Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Sporočila za javnost
Policijske uprave PU Ljubljana Sporočila za javnost

PU Ljubljana - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

20.09.17V prometni nesreči v Ljubljani poškodovan 87-letni pešec - poziv očividcem

Ljubljanski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je pripetila včeraj, 19. septembra 2017, okoli 16. ure pri križišču Ceste v Gorice in Ceste dveh cesarjev v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena 25-letna voznica osebnega vozila VW Polo in 87-letni pešec, ki je utrpel lahke telesne poškodbe.

Več

13.09.17Policisti obiskali učence Osnovne šole dr. Slavka Gruma

Preventivna akcija Varno na poti v šolo in domov,  ki se izvaja v osnovnih šolah, je bila letos predstavljena tudi na osnovni šoli dr. Slavka Gruma Zagorje ob Savi. Gre za osnovno šolo s posebnim programom vzgoje in izobraževanja.

Več

11.08.17Sprejem policistov Postaje prometne policije Ljubljana pri predsedniku Državnega zbora dr. Milanu Brglezu

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je v četrtek, 10. avgusta 2017, sprejel policiste Postaje prometne policije Ljubljana Aljaža Čuša in Sandija Sheikho ter pomočnika komandirja postaje Sebastijana Korošca in se jim zahvalil za požrtvovalno dejanje, ki so ga storili 28. julija 2017.

Več

26.07.17Zaseženo ukradeno kolo - poziv lastniku

Policijsko postajo Ljubljana Center je občan 2. aprila 2017 obvestil, da je opazil neznanca, ki je na Trgu francoske revolucije v Ljubljani odtujil kolo ter se s kraja odpeljal.

Več

13.07.17Logaški policisti na domu občana odkrili veliko količino streliva in orožja

Logaški policisti so včeraj, 12. julija, na podlagi odredbe sodišča zaradi suma posesti nedovoljenega orožja v okolici Logatca opravili hišno preiskavo pri 41-letnem občanu.

Več

06.07.17Policisti odkrili moškega, ki naj bi v centru Ljubljane poskušal ukrasti kolesi - pozivamo lastnika, naj podata prijavo

Na socialnih omrežjih se je pojavil posnetek poskusa tatvine dveh koles na Slovenski cesti v Ljubljani. Mimoidoči občan naj bi dogodek posnel v torek, 4. julija 2017.

Več

24.06.17Litijski policisti in "kolesarčki" izvedli preventivni projekt v Vrtcu Litija

Policisti Policijske postaje Litija so se 1. in 2. junija 2017 pridružili preventivnemu projektu Kolesarčki, ki je bil namenjen otrokom Vrtca Litija z vsemi podružnicami.

Več

14.06.17Ljubljanski policisti konjeniki na prireditvi v Kobilarni Lipica

Policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so v nedeljo, 21. maja 2017, na podlagi letnega programa o medsebojnem sodelovanju med Kobilarno Lipica in Policijo, na osrednjem dogodku prireditve ob Dnevu lipicanca prikazali uporabo konj pasme lipicanec v slovenski policiji.

Več

22.05.17Litijski policisti izvedli preventivni projekt Varno na motor

Policijska postaja Litija je v sodelovanju z litijskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v soboto, 13. maja 2017, izvedla preventivni projekt Varno na motor.

Več

22.05.17Kočevski in hrvaški policisti skupaj nadzirali tovorna vozila in avtobuse

Policisti Policijske postaje Kočevje nadaljujejo uspešno sodelovanje s hrvaškimi kolegi iz PP Delnice. Tako so v ponedeljek, 8. maja 2017,  med 9. in 16. uro izvedli skupni poostreni nadzor cestnega prometa s poudarkom na kontroli tovornih vozil in avtobusov.

Več

09.05.17Varno na moped - preventivna delavnica za srednješolce v Kočevju

Na parkirišču pred Športno dvorano v Kočevju je danes, 9. maja 2017, potekala preventivna delavnica za varno udeležbo voznikov enoslednih vozil, namenjena pa je bila predvsem dijakom srednjih šol. Delavnico so izvedli policisti kočevske policijske postaje v sodelovanju z Avto šolo Krkovič iz Kočevja.

Več

29.03.17Nagrado civilne zaščite za območje Zasavja prejela tudi trboveljska policista

Ob dnevu civilne zaščite je 9. marca 2017 v Glasbeni šoli Hrastnik potekala slovesna podelitev nagrad in priznanj civilne zaščite za območje Zasavja.

Več

24.02.17Kriminalisti PU Ljubljana preiskali kaznivo dejanje uboja in poskusa uboja

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana je bil 4. februarja 2017 okoli 5.20 obveščen, da se je v stanovanju na območju Šiške v Ljubljani z nožem samopoškodoval 30-letni moški. Takrat se je v stanovanju nahajalo tudi njegovo 22-letno dekle. Na kraju so posredovali policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška, ki so zbrali prva obvestila, in reševalci, ki so poškodovanemu 30-letniku nudili zdravniško pomoč. Zaradi hudih poškodb je bil poškodovani odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer je nekaj po 7. uri zjutraj umrl. Na podlagi prvih zbranih obvestil so bili podani razlogi za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, zaradi česar so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana.  

Več

03.02.17Sprememba uradnih ur Policijske pisarne Moravče - obvestilo

Obveščamo o spremembi uradnih ur Policijske pisarne Moravče na Trgu svobode 4 v Moravčah.

Več

17.01.17Izsledili predrzneža, ki je na ljubljanskih ulicah kradel ženske torbice

Ljubljanski policisti so 14. januarja 2017 prijeli osumljenca, ki naj bi na območju Ljubljane v zadnjem mesecu izvršil več drznih in roparskih tatvin.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.