Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

26.04.17Pred odhodom na pot preverite stanje na mejah, pripravite dokumente in vozilo ter poskrbite za udobje vseh potnikov

V teh dneh je zaradi praznikov pričakovati povečan promet na mejnih prehodih. Zaradi sistematičnega preverjanja vseh potnikov, ki ga policisti izvajajo od 7. aprila, so postopki na mejnih prehodih daljši, zato so tudi čakalne dobe za prestop meje nekoliko daljše kot sicer. Da bi se ob odhodu na dopust izognili nevšečnostim in da bi bile čakalne dobe čim krajše za vse potnike, objavljamo nekaj preventivnih nasvetov, namenjenih vsem, ki nameravajo te dni prestopati državno mejo.

Več

26.04.17Naj prazniki minejo prijetno in varno - letos opozarja tudi Saša Lendero

Med prazniki je pričakovati povečan promet na cestah in mejnih prehodih, zato v policiji opozarjamo na strpnost in previdnost. Pred odhodom na dopust pa ustrezno zavarujte svojo lastnino.

Več

26.04.17Dobili smo prva finalista akcije Najboljši za volanom

Marca se je začela akcija Najboljši za volanom, v okviru katere izbiramo najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji. Ta teden smo dobili prva dva finalista. To sta Žani Sladič in Filip Breznik.

Več

25.04.17V Makedonijo odhaja 15. skupina policistov

V okviru pomoči pri upravljanju s povečanimi migracijskimi tokovi bo jutri, 26. aprila 2017, v Makedonijo odšla 15. skupina slovenskih policistov.

Več

25.04.17Intenzivno delo policistov na področju varovanja državne meje

Zaradi spremembe Zakonika o schengenskih mejah od 7. aprila tudi na mejnih prehodih na slovenski južni meji izvajamo poostren nadzor vseh potnikov. Ob sistematičnem preverjanju vseh oseb so slovenski policisti ta vikend in v začetku tedna obravnavali več nezakonitih poskusov prehoda meje in drugih kršitev tako na mejnih prehodih kot tudi na zeleni meji.

Več

25.04.17Nov izsiljevalski virus - ne odpirajte priponk!

V zadnjem času se zopet v večjem obsegu pojavljajo elektronska sporočila, ki vsebujejo okužene priponke, v katerih so računalniški virusi. V policiji svetujemo, da ne odpirate priponk neznanih pošiljateljev in da redno izdelujete varnostne kopije vsebin na svojem računalniku.

Več

21.04.17Prodaja dveh nezasedenih stanovanj v Brežicah in Pivki - vabilo na javno dražbo

Ministrstvo za notranje zadeve vabi na javno dražbo dveh nezasedenih stanovanj v Brežicah in Pivki. Javna dražba bo v sredo, 10. maja 2017, ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. 

Več

20.04.17Ponovna javna dražba nepremičnine v Kozini - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve organizira ponovno javno dražbo nepremičnine v Kozini; gre za Vadbeni center Beka. Ponovna javna dražba bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

20.04.17Ponovna javna dražba poslovne stavbe in zemljišča v Šempetru pri Gorici - vabilo

Ministrstvo za notranje zadeve organizira ponovno javno dražbo poslovne stavbe  s pripadajočim garažnim objektom in zemljiščem na naslovu V mlinu 2, Šempeter pri Gorici. Ponovna dražba bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 10. uri na Štefanovi 2 v Ljubljani. Vabljeni!

Več

20.04.17V včerajšnjem maratonu nadzora hitrosti policisti ugotovili 1.136 prekoračitev hitrosti

Včeraj, 19. aprila, so policisti v okviru maratona nadzora hitrosti izvajali nadzor na več kot 600 lokacijah. Večinoma so vozniki tovrstni nadzor sprejeli pozitivno in prilagodili hitrost vožnje, vseeno pa so policisti v 12-urnem nadzoru ugotovili kar 1.136 kršitev.

Več

20.04.17Predstavili bomo rezultate včerajšnjega maratona nadzora hitrosti - vabilo medijem

Danes, 20. aprila, bomo ob 12. uri predstavili rezultate včerajšnjega maratona nadzora hitrosti, ki je potekal po vsej Sloveniji.

Več

20.04.17Število pritožb na delo policistov se je zmanjšalo, kaže poročilo za leto 2016

Na včerajšnji novinarski konferenci notranjega ministrstva sta generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge mag. Lado Bradač in vodja Sektorja za pritožbe zoper policijo mag. Gregor Hudrič predstavila poročilo o reševanju pritožb, vloženih zoper delo delo policistov za leto 2016.

Več

19.04.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 28-letnega Jureta Cegnarja iz Mavčič, ki je bil pogrešan od 15. aprila 2017.

Več

19.04.17V dveh dneh nadzora že obravnavali visoke prekoračitve hitrosti - vozite previdno!

V ponedeljek, 17. aprila, se je začela vseevropska akcija nadzora hitrosti, ki poteka vse do nedelje in v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti. V prvih dveh dneh poostrenega nadzora pa so policisti že obravnavali nekaj izjemno visokih prekoračitev hitrosti. Na avtocesti so vozniku namerili kar 232,38 km/h, drugemu vozniku pa so v naselju izmerili 122,86 km/h. Slednji je vozil tudi pod vplivom alkohola, in sicer je "napihal" 0,38 mg/l.

Več

18.04.17Podpis sporazuma o izmenjavi podatkov med Policijo in Vrhovnim državnim tožilstvom

Generalni direktor policije Marjan Fank in generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer sta danes, 18. aprila 2017, v prostorih Policije podpisala Sporazum o izmenjavi podatkov.   Sporazum je rezultat večletnih prizadevanj, vztrajnosti razvijalcev sistema in zavzemanja vodstev obeh institucij za vzpostavitev boljšega in učinkovitejšega načina izmenjave podatkov med organoma.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.