Pogosta vprašanja

Najdeni predmeti, javne dražbe
 
PDF natisni E-pošta
Pogosta vprašanja

 • Kaj se zgodi z najdenimi predmeti, če lastnik dlje časa ne pride ponje. Se prodajo na dražbi? Če se, kako izvem kje in kdaj so dražbe?

  Več informacij o javnih dražbah je na naših spletnih straneh, in sicer v rubriki Najdeni predmeti.

  Policija najdene predmete iz svojega seznama hrani najmanj leto dni, potem se prodajo na dražbah. Datume dražb določijo policijske uprave, ponavadi je to enkrat ali dvakrat na leto.

  Datumi se pravočasno objavijo tudi na naših spletnih straneh.

 

 • Kdaj in kje se odprodajajo rabljena/poškodovana policijska vozila?

  Prodaja odpisanih oz. dotrajanih službenih vozil Policije in Ministrstva za notranje zadeve poteka v skladu z Uredbo o prodaji in drugih oblikah razpolaganja s finančnim premoženjem države in občin in z javnim vabilom k nakupu nepremičnin, ki se objavi v sredstvih javnega obveščanja in v Uradnem listu RS. Običajno se vozila prodajo v kompletu najboljšemu ponudniku (podjetju ali firmi, ki jih potem prodaja fizičnim osebam).

 

 • Ali lahko najdene predmete, ki jih lastnik ni prevzel, odkupim? Kje lahko zasledim čas in kraj prodaje najdenih predmetov?

  Najdene stvari, ki so jih našli policisti pri opravljanju svojih uradnih nalog, in najdene stvari, v zvezi s katerimi so se najditelji odpovedali pridobitvi lastninske pravice, policija po enem letu hrambe odprodaja na javnih dražbah. O tem policija obvešča javnost na svoji spletni strani, kjer je objavljen tudi seznam vseh najdenih stvari.

  Datume in lokacijo dražb določijo policijske uprave, ponavadi enkrat ali dvakrat na leto, in jih objavijo na omenjeni spletni strani, navadno teden dni pred dražbo. Povezave na ta obvestila pa so običajno za kakšen teden objavljene tudi na prvi strani www.policija.si, v rubriki Novo na straneh.

  Tudi sami se torej lahko udeležite katere od dražb in kupite najdene predmete, za katere ste zainteresirani.

 

 • Če bi na cesti našel na primer ključe in denarnico, kaj naj naredim z najdenimi stvarmi?

  Prosimo, da najdene ključe prinesete na najbližjo policijsko postajo z opisom kraja, kjer ste jih našli. Najdene stvari je policija namreč dolžna hraniti vsaj eno leto, poleg tega pa na spletnih straneh policije objavljamo tudi seznam vseh najdenih stvari.

  Tako bomo lahko objavili tudi opis ključev, ki ste jih našli, in morda jih bo njihov lastnik prepoznal.

  Če stvari ne morete sami odnesti na policijsko postajo, predlagamo, da pokličete policijsko postajo ali na telefonsko številko 113 in policiste zaprosite, če jih lahko pridejo iskat k vam, ali pa jim ključe pošljite po pošti z opisom kraja, kjer ste jih našli.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.