Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

30.10.14Preizkus znanja za opravljanje nalog občinskega redarstva - obvestilo o izpitnih rokih

Policijska akademija razpisuje preizkuse znanja za opravljanje nalog občinskega redarja.

Več

30.10.14 S polaganjem vencev smo se spomnili policistov, padlih v vojni za Slovenijo

Na krajši žalni slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve so se delavci policije in ministrstva za notranje zadeve danes, 30. oktobra 2014, spomnili na vse sodelavce policiste, ki so izgubili življenja v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Več

29.10.14 Polaganje vencev ob dnevu spomina na mrtve - vabilo medijem

V četrtek, 30. oktobra 2014, bosta ob dnevu spomina na mrtve organizirani slovesnosti polaganja vencev za policiste, padle v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Več

28.10.14V gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost - policija svetuje

V dneh, ki so pred nami, je pričakovati povečan promet, zlasti na cestah, ki povezujejo večja središča, na mejnih prehodih in okoli pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. Ne pozabimo na lastno varnost in varnost svojega premoženja. Objavljamo nekaj nasvetov, kako lahko z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečite marsikatero neprijetnost.

Več

27.10.14Obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev - razpis

Policijska akademija razpisuje obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev.

Več

24.10.14Jesen v gorah je lepa, a na pohajkovanje po hribih se je treba pripraviti!

Tudi v jesenskem in zimskem času je hoja po gričih, hribih in gorah privlačna. Marsikdo lep dan izkoristi za izlet v hribe. Preden se odpravite na pohajkovanje po višjih in nižjih vzpetinah, pa se na pot ustrezno pripravite, da bo ta čim bolj udobna in varna. Cilj naj bosta užitek na poti in srečna vrnitev v dolino, ne (le) osvojitev vrha!

Več

24.10.14Na študenstski areni je policiste pozdravil tudi predsednik Pahor

Zadnji dan Študentske arene je policijski razstavni prostor obiskal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in v roke segel policistom in vrhunskim športnikom, zaposlenim v policiji. 

Več

23.10.14Med mladimi na Študentski areni veliko zanimanja za delo policije

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes zaključuje Študentska arena, na kateri smo svoje delo predstavili tudi policisti. Obiščete nas lahko še do 19. ure.

Več

22.10.14Pravice otrok je treba postaviti nad vse ostale pravice in interese - odziv na objavo prispevka o spolnih zlorabah otrok

V enem izmed medijev je bil včeraj objavljen prispevek o sumu spolne zlorabe dveh mladoletnih deklic. Prispevek je vseboval zelo veliko podatkov in posnetkov, ki omogočajo nedvoumno prepoznavo vpletenih oseb, tudi otrok.

Več

20.10.14Obiščite nas na 15. Študentski areni - vabilo

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo med 21. in 23. oktobrom potekala že 15. Študentska arena, ki je namenjena študentom in dijakom. Tudi policisti bomo predstavili različna področja policijskega dela in vam svetovali, kako poskrbeti za varnost. Obiščite nas!

Več

17.10.14Bodi odgovoren, vozi trezen!

Med 17. in 19. oktobrom poteka tretji del akcije 0,0 šofer. V tem času bomo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Bodite odgovorni vozniki - preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!

Več

16.10.14Malim korakom za velik cilj smo se pridružili tudi policisti!

"Če gre za dober namen, smo zraven!" Tako je danes in včeraj odmevalo med policisti. Tekače, ki so premagovali male korake za velik cilj so namreč pospremili tudi policisti in policistke, včeraj na območju Policijske uprave Maribor, danes pa na območju Policijske uprave Novo mesto.

Več

16.10.14Preiskovalci NPU zaradi suma oškodovanja upnikov opravili enajst hišnih preiskav in pridržali dve osebi

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes opravili enajst hišnih preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov na območju mariborske policijske uprave, v katerih so iskali dokaze zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja upnikov.

Več

14.10.14Odločno in učinkovito ukrepanje v boju proti gospodarski kriminaliteti ter korupciji ostaja prednostna naloga slovenske policije

Kot smo poudarili na današnji novinarski konferenci, odločno in učinkovito ukrepanje v boju proti gospodarski kriminaliteti in korupciji ostaja prednostna naloga slovenske policije. Doseženi rezultati so velik izziv tudi za delo v prihodnje, saj slovenski policisti in kriminalisti iz leta v leto obravnavamo več gospodarskih kaznivih dejanj, s katerimi je bila povzročena velika premoženjska škoda.

Več

14.10.14Predstavili bomo rezultate na področju gospodarske kriminalitete in preiskavo opremljanja blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja - vabilo medijem

Celjski kriminalisti so s kazensko ovadbo zaključili del kriminalistične preiskave sumov kaznivih dejanj pri opremljanju blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja. Gre za še enega izmed uspešno zaključenih primerov preiskovanja gospodarske kriminalitete. Več o tem bomo povedali na novinarski konferenci, ki bo danes, 14. oktobra.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.