Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

19.09.14Za varnost v prometu lahko največ naredimo udeleženci sami!

Na današnji novinarski konferenci Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč so pristojne institucije opozorile na pomen varnosti v cestnem prometu. Konference se je udeležil tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger, ki je poudaril, da lahko za lastno varnost največ storimo udeleženci sami.

Več

19.09.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili obveščeni, da je pogrešan 50-letni Goran Skobir iz Domžal.

Več

18.09.14Podpisan varnostni protokol za nadzor prevoza in varovanja gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in glavni inšpektor Inšpektorata RS za notranje zadeve mag. Mitja Perko ter predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja Branko Slak so danes, 18. septembra 2014, podpisali varnostni protokol za nadzor prevoza in varovanja gotovine ter drugih vrednostnih pošiljk.

Več

18.09.14Dobrodelnega teka v Tacnu se je udeležilo 500 tekačic in tekačev

Na tacenskem stadionu smo včeraj tekli za dober namen. V izraz podpore, solidarnosti, sočutja, kolegialnosti, pripadnosti, pomoči in nenazadnje prijateljstva, smo policistke in policisti odtekli nepreštete kilometre in s tem simbolično zaključili dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini preminulega policista Damijana Kukoviča.

Več

18.09.14Nakup konja za potrebe policije - razpis

Objavljamo razpis za nakup konja za opravljanje policijskih nalog. Ponudbe zbiramo do vključno petka, 3. oktobra 2014.

Več

16.09.14Generalni direktor policije policistom predal ključe novih službenih vozil

Vozni park policijskih enot, ki skrbijo za varovanje schengenske meje, bo kmalu bogatejši za 328 vozil. 321 vozil je policija že prejela, 7 vozil pa bo dobavljenih do konca letošnjega leta. Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 16. septembra, policistom v uporabo simbolično predal ključe novih avtomobilov.

Več

16.09.14NPU opravlja pet hišnih preiskav zaradi sumov kaznivih dejanj v zdravstvu

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes izvajajo operativne aktivnosti v zvezi s preiskovanjem sumov kaznivih dejanj v zdravstvu. Na območju ljubljanske policijske uprave preiskovalci na podlagi sodnih odredb opravljajo pet hišnih preiskav pri fizičnih in pravnih osebah, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in drugo materialno gradivo, ki bo služilo kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Več

15.09.14Veniger bo policistom predal ključe novih službenih vozil - vabilo medijem na fototermin

Jutri, 16. septembra, bo generalni direktor policije Stanislav Veniger policistom predal ključe novih službenih vozil.

Več

15.09.14Na Otroškem bazarju so tudi letos gorele modre lučke

Policisti smo tudi letos sodelovali na Otroškem bazarju, kjer smo malim nadebudnežem ter njihovim staršem in učiteljem predstavili zanimivosti policijskega poklica.

Več

13.09.14Prva pomoč v prometni nesreči lahko reši življenje

Kot udeleženci v cestnem prometu moramo s svojim ravnanjem storiti vse, da čim bolj zmanjšamo možnosti za nastanek prometne nesreče. Kadar do nesreče že pride, pa moramo vedeti, kaj storiti oz. kako ustrezno ukrepati, da bi bile posledice nesreče čim blažje. Ob svetovnem dnevu prve pomoči so v Avto-moto zvezi Slovenije pripravili aktivnosti, s katerimi želijo opozoriti na njen pomen tudi ob prometnih nesrečah.

Več

12.09.14Ponovni poziv za konkretne podatke ali dokaze o pasjih bojih

Pretekli teden smo pozvali vse, ki razpolagajo s kakršnimikoli konkretnimi podatki ali morebitnimi dokazi o odvijanju pasjih bojev v Sloveniji, da se zglasijo na policiji in s tem pripomorejo k temu, da bomo lahko zoper odgovorne ukrepali. Kljub pozivu do sedaj nismo prejeli nikakršnih novih podatkov, ki bi potrjevali sum, da se kazniva dejanja mučenja živali oz. pasji boji odvijajo na območju Slovenije.

Več

11.09.14Poleg že znanih 'fizičnih' varnih točk bodo kmalu tudi e-varne točke

Slovenska policija že vrsto let dobro sodeluje tudi z Unicefom, mednarodno nevladno organizacijo za pomoč otrokom, ki je na včerajšnji novinarski konferenci z gosti ob začetku novega šolskega leta predstavila varne točke. Do konca leta naj bi bile vzpostavljene tudi e-varne točke, ki bi otrokom pomagale ob neprijetnostih, s katerimi se srečujejo na spletu.

Več

11.09.14Na Otroškem bazarju se predstavlja tudi policija - vabilo

Policija se tudi letos predstavlja na Otroškem bazarju, ki je svoja vrata odprl danes, 11. septembra. Razstavni prostor policije lahko obiščete vse do nedelje, 14. septembra, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Otroci in starši, vljudno vabljeni!

Več

08.09.14Varnostni pas vam lahko reši življenje - napoved akcije

Med 8. in 19. septembrom v Sloveniji potekajo aktivnosti za večjo rabo varnostnega pasu. Akcija je usklajena tudi z Evropsko mrežo prometnih policij (TISPOL) in bo istočasno potekala v več evropskih državah. Policisti bomo v tem času preverjali, ali ste med vožnjo pripeti.

Več

08.09.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti so bili obveščeni, da je od 23. avgusta 2014 pogrešan 37-letni Lungu Marius, državljan Romunije.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.