Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

25.11.14S fotografsko razstavo Nasilje na njeni koži obeležili mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami

Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami sta danes, 25. novembra 2014, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak in ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar na Brdu pri Kranju odprli fotografsko razstavo z naslovom Nasilje na njeni koži.

Več

25.11.14Ob 30-letnici helikopterske nesreče v Blejski Dobravi smo se poklonili spominu na umrle

2. novembra 1984 se je v gozdu pri Vršah pod Blejsko Dobravo ob 9.25 uri zrušil helikopter milice Republiškega sekretariata za notranje zadeve. V nesreči so umrle vse štiri osebe: pilot letalske enote milice Gorazd Šturm, slovenski alpinist Aleš Kunaver, znan zahodnonemški planinski publicist in himalajec Toni Hieberel in njegova žena Erika Hieberel. Odpravili so se fotografirati širše območje Triglava za knjigo o lepotah Julijskih Alp.   Ob 30. obletnici te nesreče so zaposleni v Letalski policijski enoti Uprave za policijske specialnosti danes, 25. novembra 2014, odšli na kraj nesreče, se ob spominskem obeležju poklonili in prižgali svečo.

Več

25.11.14Brošura Kaj moramo vedeti o policijskih postopkih

Ministrstvo za notranje zadeve je pripravilo brošuro z naslovom Kaj moramo vedeti o policijskih postopkih?. V njej so zbrani odgovori na najpogostejša vprašanja, s katerimi se srečujejo državljani, ko imajo opravka s policisti.

Več

25.11.14Muzej slovenske policije vabi na Muzeoforum

Muzej slovenske policije v ponedeljek, 1. decembra 2014, vabi na Muzeoforum. Muzeoforum je oblika enodnevnega strokovnega srečanja, ki je namenjen muzejskim delavcem in širši javnosti, in na katerem se v obliki predavanj priznanih slovenskih in tujih strokovnjakov obravnava tematika, povezana s kulturno dediščino. 

Več

24.11.14Policist med streljanjem v Litiji strelno orožje uporabil zakonito in strokovno - ugotovitve komisije

Komisija, ki jo je imenoval generalni direktor policije, je preverila dejstva in okoliščine, v katerih je policist Policijske postaje Litija med avgustovskim streljanjem v Litiji uporabil strelno orožje. Kot je komisija ocenila, je policist, ki je streljal na napadalca (ta je pred tem streljal na oba policista, pri čemer je enega ubil), strelno orožje uporabil zakonito in strokovno.

Več

24.11.14Objavljen je javni natečaj za novega generalnega direktorja policije

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo javni natečaj za novega generalnega direktorja policije. Vlada je namreč konec oktobra razrešila Stanislava Venigerja s tega položaja in za v. d. direktorja imenovala Marjana Fanka.

Več

24.11.14Ponovna javna dražba stanovanja v Kisovcu

Ministrstvo za notranje zadeve kot upravljavec nepremičnine v Kisovcu, Trg pohorskega bataljona 5, vabi na ponovno javno dražbo stanovanja, ki bo 9. decembra 2014, ob 9. uri, na Štefanovi ulici 2, Ljubljana.

Več

21.11.14Ob svetovnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami slavnostno odprtje fotografske razstave Nasilje na njeni koži - vabilo medijem

V okviru projekta Vesna - živeti življenje brez nasilja bo 25. novembra 2014 slavnostno odprtje fotografske razstave z naslovom Nasilje na njeni koži.

Več

21.11.14Za odhod na delo v misije usposobljenih in pripravljenih 20 policistk in policistov

Osnovno usposabljanje policistov za delo v mednarodnih civilnih misijah se je danes, 21. novembra 2014, v Vadbenem centru Gotenica slavnostno zaključilo s podelitvijo potrdil udeležencem.

Več

21.11.14Fank sprejel policista, ki odhaja v misijo Eulex na Kosovo

V. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank je danes, 21. novembra 2014, sprejel Jureta Rusa, ki odhaja na enoletno misijo Eulex na Kosovo.

Več

19.11.14DCAF in Policija pripravila skupno vajo

Sekretariat Konvencije o policijskem sodelovanju v jugovzhodni Evropi (PCC SEE) pod okriljem DCAF-a Ljubljana (Inštitut za demokratični nadzor nad oboroženimi silami) je v sodelovanju z Europolom ter enajstimi državami organiziral do sedaj največjo vajo v čezmejnem policijskem sodelovanju v Evropi, ki se je danes zaključila.

Več

18.11.14Ponoven poziv k večji varnosti pešcev v prometu

Pozno jeseni in pozimi je vidljivost na cestah slabša, predvsem zaradi daljših noči in megle. Statistika kaže, da je v tem obdobju več prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci. V zadnjem času sta življenje izgubila kar dva, zato ponovno pozivamo k skrbi za njihovo večjo varnost v prometu!

Več

17.11.14Prebivalcem na poplavljenih območjih na pomoč priskočili tudi policisti

Tako kot ob vseh naravnih katastrofah so tudi med zadnjimi poplavami policisti priskočili na pomoč lokalnim prebivalcem. Od 13. novembra pa do danes je na poplavnih območjih v svojem prostem času pomagalo 114 policistov, več deset policistov pa je naloge na prizadetih območjih opravljalo ob rednem delu.

Več

17.11.14Policija in Gorska reševalna zveza Slovenije podpisali načrt sodelovanja za prihodnje leto

V. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Igor Potočnik sta v soboto, 15. novembra 2014, na Jezerskem podpisala Načrt sodelovanja med GRZS in Policijo za leto 2015.

Več

17.11.14Obisk enote službenih psov policije na Karavankah

Vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije si je v petek, 14. novembra 2014, ogledalo prenovljene prostore enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Kranj na Karavankah.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.