Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

25.03.15Šefic in Fank v okviru vladnega obiska na Koroškem obiskala PU Celje

Državni sekretar Boštjan Šefic in generalni direktor policije mag. Marjan Fank sta v okviru vladnega obiska na Koroškem obiskala policijski postaji Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec.

Več

25.03.15Bobnarjeva sprejela policista, ki odhaja v misijo Eulex na Kosovo

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar je danes sprejela policista Borisa Krajnca, ki 27. marca 2015 odhaja v misijo Eulex na Kosovo.

Več

25.03.15Sedma delavnica o uporabi skupnih preiskovalnih skupin, tokrat za potrebe albanskih organov odkrivanja in pregona

Včeraj, 24. marca 2015, se je v Tirani začela sedma delavnica projekta Uporaba skupnih preiskovalnih skupin za potrebe boja proti trgovini z ljudmi na Zahodnem Balkanu na lokalni ravni (JIT THB WB).

Več

25.03.15Na Collecti se predstavlja tudi policija - vabilo

Na mednarodnem zbirateljskem sejmu Collecta, ki bo svoja vrata odprl jutri, 26. marca, bo del svoje zgodovine predstavila tudi policija.

Več

24.03.15Podpisan sporazum o sodelovanju med Policijo in Upravo RS za izvrševanje kazenskih sankcij

Generalni direktor policije Marjan Fank in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj sta danes, 23. marca 2015, podpisala sporazum o sodelovanju.

Več

19.03.15Pešcem najbolj prijazne občine so Mislinja, Škofja Loka in Maribor

V okviru nacionalne akcije Pešec je Javna agencija RS za varnost prometa pripravila natečaj Pešcem varna in prijazna občina. Z natečajem so želeli promovirati občine, ki so v preteklih letih aktivno in sistematično izvajale različne ukrepe za večjo varnost pešcev na lokalni ravni. Danes, 19. marca, so najboljšim podelili priznanja za leto 2014.

Več

19.03.15Dnevov korporativne varnosti se je udeležila tudi namestnica generalnega direktorja policije

V Ljubljani 18. in 19. marca poteka 6. mednarodna konferenca Dnevi korporativne varnosti. Osrednja tema letošnje konference je korporativna varnost kot orodje v rokah strateškega managementa. Včerajšnje otvoritve se je udeležila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

Več

18.03.15Poslanska imuniteta še ne pomeni nedotakljivosti - odziv policije

Policija je bila neprijetno presenečena nad burnim odzivom in očitki nekaterih politikov na račun nedavnih hišnih preiskav v eni od poslanskih skupin v Državnem zboru Republike Slovenije. Kritiki se očitno zavedajo, da so bila preiskovalna dejanja izvedena strokovno in zakonito, saj ne osporavajo slednjega, pač pa izpostavljajo neprimernost le teh, ker naj bi preiskava kratila avtonomijo državnega zbora in ovirala delo poslancev. Kot smo že pojasnili, je bila hišna preiskava tudi v konkretnem primeru izvedena oz. odrejena po zakonu o kazenskem postopku in po slednjem državni zbor pri takih preiskavah ni izvzet, zato ne more predstavljati posega v avtonomijo državnega zbora. Poslanska imuniteta še ne pomeni nedotakljivosti.

Več

18.03.15Policisti v enem tednu ugotovili kar 3.007 kršitev - pripnite se, varnostni pas vam lahko reši življenje!

Med 9. in 16. marcem smo policisti po vsej Sloveniji preverjali, ali med vožnjo uporabljate varnostni pas. V tem obdobju smo ugotovili 3.007 kršitev.

Več

13.03.15Letno srečanje policijskih atašejev in uradnikov za zvezo

V prostorih Generalne policijske uprave so se 25. februarja 2015 srečali policijski atašeji in uradniki za zvezo, pristojni za sodelovanje z Republiko Slovenijo.

Več

12.03.15Politika naj spoštuje strokovnost in neodvisnost dela policije, tudi kadar je sama v postopkih - odziv

V policiji obžalujemo odziv politike in vseh vpletenih v primer včerajšnje kriminalistične preiskave, saj je bil postopek zakonit in opravljen enako kot v vseh ostalih primerih.

Več

12.03.15Otroci so v Minicity-ju ustvarjali blazinice tolažbe

Policistke Policijske uprave Novo mesto so 22. februarja v Minicity-ju, v "malem mestu", ki se nahaja ljubljanskem trgovskem centru BTC, otrokom in njihovim staršem predstavile projekt Blazinica tolažbe.

Več

11.03.15Zlorabe uradnega položaja je osumljena ena oseba

Nacionalni preiskovalni urad je preiskavo začel oktobra lani na podlagi pisne prijave fizične osebe. Preiskovalci so začeli zbirati obvestila in dokaze ter izvajati druge ukrepe v predkazenskem postopku, ki ga vodi in z navodili usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije. V tem primeru smo sodelovali tudi s Komisijo za preprečevanje korupcije.

Več

11.03.15Preiskovalci NPU na hišnih preiskavah zaradi suma zlorabe uradnega položaja - vabilo medijem

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes, 11. marca 2015, od šeste ure naprej na območju kranjske in ljubljanske policijske uprave opravljajo hišne preiskave.

Več

09.03.15Varnostni pas vam lahko reši življenje - napoved akcije

Med 9. in 16. marcem po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti za večjo rabo varnostnega pasu. Akcija je usklajena tudi z evropsko akcijo Seatbelt in bo istočasno potekala v več evropskih državah. Policisti bomo v tem času preverjali, ali ste med vožnjo pripeti.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.