Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

16.01.17V okviru projekta Šolar na smuči na smučiščih tudi policisti smučarji

Po včerajšnjem uradnem odprtju projekta Šolar na smuči, ki poteka med 16. in 20. januarjem 2017 in v katerem med drugimi sodeluje tudi Policija, je pet smučarskih centrov danes zasedla pisana množica otrok četrtega in petega razreda osnovne šole. Pobudniki in podporniki akcije ter organizatorji so jih danes obiskali na smučišču Rogla.

Več

16.01.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 16. januar 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 16. januarja 2017, nastanjenih 271 migrantov.

Več

15.01.17S projektom Šolar na smuči otrokom že tretje leto približujemo največji slovenski šport

Bele površine pozimi privabljajo vse generacije smučarjev, deskarjev in sankačev, še vedno pa so med nami tisti, ki te radosti še niso okusili. Preko projekta Šolar na smuči je že tretjo leto omogočena tovrstna zabava, tokrat za 2582 prijavljenih osnovnošolcev. Poleg osvajanja osnov smučanja bodo med 16. in 20. januarjem 2017 izvedeli tudi, kako se pravilno vesti na smučišču in varno smučati.

Več

13.01.17Na cesto le z zimsko opremo, vozite počasi, strpno in z večjo varnostno razdaljo!

Po vsej Sloveniji dežuje ali sneži, zaradi česar so vozne razmere otežene. Zato se na pot podajte le z ustrezno zimsko opremo in tehnično brezhibnim vozilom. Upoštevanje cestnoprometna pravila, predvsem pa prilagodite vožnjo razmeram na cesti - vozite počasneje in z večjo varnostno razdaljo.

Več

13.01.17Projekt izgradnje novega radijskega sistema Tetra - odziv

V zadnjem času se v nekaterih medijih pojavljajo različni prispevki o radijskem omrežju TETRA, kar nas ne preseneča, saj v njih prepoznavamo pritiske lobistov in zainteresiranih ponudnikov, ki sovpadajo z našimi postopki javnega naročanja. Za januar 2017 je tako predvidena izvedba 3. faza postopka javnega naročila po postopku konkurenčnega dialoga za izbiro dobavitelja za izgradnjo in vzdrževanje sistema TETRA, kjer bodo ponudniki podali svoje končne ponudbe.

Več

13.01.17Voziš? Izklopi telefon!

Telefoniranje med vožnjo je med slovenskimi vozniki vse bolj prisotno. Ti se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. 

Več

12.01.17Tudi letos s projektom Šolar na smuči skupaj skrbimo za veselje in varnost otrok na snegu

Smučanje je eden od bolj zanimivih in zabavnih zimskih športov, če osvojimo njegove osnove in smučamo varno. Ker otroci vedno manj časa preživijo na snegu, mnogo izmed njih pa si smučanja ne more privoščiti, že tretje leto zapored smučarski centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno, skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo, za otroke četrtih in petih razredov osnovnih šol gostijo in organizirajo brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo Šolar na smuči. Letošnja akcija bo potekala med 16. in 20. januarjem, uradno pa jo bomo odprli v nedeljo 15. januarja, na Krvavcu.

Več

11.01.17Šest slovenskih policistov v Makedoniji začenja enomesečno delo s področja mejnih zadev in tujcev

Slovenska policija je v Makedonijo napotila dvanajsto skupino policistov. Med 11. januarjem in 10. februarjem 2017 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Več

10.01.17Fank sprejel policista, ki odhaja na delo v Palestino

Generalni direktor policije Marjan Fank je danes, 10. januarja 2017, sprejel policista Boštjana Veličkega, ki konec januarja odhaja na delo v mednarodno civilno misijo EUPOL COPPS v Palestino.

Več

10.01.17Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi so bili obveščeni, da je pogrešan 44-letni Igor Županc iz Kisovca.

Več

10.01.17Policija in Slovenska vojska podpisali načrt sodelovanja za letošnje leto

Generalni direktor Policije Marjan Fank in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman sta danes, 10. januarja 2017, podpisala načrt sodelovanja med Policijo in Slovensko vojsko za leto 2017. Glavni cilji so izboljšanje že tako dobrega medsebojnega sodelovanja in racionalnejša raba virov ter krepitev ugleda in prepoznavnosti obeh struktur.

Več

10.01.17Javna dražba Vile Tamara Bled - vabilo

Vabimo k sodelovanju na javni dražbi za prodajo Vile Tamara Bled. Javna dražba bo 2. februarja 2017 ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

09.01.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 9. januar 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 9. januarja 2017, nastanjenih 295 migrantov.

Več

06.01.17Na slovenskih smučiščih delata tudi hrvaška policista, ki slovenskim kolegom pomagata zagotavljati varnost

Na Rogli smo danes, 6. januarja 2017, predstavili sodelovanje med slovensko in hrvaško policijo na smučiščih v času zimske turistične sezone. Med 2. in 11. januarjem hrvaška policista namreč pomagata slovenskim kolegom predvsem pri sporazumevanju in postopkih s hrvaškimi državljani, in sicer na smučiščih na Rogli, Kopah in v Kranjski Gori.

Več

06.01.17Za policijo sta enako pomembni komunikacijska zasebnost kot veljavna in urejena zakonska možnost pridobivanja podatkov pri preiskovanju kaznivih dejanj - odziv

Objavljamo odziv policije na včerajšnji prispevek časnika Delo in stališče Informacijskega pooblaščenca RS.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.