Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

20.04.14Naslednji teden bo potekalo več aktivnosti za izboljšanje prometne varnosti kolesarjev

Naslednji teden bo potekalo več aktivnosti za izboljšanje prometne varnosti kolesarjev, pri katerih bomo sodelovali tudi policisti. V tem času, od 21. do 27. aprila, bomo policisti pozorni na kršitve voznikov motornih vozil, s katerimi ogrožajo kolesarje, preverjali pa bomo tudi, ali kolesarji spoštujejo predpise.

Več

17.04.14Prodaja se 20 rabljenih počitniških prikolic IMV ADRIA KAMPER 500, ki jih ima v upravljanju MNZ - vabilo

V skladu z veljavno zakonodajo s področja ravnanja s stvarnim premoženjem države bomo prodali 20 rabljenih počitniških prikolic IMV ADRIA KAMPER 500 po metodi neposredne pogodbe. Prodaja bo v sredo, 14. maja 2014, ob 9. uri na naslovu: Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, Ljubljana.

Več

17.04.14Med 21. in 25. aprilom bo potekal poostren nadzor nad motoristi - vabilo medijem

Motoristična sezona se je že pošteno začela, med prihajajočimi prazniki pa je na cestah ob lepšem vremenu pričakovati tudi več motoristov. Da bi čim bolje poskrbeli za njihovo varnost in varnost drugih prometnih udeležencev, v policiji pripravljamo več aktivnosti. Ena izmed takih bo tudi poostren nadzor, ki ga bodo policisti izvajali med 21. in 25. aprilom. Več o tem bomo povedali v izjavi za javnost, ki bo v petek, 18. aprila 2014.

Več

16.04.14Policist Ivan Kramberger je prejemnik priznanja za prostovoljstvo za leto 2013

Predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek sta danes, 16. aprila 2014, podelila nagrado in priznanja za prostovoljstvo za leto 2013. Slednjega so prejeli trije, med njimi policist Ivan Kramberger. Slovesnosti se je udeležil tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger s sodelavci.

Več

16.04.14E-policist bo olajšal in skrajšal policijske postopke na terenu

V policiji smo razvili mobilno informacijsko storitev e-policist, ki bo policistom na terenu olajšala preverjanje podatkov v evidencah in izdajanje plačilnih nalogov, s tem pa tudi celotnen policijski postopek. E-policista smo danes, 16. aprila 2014, predstavili širši javnosti.

Več

16.04.14Obvestilo o pogrešani osebi

Mariborski policisti so bili obveščeni, da je pogrešan 59-letni Stanislav Drevenšek iz območja občine Podlehnik.

Več

15.04.14Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Celje so bili včeraj obveščeni, da svojci pogrešajo 62-letnega Alojza Podlogarja iz Šentjurja.

Več

15.04.14Predstavili bomo e-policista - vabilo medijem

Policija je razvila mobilno informacijsko storitev e-policist, ki bo policistom na terenu olajšala preverjanje podatkov v evidencah in izdajanje plačilnih nalogov, s tem pa tudi izvedbo celotnega policijskega postopka. E-policista bomo predstavili jutri, 16. aprila 2014, v Kranju.

Več

13.04.14Ne vozite prehitro, ne zgolj zaradi kazni, temveč zaradi lastne varnosti!

Med 14. do 20. aprilom bo potekal evropsko usklajen nadzor hitrosti, v katerem bodo sodelovali tudi slovenski policisti. Ti bodo po vsej Sloveniji poostreno nadzirali, ali vozite prehitro.

Več

11.04.14Policisti prijeli dva kosovska državljana, osumljena več premoženjskih in drugih kaznivh dejanj - vabilo medijem

V ponedeljek, 14. aprila 2014, bomo na novinarski konferenci predstavili primer uspešnega prijetja dveh državljanov Kosova, ki jih povezujemo s storitvijo več premoženjskih in drugih kaznivh dejanj.

Več

11.04.14NPU v sodelovanju s tujimi policijami uspešno zaključil mednarodno kriminalistično preiskavo trgovine s prepovedanimi drogami in orožjem

V letu 2013 je avstrijski Zvezni urad kriminalistične policije ustanovil projekt Skupne preiskave z državami Zahodnega Balkana v boju zoper organizirano kriminaliteto (Joint Investigations with the Countries of the Western Balkans to Combat Organised Crime), v okviru katerega so policije iz Distrikta Brčko BiH, Slovenije in Avstrije vodile preiskavo zoper člane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala z mednarodno trgovino s prepovedanimi drogami in orožjem. Po večmesečni skupni preiskavi je bila pred dvema dnevoma zvečer v Ljubljani izvedena zaključna akcija.

Več

10.04.14V Opatiji o varnosti in policijskem sodelovanju

V Opatiji na Hrvaškem med 8. in 10. aprilom potekajo ministrska konferenca o sodobnih izzivih regionalnega policijskega sodelovanja, 11. odbor ministrov Konvencije o policijskem sodelovanju v Jugovzhodni Evropi in 10. letna ministrska konferenca o sodelovanju na področju varnosti meja v Jugovzhodni Evropi. Dogodkov sta se udeležila minister dr. Gregor Virant in generalni direktor policije Stanislav Veniger.

Več

09.04.14Motoristi, vabljeni na preventivne delavnice, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

Ta vikend bo na različnih lokacijah po Sloveniji potekalo več preventivnih aktivnosti, namenjenih voznikom enoslednih motornih vozil. Vse motoriste in mopediste vabimo, da se jih udeležite. Svetovali vam bomo, kako poskrbeti za varnost, spoznali boste lahko teoretična in praktična pravila varne vožnje, svoje znanje pa ponekod preverili tudi na poligonih. Na nekaterih delavnicah bodo prisotni tudi policisti motoristi, ki bodo z ljubitelji motorjev delili vse svoje prometno znanje in motoristične izkušnje. Vljudno vabljeni!

Več

08.04.14V Opatiji o sodobnih izzivih policijskega sodelovanja - vabilo medijem

Državni sekretar Boštjan Šefic in generalni direktor policije Stanislav Veniger bosta skupaj s sodelavci v torek in sredo, 8. in 9. aprila 2014, v Opatiji sodelovala na treh dogodkih, to so ministrska konferenca o sodobnih izzivih regionalnega policijskega sodelovanja, 11. odbor ministrov Konvencije o policijskem sodelovanju v Jugovzhodni Evropi in 10. letna ministrska konferenca o sodelovanju na področju varnosti meja v Jugovzhodni Evropi.

Več

07.04.14Med udeleženci sprejema vrhunskih športnikov, ki so sodelovali na letošnjih zimskih olimpijskih igrah, tudi generalni direktor policije in notranji minister

Vse olimpijce zimskih olimpijskih iger sta danes, 7. aprila 2014, sprejela in jim čestitala predsednik države Borut Pahor in predsednica vlade Alenka Bratušek, ki sta zbrane tudi nagovorila. Med drugimi so sprejemu prisostvovali generalni direktor policije Stanislav Veniger in njegova namestnica mag. Tatjana Bobnar ter minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant, ki so še posebej čestitali policijskim vrhunskim športnikom.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.