Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

04.08.15Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 1. avgusta 2015 pogrešanega 86-letnega Ivana Kocija iz Maribora.

Več

03.08.15Obvestilo o pogrešani osebi

Mariborski policisti so bili obveščeni, da je v soboto, 1. avgusta 2015, od doma neznano kam odšel 86-letni Ivan Koci iz Maribora.

Več

30.07.15Policisti med akcijo Bus & Truck prekontrolirali več kot 3.000 tovornjakov in 300 avtobusov

Slovenska policija je minuli teden, med 20. in 26. julijem 2015, sodelovala v evropsko usklajenem nadzoru nad prevozi blaga in potnikov, imenovanem Truck & Bus. Različne kršitve cestnoprometnih predpisov so prometni policisti na območju celotne države odkrili pri 532 tovornih vozilih in 38 avtobusih.

Več

29.07.15Javna dražba zasedenega stanovanja v Dravogradu - vabilo

Obveščamo vas, da je naprodaj zasedeno stanovanje v Dravogradu, s katerim upravlja Ministrstvo za notranje zadeve RS. Vabljeni na javno dražbo, ki bo v sredo, 26. avgusta 2015, ob 9. uri na sedežu ministrstva na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

29.07.15Javna dražba dveh rabljenih centralnih računalnikov IBM - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve RS namerava prodati rabljena centralna računalnika IBM. Vse zainteresirane vabimo na javno dražbo, ki bo v torek, 25. avgusta 2015, ob 9. uri na sedežu ministrstva na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

23.07.15Muzej slovenske policije začasno zaprt

Obveščamo vas, da bo Muzej slovenske policije zaradi obnovitvenih del, od 24. julija do 15. septembra 2015, zaprt.

Več

22.07.15Voznikom motornih koles in mopedov minuli vikend izrekli 225 sankcij

Minuli vikend, med 17. in 19. julijem 2015, so policisti po vsej državi izvedli poostren nadzor nad vozniki motornih koles in mopedov. V tem času so kontrolirali 1.591 enoslednih motornih vozil in njihovim voznikom izrekli 225 sankcij.

Več

20.07.15Policisti smo ta teden poostrili nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov

Slovenski policisti smo ta teden v okviru evropsko usklajene akcije Bus & Truck po vsej Sloveniji še poostrili nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.

Več

20.07.15Gorski policisti bodo na planinskih poteh skrbeli za varen obisk naših gora

Za varen obisk slovenskih gora bomo policisti gorske enote tudi letos skrbeli s preventivnimi aktivnostmi na planinskih poteh in na vrhovih Julijskih Alp in Kamniško-Savinjskih Alp. Vse dni je poleti organizirano tudi dežurstvo za helikoptersko reševanje v gorah, kjer sodelujemo s policijskim helikopterjem.

Več

17.07.15Nakup konja za potrebe policije - razpis

Objavljamo razpis za nakup konja za opravljanje policijskih nalog. Ponudbe zbiramo do vključno 15. septembra 2015.

Več

17.07.15Prosta pot rešuje življenja - opozarjamo na pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti

Da bi vozniki začeli bolj upoštevati pravila za razvrščanje ob zastojih na avtocesti, je Družba za avtoceste v RS ta teden na posamezne nadvoze in avtocestna počivališča začela nameščati nove transparente Reši življenje. Pripravili so tudi več kot 20.000 zloženk o pravilnem razvrščanju, ki jih te dni delijo voznikom tovornjakov na posameznih cestninskih postajah.

Več

16.07.15Ta vikend poostreno nadziramo motoriste in druge prometne udeležence, nadzor bo potekal tudi iz zraka

Motoristična sezona je že v polnem teku, v času dopustov in ob lepem vremenu pa je na cestah pričakovati tudi več motoristov. Da bi čim bolje poskrbeli za njihovo varnost in varnost drugih prometnih udeležencev, bo med 17. in 19. julijem 2015 potekal poostren nadzor nad motoristi. Poleg tega bomo ta vikend zaradi zagotavljanja varnosti, pretočnosti prometa in odkrivanja kršitev nadzorovali ves cestni promet tudi iz helikopterja. 

Več

15.07.15Psičke Cora, Caka in Ajda iščejo nov dom

Tri policijske psičke, Cora, Caka in Ajda, iščejo nov dom. Policija jih namreč prodaja, saj žal ne ustrezajo pogojem za delo v policiji, primernim lastnikom pa bodo zagotovo dobre hišne ljubljenke.

Več

14.07.15Vabljeni, da izpolnite anketo o zasebnem varovanju

Ministrstvo za notranje zadeve RS je pripravilo kratek anketni vprašalnik, ki se nanaša na področje zasebnega varovanja. Vabljeni k sodelovanju!

Več

13.07.15V treh dneh so slovenske ceste zahtevale kar 7 življenj, zato policisti znova opozarjamo - vozite previdno!

Ob današnji hudi prometni nesreči, ki je zahtevala štiri življenja, in po tragičnem vikendu, ko so v prometnih nesrečah izgubile življenje še tri osebe, policisti znova opozarjamo na previdno in varno vožnjo!

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.