Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

28.06.17Muzej slovenske policije bo do 31. julija začasno zaprt - obvestilo

Obveščamo, da bo Muzej slovenske policije zaprt do 31. julija 2017.

Več

28.06.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 38-letne Eme Šparovec.

Več

28.06.17V pomoč srbskim kolegom odhaja že četrta skupina slovenskih policistov

Slovenska policija bo od 28. junija do 28. julija 2017 v Srbijo napotila četrto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

Več

27.06.17Na osrednji slovesnosti ob dnevu policije obeležili tudi 50 let policijskega izobraževalnega sistema

Junij je za slovensko policijo vsako leto prazničen, saj z organizacijo različnih dogodkov, proslav in drugih aktivnosti po vsej Sloveniji obeležujemo svoj praznik, dan policije. Na ta način se spominjamo zgodovinskih dogodkov leta 1991 in neprecenljive državotvorne in osamosvojitvene vloge slovenskih policistov, tedaj miličnikov. Osrednja slovesnost je danes, 27. junija, potekala v Tacnu pri Ljubljani, na zunanji ploščadi pred Policijsko akademijo, ki prav letos praznuje 50 let policijskega izobraževalnega sistema.

Več

27.06.17Od danes ima tudi hrvaška policija dostop do schengenskega informacijskega sistema

Hrvaška policija je danes, 27. junija 2017, dobila dostop do schengenskega informacijskega sistema (SIS). Na podlagi tega se bo mejna kontrola na slovensko-hrvaški meji izvajala v skladu z zakonodajo Evropske unije in smernicami Komisije.

Več

26.06.17Policijska službeni pes in konj iščeta novega lastnika - vabilo k oddaji ponudb

Policijski pes Eros in policijski konj Rytmus iščeta novega lastnika. Svoje ponudbe lahko oddate do 31. julija 2017.

Več

23.06.17V tednu med 26. junijem in 2. julijem poostreno nad prehitre voznike

Med 26. junijem in 2. julijem 2017 bo po vsej državi potekal poostren nadzor hitrosti. V tem času bomo policisti preverjali, ali vozite prehitro. Počasneje je varneje!

Več

23.06.17Šefic na konferenci o prometni varnosti: Policija ni edina, ki mora nadzirati prometne tokove

V Ljubljani je danes, 23. junija, potekala mednarodna konferenca Z evropskim pristopom do boljše prometne varnosti, ki jo je organizirala Javna agencija RS za varnost prometa. Udeležence je med drugimi nagovoril državni sekretar Boštjan Šefic, med sodelujočimi v spremljajočih razpravah pa so bili tudi predstavniki slovenske policije.

Več

23.06.17Izšla je nova številka revije Varnost - vabljeni k branju

Izšla je druga letošnja številka revije Varnost, kjer boste našli veliko zanimivih vsebin.

Več

23.06.17NPU skupaj s kriminalisti policijskih uprav včeraj opravil 27 hišnih preiskav zaradi suma zlorab položaja

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so včeraj, 22. junija, skupaj s kriminalisti petih policijskih uprav opravili 27 hišnih preiskav zaradi suma zlorab položaja, in sicer pri 14 fizičnih in 8 pravnih osebah. Premoženjska korist, ki je nastala z navedenimi kaznivimi dejanji, je več kot 8 milijonov evrov.

Več

21.06.17Slovenska policija se pridružuje Europolovemu projektu "Reci ne" za preprečevanje izsiljevanja in spolnih zlorab na spletu

Europol je v ponedeljek, 19. junija 2017, s partnerji, med katerimi je tudi Slovenija oz. slovenska policija, začel preventivni projekt Reci ne, s katerim opozarja na vzroke in posledice izsiljevanja ter spolnih zlorab otrok in mladostnikov na spletu. Namen preventivnega projekta je opozoriti na pasti, ki prežijo na otroke in mladostnike pri brezskrbni rabi interneta, ter svetovati, kako preprečiti in kako reagirati v primerih, ko že pride do izsiljevanja.

Več

21.06.17Ob začetku glavne turistične sezone svetujemo: vozite varno, strpno in po predpisih!

Na skupni novinarski konferenci pred začetkom glavne turistične sezone smo predstavniki Policije, Družbe za avtoceste v RS in Javne agencije RS predstavili svoje aktivnosti za večjo pretočnost cest in napotke voznikom za varnejše potovanje. Vsem, ki se boste v prihajajočih dneh in tednih odpravili na pot, svetujemo predvsem veliko mero strpnosti! K zmanjšanju zastojev pa lahko pripomorete tudi vozniki sami, in sicer tako, da ob zaporah upoštevate varnostno razdaljo in signalizacijo pred zaporami.

Več

21.06.17 Francoski ataše na obisku pri slovenski policiji

Vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak je včeraj, 20. junija 2017, sprejel francoskega atašeja za notranjo varnost Pierra Couveja.

Več

20.06.17Spolna zloraba otrok na internetu in izsiljevanje sta kaznivi dejanji - vabilo medijem

Včeraj, 19. junija 2017, je Europol s partnerji, med katerimi je tudi slovenska policija, začel s preventivnimi aktivnostmi, s katerimi opozarja na vzroke in posledice spolnih zlorab otrok in izsiljevanja na internetu. Življenje otrok je čedalje bolj vpeto tudi v virtualni svet in splet, kjer pa so tudi pasti.

Več

19.06.17Evropski dan mejnih policistov 2017

V konferenčnem centru hotela Narvil v Seroku blizu Varšave je 12. junija 2017, v organizaciji agencije Frontex, potekalo letošnje praznovanje evropskega dneva mejnih policistov - ali v krajšem, izvirnem zapisu ED4BG 2017 (v ang. the European Day for Border Guards).

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.