Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

29.08.14Otroci se vračajo v šolske klopi in na ceste!

Šolske počitnice gredo proti koncu, otroci pa se vračajo v šolske klopi in na ceste. Starši, pripravite jih za varno udeležbo v prometu. Vozniki, vozite previdno in počasi!

Več

26.08.14Zaradi kolesarskega prvenstva bo v Ljubljani in njeni okolici oviran promet

V sklopu Svetovnega prvenstva za rekreativne kolesarje 2014 bodo na območju Ljubljane in širše okolice med 28. in 31. avgustom 2014 potekale tri večje tekmovalne prireditve. Zaradi tega vse udeležence v prometu opozarjamo na popolno zaporo nekaterih cest v Ljubljani in na cestnih odsekih, kjer bodo potekale prireditve. Pozivamo k doslednemu spoštovanju odredb policistov in navodil rediteljev ter k strpnosti.

Več

26.08.14Za družino ustreljenega policista zbiramo sredstva - poziv

Policija skupaj z obema policijskima sindikatoma – s Policijskim sindikatom Slovenije in s Sindikatom policistov Slovenije – zbira finančna sredstva za družino včeraj preminulega policista Damijana Kukoviča.

Več

25.08.14Policija ponovno ovita v žalost

Globoko pretreseni in prizadeti sporočamo, da je danes, 25. avgusta 2014, v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru, zaradi posledic petkovega streljanja v Litji, mnogo prezgodaj ugasnilo življenje policista in našega sodelavca Damijana Kukoviča.

Več

22.08.14Naša avtocestna počivališča so z obvestilnimi tablami pred tatvinami še bolj varna

Gorenjski policisti smo tokrat izkoristili novo priložnost in v sodelovanju z Družbo za avtoceste Republike Slovenije izdelali prve štiri preventivne table, ki uporabnike avtocest opozarjajo na tatvine in jih pozivajo, naj vendarle poskrbijo za svojo varnost. Problematika premoženjske kriminalitete sicer posebej ne izstopa; ugotavljamo tudi, da so naše avtoceste in počivališča varna, toda previdnost ni nikoli odveč.

Več

14.08.14Predstavitev dela policistov na največjem slovenskem mejnem prehodu Obrežje

V sredo, 13. avgusta je na mejnem prehodu Obrežje potekala novinarska konferenca, kjer so bile predstavljene aktivnosti policistov na mejnem prehodu in oprema, poudarek pa je bil na temi ilegalnih migracij.

Več

14.08.14Z novo obliko nadzora lažje ugotavljanje kršitev voznikov tovornih vozil

Danes, 14. avgusta 2014, smo predstavili novo metodologijo dela na avtocestah, ki je usmerjena v nadzor tovornega prometa oziroma ugotavljanje kršitev voznikov tovornih vozil. 

Več

12.08.14»Ne hiti!« je napisal in podpisal Anže Kopitar!

Včeraj se je iztekla nagradna igra, ki smo jo pripravili skupaj z našim znanim hokejistom Anžetom Kopitarjem. Ni pa le hokejist, je tudi človek velikega srca in kot je zapisal eden od bralcev: »Človek, ki s svojim delom dokazuje, da se počasi daleč pride!«

Več

11.08.14Za vse policiste morajo veljati enaka pravila - odziv policije

V zvezi s petkovim (8. avgusta 2014) nadaljevanjem prispevka na Planet TV, v katerem je bil izrečen resen očitek, da je vrh slovenske policije pokril dejanja celjskega policista Tratnika, kljub našemu odgovoru, v katerem smo jim dogodek v celoti pojasnili in zaprosili, da pred nadaljevanjem prispevkov posredujejo ostala vprašanja. Ob tem smo jim ponudili tudi nastop predstavnika policije, ki bi obrazložil morebitne nejasnosti, a so ga zavrnili.

Več

11.08.14Poostren nadzor zlasti na "črnih" cestnih odsekih

V poostrenem nadzoru, ki bo potekal do 22. avgusta, bodo policisti izvajali nadzor na odsekih, kjer se motoristi najpogosteje pojavljajo in kjer se zgodi največ prometnih nesreč. Pozorni bodo zlasti na tiste kršitve na posameznih odsekih, zaradi katerih prihaja najpogosteje do nezgod.

Več

11.08.14Obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev - razpis

Policijska akademija razpisuje obdobno izpopolnjevanje občinskih redarjev. 

Več

11.08.14Strokovno usposabljanje za občinske redarje - razpis

Policijska akademija razpisuje izvedbo programa strokovnega usposabljanja občinskih redarjev. Prijave je treba vložiti najkasneje do 15. septembra 2014.

Več

08.08.14Za vse policiste morajo veljati enaka pravila - odziv policije

Eden od elektronskih medijev je včeraj poročal da "naj bi obstajal sum, da so v vrhu policije in notranjega ministrstva načrtno pokrili kaznivo dejanje celjskega policista". Gre za težke obtožbe, ki pa nikakor ne ustrezajo resnici.

Več

01.08.14Ne hiti! Nagradna igra "Ugani glas!" še vedno poteka!

Pred tednom dni se je začela nagradna igra, v kateri smo vas pozvali, da uganete, kateremu uspešnemu slovenskemu športniku pripada glas na posnetku. Da bo ugibanje lažje, tokrat objavljamo dodaten posnetek tega športnika.

Več

31.07.14Naj bodo med brezskrbnim dopustom varne tudi nepremičnine

Slovenski policisti letno obravnavajo okoli 60.000 premoženjskih kaznivih dejanj, med katerimi je približno 80 % tatvin, preostali del pa predstavljajo poškodovanja tuje stvari, ropi, zatajitve, goljufije in druga premoženjska kazniva dejanja. 

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.