Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

17.02.17Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so bili obveščeni, da je od včeraj, 16. februarja 2017, pogrešana 48-letna Janja Liber iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu.

Več

16.02.17Med zimskimi počitnicami bomo poostreno nadzirali upoštevanje predpisov na smučiščih

Pred nami so zimske počitnice, ko bo veliko otrok skupaj s starši preživljalo prosti čas na smučiščih. Da bi bilo smučanje prijetno in predvsem varno za vse, bomo policisti med 20. februarjem in 3. marcem 2017 pogosteje prisotni na smučiščih, preverjali pa bomo tudi nedovoljeno vožnjo z vozili v naravnem okolju.

Več

16.02.17Ponovna javna dražba stanovanja v Novi Gorici - vabilo

Objavljamo ponovno javno dražbo zasedenega stanovanja v Novi Gorici. Javna dražba bo potekala 9. marca 2017 ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve, na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Več

16.02.17Med akcijo za večjo varnost pešcev ugotovljenih 1.391 kršitev

Med akcijo za večjo varnost pešcev, ki je potekala med 6. in 12. februarjem, so policisti ugotovili 1.391 kršitev.

Več

15.02.17Policijsko upravo Kranj bo začasno vodil mag. Boštjan Glavič

Od danes, 15. februarja 2017, naloge direktorja Policijske uprave Kranj z odločbo generalnega direktorja policije za šest mesecev prevzema mag. Boštjan Glavič, dosedanji vodja Službe direktorja Policijske uprave Kranj.

Več

14.02.17Vsi storilci zadnjih nasilnih kaznivih dejanj prijeti, splošna varnostna situacija se ni spremenila

V zadnjih dneh v javnosti odmevajo nasilna kazniva dejanja, ki so se zgodila na območju policijskih uprav Novo mesto, Koper in Maribor. V zvezi s tem smo danes, 14. februarja 2017, v prostorih novomeške policijske uprave predstavili nekatere okoliščine teh dejanj in aktivnosti policije ter podali informacijo o varnostnih razmerah.

Več

14.02.17Na delo v Makedonijo odhaja trinajsta skupina slovenskih policistov

Skupina šestih slovenskih policistov bo med 15. februarjem in 17. marcem 2017 v okviru upravljanja s povečanim tokom migrantov pomagala makedonskim kolegom pri izvajanju skupnega nadzora nad prehajanjem makedonske državne meje.

Več

14.02.17Zadnji primeri nasilnih kaznivih dejanj - izjava za javnost, vabilo medijem

V povezavi z zadnjimi primeri nasilnih kaznivih bomo danes, 14. februarja 2017, ob 13.30 v prostorih Policijske uprave Novo mesto (Ljubljanska cesta 30, 8000 Novo mesto) podali izjavo za javnost. Predstavili bomo nekatere okoliščine teh dejanj in aktivnosti policije ter podali informacijo o varnostnih razmerah.

Več

14.02.17Število migrantov, nastanjenih v Sloveniji (podatek za 14. februar 2017)

V Sloveniji je na današnji dan, 14. februarja 2017, nastanjenih 256 migrantov.

Več

13.02.17Ilka Štuhec je svetovna prvakinja v smuku

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu upravičila vlogo prve favoritinje v najhitrejši disciplini. V nedeljo, 12. februarja 2017, je osvojila najžlahtnejše odličje v smuku. Za 40 stotink je prehitela avstrijsko viceprvakinjo Stephanie Venier in tretjeuvrščeno Lindsey Vonn.

Več

10.02.17Kogar zanima poklic policista in danes ni prišel na informativni dan v Policijsko akademijo, lahko to stori jutri

Informativni dan v Policijski akademiji je bil danes, 10. februarja 2017, v dveh terminih in ga je obiskalo skupaj nekaj čez 200 oseb. Zbrane je uvodoma pozdravil ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc, nato pa besedo predal predstavnici kadrovske službe Sabini Bernjak, ki je predstavila pogoje in potek zaposlitve za policista vključno z aktualnim razpisom, in predstavnici Višje policijske šole Marti Mur Poklukar, ki je podrobneje predstavila višješolski študijski program za pridobitev poklica policista.

Več

10.02.17Naslednji teden bo potekal evropsko usklajen poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi

Med 13. in 19. februarjem 2017 bo potekal evropsko usklajen poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. Nadzor bo pod skupnim imenom Truck & Bus potekal v večini evropskih držav hkrati.

Več

07.02.17Evropske policije združeno v boju proti terorističnim grožnjam

Generalni direktor policije Marjan Fank se danes, 7. februarja, in jutri v Berlinu udeležuje izrednega srečanja evropskih policijskih šefov in vodij organov za boj proti terorizmu. Osrednja tema srečanja je krepitev sodelovanja med državami v združenem boju proti terorističnim grožnjam v Evropi, ki so najresnejše v zadnjih desetih letih. Zadnji napadi po Evropi kažejo, da teroristi uporabljajo široko strategijo pri izvajanju napadov, katerih osnovni cilj je povzročiti masovne žrtve.

Več

07.02.17Informativni dan v Policijski akademiji – vabilo

Če želite izvedeti več o možnostih za zaposlitev in delo v policiji, vljudno vabljeni na informativni dan v Policijski akademiji, ki bo v petek, 10. februarja 2017, ob 10. uri in ob 13. uri ter v soboto, 11. februarja 2017, ob 9. uri.

Več

06.02.17Prebivalci so zadovoljni s slovensko policijo in ji zaupajo, kažejo rezultati naše javnomnenjske raziskave

Objavljamo rezultate v letu 2016 izvedene javnomnenjske raziskave o ocenah in stališčih prebivalcev Slovenije o delu policije. Rezultati kažejo relativno dobre ocene in stališča prebivalcev Slovenije. V večini postavk, ki jih je možno primerjati, je javno mnenje o policiji boljše kot v raziskavi izpred dveh let.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.