Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

22.05.15Prodaja rabljenih prevoznih sredstev ter avto in moto plaščev - javno zbiranje ponudb

Ministrstvo za notranje zadeve objavlja javno zbiranje ponudb za prodajo 181 kosov rabljenih prevoznih sredstev ter 75 kosov avto in moto plaščev.

Več

21.05.15Slovenski mejni policisti v Varšavi predstavljajo svoje delo

Delegacija slovenske policije se danes, 21. maja 2015, ob evropskem dnevu mejnih policistov, udeležuje dogodka v Varšavi na Poljskem.

Več

21.05.15Javna objava za zasedbo delovnih mest policist kandidat - obvestilo

V zvezi z javno objavo za zasedbo delovnih mest policist – kandidat za določen čas v Ministrstvu za notranje zadeve, Policiji, na območju PU Ljubljana, PU Koper in PU Novo mesto, objavljeno 12. 1. 2015, vse, ki so se prijavili na javno objavo obveščamo, da bo z izbranimi kandidati sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas predvidoma s 15. 6. 2015. Obvestila bodo kandidatom posredovana v naslednjih dneh.

Več

20.05.15Ob dnevu evropskih mejnih policistov bo v Varšavi potekalo mednarodno srečanje

Ob šestem evropskem dnevu mejnih policistov bodo jutri, 21. maja 2015, v Varšavi na Poljskem spregovorili o prehajanju meja v prihodnje in o otrocih na mejah, pa tudi o pomenu schengenske meje, ki je vzpostavljena že trideset let. Med predstavniki mejnih policij držav članic Evropske unije in drugih organizacij se bodo predstavili tudi slovenski policisti.

Več

19.05.15Slovesno smo zaznamovali 25. obletnico oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite

V športni dvorani v Vojašnici Edvarda Peperka je bila danes, 19. maja, slovesnost ob 25. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite.

Več

19.05.15Posebno priznanje na področju prostovoljstva v javni upravi je prejel mariborski policist Ivan Kramberger

Na osrednji slovesnosti v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva, ki jo je danes, 19. maja 2015, v Škofji Loki priredila Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je policist Ivan Kramberger prejel posebno priznanje na področju prostovoljstva v javni upravi. V slovenski policiji smo ponosni, da imamo tako prizadevne zaposlene, kot je on. Iskrene čestitke!

Več

18.05.15Slovesnost ob 25. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite - vabilo medijem

V športni dvorani v Vojašnici Edvarda Peperka (Leskovškova cesta 7, Ljubljana) bo jutri, 19. maja 2015, ob 15. uri slovesnost ob 25. obletnici oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ).

Več

18.05.15Zaradi srečanja G7 bo Nemčija začasno, med 26. majem in 15. junijem, ponovno uvedla mejno kontrolo

Zaradi zagotavljanja varnosti srečanja skupine G7, ki se bo 7. in 8. junija letos odvijalo v kraju Elmau, se je Nemčija odločila, da bo v skladu z Zakonikom o schengenskih mejah v obdobju med 26. majem in 15. junijem 2015 ponovno uvedla mejno kontrolo na svojih kopenskih, zračnih in morskih mejah.

Več

18.05.15Na posvetu Varuha človekovih pravic o otrocih v družinskem sporu tudi predstavnica policije

Na celodnevnem posvetu z naslovom Otrok v družinskem sporu, ki sta ga na Pravni fakulteti v Ljubljani 14. maja 2015 organizirala Varuh človekovih pravic RS in Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, je kot predstavnica policije sodelovala tudi Neža Miklič iz Uprave kriminalistične policije.

Več

15.05.15Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili obveščeni, da je 6. maja 2015 neznano kam odšel 17-letni Ferdy Sadiki iz Vrhnike.

Več

15.05.15Zaključili smo projekt Varno na kolesu, v katerem je letos sodelovalo skoraj 2.000 osnovnošolcev

Včeraj, 14. maja, smo zaključili projekt Varno na kolesu, v katerem je sodelovalo skoraj 2.000 učenk in učencev iz 65 osnovnih šol, in razglasili zmagovalce. Tokrat je prvo mesto osvojila Osnovna šola Ivanjkovci.

Več

13.05.15Konec tedna se začne akcija 0,0 šofer

15. maja se je začela preventivna akcija 0,0 šofer - trezna odločitev, ki bo potekala do 24. maja 2015. V tem času bomo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Če uživate alkohol, ne sedajte za volan! Naj vozi kdo, ki ni pil, ali pa raje uporabite sredstva javnega prevoza.

Več

11.05.15Prodaja štirih stanovanj po metodi neposredne pogodbe – vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve kot upravljavec nepremičnin v Metliki, Murski Soboti in Petrovcih vabi na prodajo štirih stanovanj po metodi neposredne pogodbe, ki bo 27. 5. 2015, ob 9. uri, na Štefanovi ulici 2, Ljubljana.

Več

07.05.15Mednarodna konferenca o centrih za policijsko sodelovanje: Hitre informacije so pravi odgovor na globalne izzive čezmejne kriminalitete

V Moravskih Toplicah se je danes, 7. maja 2015, začela prva mednarodna konferenca na temo centrov za policijsko in carinsko sodelovanje. Na dvodnevnem srečanju sodelujejo predstavniki policij in notranjih ministrstev držav Zahodnega Balkana in vabljenih članic Evropske unije.

Več

06.05.15Mednarodna konferenca na temo centrov za policijsko in carinsko sodelovanje - vabilo medijem

Da bi izmenjali izkušnje in dobre prakse, bomo v Sloveniji gostili prvo mednarodno konferenco na temo centrov za policijsko in carinsko sodelovanje, ki se je bodo udeležili predstavniki policij in notranjih ministrstev držav Zahodnega Balkana in vabljenih članic Evropske unije. Srečanje, ki druži predstavnike držav iz regije, pomembne za evropsko varnost, bo potekalo 7. in 8. maja 2015 v Moravskih Toplicah.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.