Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

24.10.14Jesen v gorah je lepa, a na pohajkovanje po hribih se je treba pripraviti!

Tudi v jesenskem in zimskem času je hoja po gričih, hribih in gorah privlačna. Marsikdo lep dan izkoristi za izlet v hribe. Preden se odpravite na pohajkovanje po višjih in nižjih vzpetinah, pa se na pot ustrezno pripravite, da bo ta čim bolj udobna in varna. Cilj naj bosta užitek na poti in srečna vrnitev v dolino, ne (le) osvojitev vrha!

Več

24.10.14Na študenstski areni je policiste pozdravil tudi predsednik Pahor

Zadnji dan Študentske arene je policijski razstavni prostor obiskal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in v roke segel policistom in vrhunskim športnikom, zaposlenim v policiji. 

Več

23.10.14Med mladimi na Študentski areni veliko zanimanja za delo policije

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes zaključuje Študentska arena, na kateri smo svoje delo predstavili tudi policisti. Obiščete nas lahko še do 19. ure.

Več

22.10.14Pravice otrok je treba postaviti nad vse ostale pravice in interese - odziv na objavo prispevka o spolnih zlorabah otrok

V enem izmed medijev je bil včeraj objavljen prispevek o sumu spolne zlorabe dveh mladoletnih deklic. Prispevek je vseboval zelo veliko podatkov in posnetkov, ki omogočajo nedvoumno prepoznavo vpletenih oseb, tudi otrok.

Več

20.10.14Obiščite nas na 15. Študentski areni - vabilo

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo med 21. in 23. oktobrom potekala že 15. Študentska arena, ki je namenjena študentom in dijakom. Tudi policisti bomo predstavili različna področja policijskega dela in vam svetovali, kako poskrbeti za varnost. Obiščite nas!

Več

17.10.14Bodi odgovoren, vozi trezen!

Med 17. in 19. oktobrom poteka tretji del akcije 0,0 šofer. V tem času bomo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Bodite odgovorni vozniki - preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!

Več

16.10.14Malim korakom za velik cilj smo se pridružili tudi policisti!

"Če gre za dober namen, smo zraven!" Tako je danes in včeraj odmevalo med policisti. Tekače, ki so premagovali male korake za velik cilj so namreč pospremili tudi policisti in policistke, včeraj na območju Policijske uprave Maribor, danes pa na območju Policijske uprave Novo mesto.

Več

16.10.14Preiskovalci NPU zaradi suma oškodovanja upnikov opravili enajst hišnih preiskav in pridržali dve osebi

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes opravili enajst hišnih preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov na območju mariborske policijske uprave, v katerih so iskali dokaze zaradi suma kaznivega dejanja oškodovanja upnikov.

Več

14.10.14Odločno in učinkovito ukrepanje v boju proti gospodarski kriminaliteti ter korupciji ostaja prednostna naloga slovenske policije

Kot smo poudarili na današnji novinarski konferenci, odločno in učinkovito ukrepanje v boju proti gospodarski kriminaliteti in korupciji ostaja prednostna naloga slovenske policije. Doseženi rezultati so velik izziv tudi za delo v prihodnje, saj slovenski policisti in kriminalisti iz leta v leto obravnavamo več gospodarskih kaznivih dejanj, s katerimi je bila povzročena velika premoženjska škoda.

Več

14.10.14Predstavili bomo rezultate na področju gospodarske kriminalitete in preiskavo opremljanja blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja - vabilo medijem

Celjski kriminalisti so s kazensko ovadbo zaključili del kriminalistične preiskave sumov kaznivih dejanj pri opremljanju blokov elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja. Gre za še enega izmed uspešno zaključenih primerov preiskovanja gospodarske kriminalitete. Več o tem bomo povedali na novinarski konferenci, ki bo danes, 14. oktobra.

Več

09.10.14 Generalni direktor policije na delovnem srečanju s poveljnikom Gasilske zveze Slovenije

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 9. oktobra 2014, gostil poveljnika Gasilske zveze Slovenije Francija Petka. Pogovor delovnega srečanja je potekal v smeri priprave in sklenitve sporazuma o medsebojnem sodelovanju.

Več

09.10.14Previdno pri delu v vinskih kleteh!

Čas trgatev gre h koncu, ponekod pa že poteka delo v vinskih kleteh. Vsem, ki se ukvarjate s pridelavo mošta in kuhanjem sokov, v policiji svetujemo, da ste pri zadrževanju v neprezračenih prostorih, kot so vinske kleti, še posebej previdni. Možne so namreč povišane, zdravju škodljive koncentracije plinov.

Več

09.10.14Vaja v preiskovanju letalskih in drugih množičnih nesreč

Med 18. in 20. septembrom 2014 je v nekdanjem rezervnem vojaškem skladišču Puščava pri Mokronogu potekalo usposabljanje s področja preiskovanja letalskih in drugih množičnih nesreč. V zaključni vaji usposabljanja je bilo vključenih preko 500 udeležencev, med katerimi je sodelovalo okoli 120 policistov in kriminalistov iz različnih policijskih uprav, Uprave kriminalistične policije, Nacionalnega forenzičnega laboratorija, Specialne enote in Letalske policijske enote.

Več

07.10.14Na področju vodenja so ženske vse bolj uspešne

Odbor za integriteto in etiko v policiji je organiziral posvet o Moških in ženskah na vodilnih mestih v slovenski policiji, čigar vsebino so danes, 7. oktobra 2014, predstavili zbranim v Policijski akademiji v Tacnu.

Več

07.10.14S projektom Varno na kolesu si prizadevamo izboljšati varnosti mladih kolesarjev

Kolo postaja vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo. Število kolesarjev, ki uporabljajo kolo za rekreacijo, in tistih, ki ga uporabljajo kot alternativno prevozno sredstvo, se povečuje. Kolesarji pa žal še vedno ostajajo med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu. Projekt Varno na kolesu, ki se mu pridružuje tudi policija, je namenjen učencem in učenkam osnovnih šol, ki v letošnjem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.