

Več

22.07.14 Teden poostrenega nadzora nad vozniki tovornih vozil in avtobusov - vabilo medijem

Med 21. in 27. julijem 2014 na območju celotne Slovenije poteka Evropsko usklajen nadzor, katerega cilj je doseči celovitejši in uspešnejši prometni nadzor.

Več

18.07.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 56-letnega Zlatka Komela iz Kromberka pri Novi Gorici.

Več

17.07.14Vozniki, strpno in previdno na avtocestah!

Na slovenskih avtocestah se je začelo prometno najbolj obremenjeno obdobje. Zaradi gostote prometa, rednih vzdrževalnih del in različnih interventnih dogodkov so občasni zastoji ali upočasnjen promet neizbežni.

Več

17.07.14 Veniger sprejel policista, ki odhaja na delo na Kosovo

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 17. julija 2014, sprejel policista Dejana Lenarčiča, ki odhaja na delo v mednarodno civilno misijo na Kosovo.

Več

16.07.14"Na pomoč, ukradli so mi prtljago!"

V zadnjem času smo policisti od občanov prejeli več prijav o vdorih v njihove elektronske predale, iz katerih prihajajo nenavadna elektronska sporočila, s katerimi se prejemnike teh sporočil prosi za nujno nakazilo denarja, ker se je določena oseba v tujini znašla v težavah zaradi tatvine prtljage in dokumentov.

Več

16.07.14Upnike oškodovali za več milijonov evrov - sporočilo za javnost

Na podlagi prijave Davčne uprave Republike Slovenije so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada maja 2013 pričeli s preiskovanjem suma storitve več kaznivih dejanj Oškodovanja upnikov po 227. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1). Oškodovani so upniki matične družbe in njenih hčerinskih družb, vse s sedežem na Vrhniki. Storitve kaznivega dejanja je osumljenih sedem oseb v vlogah direktorja, prokurista, likvidacijskega upravitelja in lastnika. Skupna škoda, storjena s kaznivimi dejanji, znaša približno 5,9 milijona evrov, za kolikor so oškodovani upniki.

Več

16.07.14Za varen obisk gora in povratek nazaj lahko največ naredite sami

Vodja Gorske policijske enote Robert Kralj, vrhunski alpinist Klemen Premrl in zdravnica iz Splošne bolnišnice Jesenice Urška Bricelj so na današnji novinarski konferenci v izogib tragičnim izkušnjam v gorah predstavili in opozorili na nevarnosti, ki v gorah prežijo na planince in svetovali, kako se pred njimi obvarovati.

Več

16.07.14 NPU opravlja 8 hišnih preiskav zaradi sumov kaznivih dejanj oškodovanja upnikov - vabilo medijem

Nacionalni preiskovalni urad danes, 16. julija 2014, izvaja aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Preiskovalci na območju ljubljanske, murskosoboške in kranjske policijske uprave na podlagi sodnih odredb opravljajo osem hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Več o tem v izjavi za javnost, ki bo danes, 16. julija 2014, ob 14. uri v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.