Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

26.01.15Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Koper so bili obveščeni, da je pogrešan 79-letni Berto Černeka iz Parecaga.

Več

26.01.15S sporazumom med Policijo in NZS do večje varnosti na športnih prireditvah

Danes, 26. januarja 2015, smo z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) podpisali sporazum o sodelovanju, s katerim bomo dosegli še tesnejše medsebojno sodelovanje pri zagotavljanju varnosti na športnih prireditvah. 

Več

23.01.15Obvestilo o pogrešani osebi

Policijska uprava Maribor je bila obveščena, da je pogrešan 41-letni Matej Božič iz Morja pri Framu.

Več

23.01.15Na Informativi veliko zanimanja za delo v policiji

Danes je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata odprla že 7. Informativa. Študentje, dijaki, učenci in ostali obiskovalci lahko še danes do 18. ure in jutri med 9. in 18. uro dobite pomembne informacije o nadaljnjem izobraževanju in zaposlovanju. Na Informativi se predstavljamo tudi policisti.

Več

23.01.15Nov generalni direktor policije je Marjan Fank

Vlada Republike Slovenije je s 23. januarjem 2015 na položaj generalnega direktorja policije imenovala Marjana Fanka, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Več

22.01.15"Policist" Rok Marguč na svetovnem prvenstvu prideskal bron!

Slovenski deskar Rok Marguč, sicer vrhunski športnik, zaposlen v policiji, je na svetovnem prvenstvu v Lachtalu osvojil bronasto medaljo v paralelnem slalomu. Iskrene čestitke!

Več

22.01.15V Gotenici danes in jutri o preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju zlorab evropskih sredstev

Danes se je v Gotenici v okviru projekta Themis začela dvodnevna delavnica, namenjena izboljšanju učinkovitosti odkrivanja in preiskovanja zlorab pri pridobivanju in porabi evropskih sredstev. Delavnico je odprl v. d. generalnega direktorja policije Marjan Fank.

Več

22.01.15Jutri bo svoja vrata odprla že 7. Informativa - vabilo

Jutri bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata odprla že 7. Informativa. Študentje, dijaki, učenci in ostali obiskovalci boste lahko v petek in soboto, 23. in 24. januarja, dobili pomembne informacije o nadaljnjem izobraževanju in zaposlovanju. Na Informativi se bo predstavila tudi Policija. Na našem razstavnem prostoru in predavalnici boste lahko izvedeli več tudi o aktualnem razpisu za nove policiste!

Več

22.01.15Obvestilo pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili obveščeni, da svojci od včeraj pogrešajo 38-letno Tanjo Jere z območja Sostra v Ljubljani.

Več

19.01.15Predsednik vlade Miro Cerar, vodstvo ministrstva in policije obiskali Policijsko upravo Koper

Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar sta danes, 19. januarja 2015, obiskala Policijsko upravo Koper in se seznanila z odprtimi vprašanji in s težavami, s katerimi se srečujejo tamkajšnji zaposleni.

Več

19.01.15Prvih 250 šolarjev že "zasedlo" Smučarski center Pohorje

Danes, 19. januarja 2015, je Smučarski center Pohorje "zasedlo" prvih 250 petošolcev, ki bodo v okviru projekta Šolar na smuči brezplačno pilili svoje smučarsko znanje.

Več

13.01.15Policija opozarja uporabnike bankomatov na previdnost

Policija ponovno opozarja na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatu. V zadnjem obdobju je bilo obravnavanih več primerov napadov na bankomate s pomočjo pasti za gotovino, znane tudi pod imenom "cash trapping".

Več

13.01.15Na 44. patruljnem teku na smučeh je Policija ubranila lanskoletno zmago v moški in bron v ženski kategoriji

Patruljnega teka na smučeh Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite se je letos udeležilo rekordno število tekmovalcev in tekmovalk. Za 68 moških in 16 ženskih ekip je bila sobota, 10. januarja 2015, dan za rekreacijo in preverjanje psihofizične pripravljenosti. Tradicionalno tekmovanje, s katerim se obuja spomin na bitko Cankarjevega bataljona v Dražgošah in na padle borce 3. bataljona Prešernove brigade, je tudi dogodek, ki povezuje pripadnike varnostnih, obrambnih in zaščitnih državnih organov. V disciplini smučarskega teka so se tekmovanju v svoji kategoriji pridružili tudi veterani vojne za Slovenijo.

Več

12.01.15Več prostih delovnih mest za policiste kandidate za določen čas - javna objava

Policija objavlja več prostih delovnih mest za policiste kandidate za določen čas, ki se bodo udeležili 6-mesečnega usposabljanja za varovanje zunanje meje Evropske unije. Po uspešno zaključenem usposabljanju bodo policisti predvidoma sklenili pogodbo o zaposlitvi za določen čas do pet let in opravljali naloge na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto. Rok za prijavo je 26. januar 2015.

Več

12.01.15Ta četrtek obiščite Muzej slovenske policije!

Muzej slovenske policije v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v četrtek, 15. januarja 2015, ob 18. uri organizira vodenje po muzeju in pogovor s strokovnjaki. Vabljeni! Vstop je prost.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.