Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

12.10.15Prva lipicanca za Policijo v Mariboru

Kobilarna Lipica je danes, 12. oktobra 2015, predala Policiji plemenita lipicanska konja 583 Favory Torysa I in 634 Favory Steaka XXVII.

Več

09.10.15Nova službena konja - lipicanca za policijo - vabilo medijem na predajo v Lipico

Kobilarna Lipica bo v ponedeljek, 12. oktobra 2015, slovenski Policiji predala plemenita lipicanska konja 583 Favory Torysa I in Favory Steaka XXVII.

Več

09.10.15V tednu otroka na OŠ Prežihov Voranc predstavili poklic policista in glasbenika v eni osebi

V okviru mednarodnega tedna otroka smo policisti danes, 9. oktobra 2015, obiskali tudi Osnovno šolo Prežihov Voranc v Ljubljani, kjer smo učencem predstavili poklic policista in glasbenika v eni osebi. Otroci so tako lahko spoznali tudi nekoliko drugačno plat policijskega poklica.

Več

08.10.15Fotografska razstava Nasilje na njeni koži obiskala tudi Policijsko akademijo

Fotografska razstava je del dvoletne nacionalne kampanje proti nasilju nad ženskami Vesna - živeti življenje brez nasilja, v kateri sodeluje tudi policija. Razstava bo v Policijski akademiji gostovala do konca oktobra.

Več

07.10.1520. obletnico igrice Ena ena tri smo praznovali skupaj s 180 osnovnošolci

V okviru mednarodnega tedna otroka smo danes, 7. oktobra, obeležili dvajseto obletnico preventivnega projekta in lutkovne igrice Ena ena tri. Ob dvajsetem "rojstnem dnevu" igrice smo za 180 osnovnošolcev v Policijski akademiji organizirali predstavo in druženje s policisti.

Več

06.10.15Ob jubilejni, 20. obletnici predstave Ena ena tri bo Policijsko akademijo obiskalo 180 osnovnošolcev - vabilo medijem

V okviru mednarodnega tedna otroka bomo obeležili dvajseto obletnico preventivnega projekta in lutkovne igrice Ena ena tri. Ob dvajsetem "rojstnem dnevu" igrice bomo otrokom podarili predstavo, ki se je bo jutri, 7. oktobra, v Policijski akademiji v Tacnu udeležilo 180 osnovnošolcev.

Več

05.10.15Razbili kriminalno združbo, ki se je več let ukvarjala s proizvodnjo in preprodajo prepovedanih drog

Gorenjski kriminalisti so pretekli teden v sodelovanju z vsemi policijskimi upravami v Sloveniji in Generalno policijsko upravo uspešno zaključili zahtevno večmesečno kriminalistično preiskavo dobro organizirane kriminalne združbe, ki se je več let ukvarjala s proizvodnjo in preprodajo prepovedanih drog, tako doma kot tudi v tujini. V nezakonitih aktivnostih je sodelovalo 33 oseb, starih med 26 in 68 let, osumljene pa so 159 kaznivih dejanj. Hišne preiskave so potekale na območju Ljubljane, Kranja, Celja, Nove Gorice in Kopra.

Več

05.10.15Od ponedeljka do nedelje poteka po Sloveniji nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov

Med 5. in 11. oktobrom 2015 bo po vsej Sloveniji potekal evropsko usklajen nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

Več

05.10.15"Vsak zgodovinski trenutek je lahko ogledalo naše prihodnosti"

V Ljubljani smo včeraj, 4. oktobra 2015, slovesno obeležili 25. obletnico Manevrske strukture narodne zaščite in prvega Republiškega štaba Teritorialne obrambe.

Več

02.10.15Na F3ŽO smo policisti tudi letos predstavili svoje delo, del policijske zgodovine in obiskovalcem svetovali, kako poskrbeti za varnost

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je bil med 29. septembrom in 1. oktobrom v Cankarjevem domu v Ljubljani, smo se predstavili tudi policisti. Obiskovalcem smo svetovali, kako lahko poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja.

Več

02.10.15V starem delu Ljubljane bomo slovesno obeležili 25. obletnico Manevrske strukture narodne zaščite - vabilo medijem

Ob počastitvi 25. obletnice Manevrske strukture narodne zaščite in prvega Republiškega štaba Teritorialne obrambe pod poveljstvom Predsedstva Republike Slovenije bodo v nedeljo, 4. oktobra 2015, v starem delu Ljubljane potekali trije dogodki, združeni pod naslovom 25 let združeni v obrambi suverenosti Republike Slovenije.

Več

02.10.15Stanovanje v Velenju ponovno naprodaj - vabilo na javno dražbo

Vabljeni na ponovno javno dražbo nezasedenega stanovanja v Velenju, ki bo v torek, 27. oktobra 2015, ob 9. uri na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. Lastnika stanovanja sta Ministrstvo za notranje zadeve in Mestna občina Velenje.

Več

30.09.15Državni zbor sprejel Resolucijo o dolgoročnem razvojnem programu policije do leta 2025

Državni zbor RS je včeraj, 29. septembra 2015, soglasno sprejel Resolucijo o dolgoročnem razvojnem programu policije do leta 2025.

Več

30.09.15Informacije o zasedenosti nastanitvenih lokacij za tujce

Objavljamo zbrane informacije o trenutni situaciji glede zasedenosti nastanitvenih lokacij za tujce po Sloveniji včeraj ob 18. uri.

Več

29.09.15Od 1. do 18. oktobra poteka akcija za večjo varnost pešcev

Med 1. in 18. oktobrom bo potekal drugi del akcije za večjo varnost pešcev. V tem času bomo policisti s preventivnimi aktivnostmi osveščali pešce o skrbi za lastno varnost, pa tudi preverjali, ali tako pešci kot vozniki upoštevajo cestnoprometna pravila.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.