Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Celje Sporočila za javnost

PU Celje - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

20.09.17Na 50. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju smo se predstavili tudi policisti

Na celjskem sejmišču se je v nedeljo,17. septembra 2017, končal 50. mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS), na katerem se je letos predstavilo skoraj 1500 razstavljavcev, med njimi tudi Policijska uprava Celje.

Več

15.09.17 Policisti pospremili ravenske učence na varno šolsko pot

V petek, 1. septembra 2017, so se po razigranih in brezskrbnih počitnicah spet napolnile šole. S tem pa se je pred začetkom in ob koncu šolskega pouka v okolici šol spet povečal promet.  

Več

14.09.17Ravenski policisti za večjo varnost šolskih otrok na Prevaljah

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem že vrsto let v sodelovanju s sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, osnovnimi šolami, vrtci in občinami pred pričetkom šolskega leta opravijo podroben pregled šolskih poti in avtobusnih šolskih prog v šolskih  okoliših, da bi  odpravili morebitne pomanjkljivosti oziroma izboljšali prometno infrastrukturo.

Več

25.08.17 Mlade košarkarice obiskale Policijsko postajo Celje

V Ženskem košarkarskem klubu Cinkarna Celje so letos organizirali enotedenski tabor za 40 najmlajših članic. Tako so v okviru načrtovanih aktivnosti v četrtek, 24. avgusta 2017, skupaj s trenerji obiskale Policijsko postajo Celje.

Več

19.07.17Policisti na mestni plaži v Celju predstavljali svoje delo in opremo

Mestna plaža Celje je prireditveni prostor na promenadi savinjskega nabrežja, ki je umeščena med najbolj pomembne zgodovinske spomenike v mestu.   V zadnjih letih postaja plaža pravo zbirališče Celjanov za igre na prostem in zabavno preživljanje prostega časa v samem centru. Na prireditvenem prostoru Mestne plaže Celje se je do danes odvila že več kot polovica od 60 zanimivih različnih tematskih dogodkov, predvidenih za to poletje.

Več

13.07.17Celjski policisti obiskali otroke na Slovenija kampu

Celjski policisti so se prijazno odzvali povabilu vodje celjskega nogometnega tabora Slovenija kamp, ki je bil letos prvič istočasno organiziran na več lokacijah po vsej državi. Združil je približno 500 otrok, starih od sedem do štirinajst let. Največ se jih je zbralo v Celju.

Več

12.07.17Poziv občanom glede osumljenih vlomilk in bele fieste v okolici Celja in Ljubljane

Policisti Policijske uprave Celje in Ljubljana so v zadnjih dneh obravnavali več vlomov na območju Letuša, Polzele, Kamnika in Komende.

Več

05.07.1733-letnik z objestno vožnjo, pod vplivom alkohola in brez izpita ogrožal življenja ter poškodoval tri policiste

Patrulja policistov Policijske postaje Radlje ob Dravi je včeraj okoli 16.30 opravljala nadzor prometa na državni cesti izven naselja Javnik. Policista sta nadzor hitrosti izvajala z laserskim merilnikom hitrosti. Pri tem sta opazila voznika kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora in je preko neprekinjene črte prehiteval pred seboj vozeče vozilo. Kljub navzočnosti patrulje je voznik ostal na levem smernem vozišču in z visoko hitrostjo nadaljeval s prehitevanjem še dveh vozil v nepreglednem desnem ovinku. Zaradi opisane nevarne vožnje, s katero je nadaljeval in tako ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu, je policijska patrulja zapeljala za kršiteljem z namenom da prepreči nadaljnje ogrožanje.

Več

03.07.17Žalski policisti v Levcu vozniku zasegli več kot 10 kilogramov kokaina

V petek, 30 junija, okoli poldneva, je patrulja Policijske postaje Žalec pri kontroli prometa v  Levcu zaznala vozilo, katerega voznik je, ko je opazil patruljo, zavrl in sunkovito zapeljal v slepo ulico. Policista sta zaradi suma, da se skuša izogniti policijski kontroli, zapeljala za njim in ga dohitela na zapuščenem parkirnem prostoru.

Več

01.07.17Dravograjski policisti odslej na teren tudi s kolesom

Ob prihodu toplega vremena so nekateri policisti Policijske postaje Dravograd podali pobudo, da bi delo na terenu opravljali tudi s kolesom. Ker policisti zelo dobro sodelujemo z lokalno skupnostjo, je vodstvo policijske postaje pobudo preneslo županji Občine Dravograd Marijani Cigala.

Več

14.06.17Predstavitev poklica policista in vojaka v Štorah
13.06.17Zaposleni na celjski policijski upravi dan policije proslavili na Koroškem

Dan policije smo zaposleni na Policijski upravi Celje letos obeležili 9. junija 2017 na Koroškem, kjer smo proslavo združili z otvoritvijo prostorov Policijske postaje Slovenj Gradec. Predtem se je v tamkajšnjem Parku herojev delegacija Policije in Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško poklonila miličnikom, umrlim v vojni za Slovenijo.

Več

24.05.17Velenjski policisti na tehničnem dnevu prometne varnosti

Na Titovem trgu v Velenju je 8. maja 2017 potekal tradicionalni tehnični dan za devete razrede tamkajšnjih osnovnih šol. Pripravil ga je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, ki je s tem obeležil svetovni teden prometne varnosti.

Več

23.05.17Na Koroškem izvedli preventivno prireditev za motoriste

Policisti motoristi že vrsto let ob začetku motoristične sezone izvajajo preventivne aktivnosti pod sloganom Policijska izkušnja kot nasvet. Tokrat je Policijska postaja Radlje ob Dravi, skupaj s Postajo prometne policije Celje, Policijsko postajo Dravograd in številnimi drugimi soorganizatorji, ki skrbijo za večjo prometno varnost, v nedeljo, 14. maja 2017, na poligonu v Otiškem vrhu organizirala preventivno aktivnost za motoriste Motor + razum = varnost, pomembna je vidnost!

Več

15.05.17Šentjurski policisti izvedli projekt Varno na motor in nazaj domov

Ena izmed temeljnih nalog policije je zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Ker so vozniki enoslednih vozil ena izmed najbolj izpostavljenih kategorij udeležencev v cestnem prometu, so policisti Policijske postaje Šentjur pri Celju, v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, Avtošolo šolskega centra Šentjur in društvom ljubiteljev starodobnikov Večno mladi Šentjur, v aprilu 2017 pričeli z izvajanjem preventivnih aktivnosti.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.