Novinarsko središče Sporočila za javnost

ARHIV

   Leto:   Mesec:   

29.09.14Slovenska policija je prejela nagrado ambasadorja transparentnosti

V okviru konference ob svetovnem dnevu pravice vedeti, ki danes poteka v Ljubljani, je njen organizator Urad informacijske pooblaščenke podelil priznanje ambasador transparentnosti. Prejela ga je slovenska policija.

Več

29.09.14Ob spravilu pridelkov in delu na njivah čim prej poskrbimo za čisto cestišče!

Jesen je čas spravila pridelkov ter priprave polj in njiv na počitek. Ob teh opravilih se nemalokrat zgodi, da se poljščine razsipajo po cesti ali cestišče umažeta zemlja in blato. V takih razmerah še hitreje pride do nesreče, zato policija opozarja - po opravljenem delu očistite cestišče. Ogrožanje varne uporabe javne ceste je prepovedano.

Več

29.09.14Na F3ŽO starejšim občanom svetujemo, kako naj poskrbijo za svojo varnost

V Cankarjevem domu v Ljubljani je danes odprl svoja vrata Festival za tretje življenjsko obdobje, na katerem se predstavlja tudi policija. Festival, ki poteka že 14. leto zapored, lahko obiščete med 29. septembrom in 1. oktobrom. Vstop je prost!

Več

29.09.14 Veniger se je udeležil slovesnosti ob dnevu hrvaške policije

Generalni direktor policije Stanislav Veniger se je danes, 29. septembra 2014, v Zagrebu udeležil slovesnosti ob dnevu hrvaške policije.   Ob tej priložnosti je v imenu dolgoletnega vodje Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Dušana Kerina prevzel priznanje za zelo dobro sodelovanje med policijama.

Več

29.09.14Skupaj za večjo varnost pešcev - vabilo medijem

Med 1. in 12. oktobrom bodo potekale številne aktivnosti za večjo varnost pešcev, pri katerih sodeluje tudi policija. V torek, 30. septembra, bomo na skupni novinarski konferenci, ki jo organizira Javna agencija RS za varnost prometa, podrobneje predstavili posamezne aktivnosti in nasvete za večjo varnost pešcev.

Več

29.09.14 Bobnarjeva se udeležuje konference ob svetovnem dnevu pravice vedeti

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar se bo danes, 29. septembra 2014, na Pravni fakulteti v Ljubljani udeležila okrogle mize ob svetovnem dnevu pravice vedeti.

Več

26.09.14Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje se bo predstavila tudi Policija - vabilo

Že 14. leto zapored bodo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje razstavljavci predstavili številne izdelke in storitve, ki izboljšujejo kakovost bivanja starejših. Na festivalu se bo predstavila tudi Policija, ki bo obiskovalcem svetovala, kako naj najbolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja. Ogledati si bo mogoče del policijske zgodovine, ljubitelji glasbe pa bodo prislihnili Policijskemu orkestru.

Več

26.09.14Javna dražba orožja - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve vabi na javno dražbo za prodajo orožja, ki bo 8. oktobra 2014, ob 10. uri, na Štefanovi ulici 2, Ljubljana. Na javni dražbi lahko sodelujejo gospodarske družbe in podjetniki, ki izpolnjujejo posebne pogoje za promet z orožjem po Zakonu o orožju (trgovci).

Več

26.09.14Veniger sprejel svetovnega vice prvaka v slalomu s kanujem Savška

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je včeraj, 25. septembra 2014, sprejel kanuista Benjamina Savška, sicer vrhunskega športnika, zaposlenega v policiji, ki se je s svetovnega prvenstva v ZDA vrnil s srebrom in bronom. Čestitamo!

Več

25.09.14 Slovenska policija usmerja svoje aktivnosti na področju boja proti terorizmu

Slovenska policija usmerja svoje aktivnosti na področju boja proti terorizmu predvsem v izmenjavo podatkov s tujimi varnostnimi organi pri preprečevanju in odkrivanju teroristične dejavnosti, odkrivanje financiranja terorizma in v omejevanje nasilne radikalizacije.

Več

25.09.14 Aktivnosti slovenske policije na področju boja proti terorizmu - vabilo medijem

Slovenska policija usmerja svoje aktivnosti na področju boja proti terorizmu predvsem v izmenjavo podatkov s tujimi varnostnimi organi pri preprečevanju in odkrivanju teroristične dejavnosti, odkrivanje finančnega terorizma in z njim povezanih sumljivih finančnih transakcij in v omejevanje nasilne radikalizacije. Več o tem danes, 25. septembra 2014, ob 13. uri v novinarskem središču notranjega ministrstva na Litostrojski cesti 54 v Ljubljani.

Več

24.09.14K zaščiti otrok je zavezana celotna družba - informacija s posveta

Posveta z naslovom E-zlorabe otrok: so kje meje svobode interneta?, ki 24. in 25. septembra poteka v Ljubljani, se udeležuje več deset predstavnikov policije, tožilstev, sodišč, šolstva, nevladnih organizacij in akademske sfere, pa tudi predstavniki mladinskih domov in študentje.

Več

24.09.14Slovenska policija in Finančna uprava RS uspešno sodelovali v operaciji Arhimed pod okriljem Europola

Od 15. do 23. septembra 2014 je potekala operacija Arhimed, tj. usklajen poostren nadzor na različnih področjih policijskega in carinskega nadzora v vseh državah članicah EU. Gre za največjo policijsko operacijo doslej, za t. i. Skupne akcijske dneve 2014, ki so bili izvedeni v okviru projekta EMPACT (Evropska multidisciplinarna platforma za boj proti kriminalnim grožnjam).

Več

23.09.14Policijski projekt Skupa-j že kaže prve pozitivne učinke pri krepitvi integracije romskih skupnosti

V Dobruški vasi smo predstavili projekt Skupa-j, ki se mu je policija pridružila leta 2013 in je namenjen preprečevanju diskriminacije ter krepitvi sobivanja med romskimi skupnostmi in večinskim prebivalstvom. V okviru projekta smo tam postavili mobilno učilnico, v kateri se otroci že od letošnjega maja učijo slovenskih besed, različnih igric, ustvarjalnih tenik, rutine in navad, ki jim bodo olajšale prehod v šolske klopi. Dogodka so se udeležili tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger, direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin in župan občine Škocjan Jože Kapler.

Več

23.09.14Poziv voznikom k odgovornemu ravnanju v prometu

Varnost cestnega prometa je v letošnjem letu nekoliko boljša kot v enakem obdobju preteklega leta. Zgodilo se je manj prometnih nesreč, prav tako so posledice v prometnih nesrečah blažje oz. je manj mrtvih in manj lahko telesno poškodovanih udeležencev, nekoliko pa se je povečalo število hudo telesno poškodovanih. Ker pa sta za nami že dva črna vikenda, v katerih je življenje izgubilo 7 oseb, policija ponovno poziva k spoštovanju predpisov ter previdni in strpni vožnji.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.