Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

23.07.14Vlomilci in tatovi ne počivajo - vabilo medijem

Policijska uprava Ljubljana in Generalna policijska uprava vabita na skupno novinarsko konferenco, ki bo jutri, 24. julija 2014, ob 11. uri, v avtoparku na Vodovodni 93/a v Ljubljani.

Več

23.07.14V nekaj urah pri nadzoru tovornih vozil in avtobusov odkrili preko 20 kršitev

V okviru evropsko usklajenega nadzora, ki poteka te teden, so policisti v sodelovanju s cariniki poostreno preverjali, kako vozniki tovornih vozil in avtobusov spoštujejo cestnoprometne in druge predpise. Na počivališču Lukovica ob avtocesti Ljubljana – Maribor so danes, 23. julija 2014, dopoldne podrobneje pregledali 43 tovornih vozil in 8 avtobusov ter zaznali preko 20 kršitev.

Več

23.07.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni, da je od 21. julija 2014 pogrešana 32-letna Maja Šaronja iz Raven pri Šoštanju.

Več

22.07.14 Teden poostrenega nadzora nad vozniki tovornih vozil in avtobusov - vabilo medijem

Med 21. in 27. julijem 2014 na območju celotne Slovenije poteka Evropsko usklajen nadzor, katerega cilj je doseči celovitejši in uspešnejši prometni nadzor.

Več

18.07.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 56-letnega Zlatka Komela iz Kromberka pri Novi Gorici.

Več

17.07.14Vozniki, strpno in previdno na avtocestah!

Na slovenskih avtocestah se je začelo prometno najbolj obremenjeno obdobje. Zaradi gostote prometa, rednih vzdrževalnih del in različnih interventnih dogodkov so občasni zastoji ali upočasnjen promet neizbežni.

Več

17.07.14 Veniger sprejel policista, ki odhaja na delo na Kosovo

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 17. julija 2014, sprejel policista Dejana Lenarčiča, ki odhaja na delo v mednarodno civilno misijo na Kosovo.

Več

16.07.14"Na pomoč, ukradli so mi prtljago!"

V zadnjem času smo policisti od občanov prejeli več prijav o vdorih v njihove elektronske predale, iz katerih prihajajo nenavadna elektronska sporočila, s katerimi se prejemnike teh sporočil prosi za nujno nakazilo denarja, ker se je določena oseba v tujini znašla v težavah zaradi tatvine prtljage in dokumentov.

Več

16.07.14Upnike oškodovali za več milijonov evrov - sporočilo za javnost

Na podlagi prijave Davčne uprave Republike Slovenije so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada maja 2013 pričeli s preiskovanjem suma storitve več kaznivih dejanj Oškodovanja upnikov po 227. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1). Oškodovani so upniki matične družbe in njenih hčerinskih družb, vse s sedežem na Vrhniki. Storitve kaznivega dejanja je osumljenih sedem oseb v vlogah direktorja, prokurista, likvidacijskega upravitelja in lastnika. Skupna škoda, storjena s kaznivimi dejanji, znaša približno 5,9 milijona evrov, za kolikor so oškodovani upniki.

Več

16.07.14Za varen obisk gora in povratek nazaj lahko največ naredite sami

Vodja Gorske policijske enote Robert Kralj, vrhunski alpinist Klemen Premrl in zdravnica iz Splošne bolnišnice Jesenice Urška Bricelj so na današnji novinarski konferenci v izogib tragičnim izkušnjam v gorah predstavili in opozorili na nevarnosti, ki v gorah prežijo na planince in svetovali, kako se pred njimi obvarovati.

Več

16.07.14 NPU opravlja 8 hišnih preiskav zaradi sumov kaznivih dejanj oškodovanja upnikov - vabilo medijem

Nacionalni preiskovalni urad danes, 16. julija 2014, izvaja aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Preiskovalci na območju ljubljanske, murskosoboške in kranjske policijske uprave na podlagi sodnih odredb opravljajo osem hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Več o tem v izjavi za javnost, ki bo danes, 16. julija 2014, ob 14. uri v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.

Več

16.07.14 Nacionalni preiskovalni urad na osmih hišnih preiskavah za dokazi kaznivih dejanj oškodovanja upnikov

Nacionalni preiskovalni urad danes, 16. julija 2014, izvaja aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Preiskovalci na območju ljubljanske, murskosoboške in kranjske policijske uprave na podlagi sodnih odredb opravljajo osem hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.   

Več

16.07.14Poslej lahko prosti čas preživite tudi v počitniškem objektu v Vinici

Nastanitvene zmogljivosti notranjega ministrstva za oddih in rekreacijo so bogatejše za enoto v Vinici. Štiriposteljni apartma lahko najamete celo leto. Vabljeni!

Več

16.07.14V Mariboru sta se sestala prva moža slovenske in avstrijske policije

 Danes sta se v Mariboru na bilateralnem srečanju sestala generalni direktor slovenske policije, Stanislav Veniger, in avstrijski generalni direktor za javno varnost, Konrad Kogler.

Več

15.07.14Naj bodo pohodi v hribe varni - vabilo medijem

Policisti gorske enote so z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah, kjer so sodelovali tudi pripadniki Letalske policijske enote, letos pomagali že mnogim pohodnikom, za nekatere pa je bila pomoč žal prepozna. Več o varnem preživljanju prostega časa v gorah bomo rekli na novinarski konferenci, ki bo jutri, 16. julija 2014, ob 12. uri, na Policijski postaji Tržič, na naslovu Cesta Ste Marie aux Mines 19.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.