Notice
  • Prišlo je do napake pri pretvorbi izvorne datoteke.
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/PUNG\IMG\sporocila\2017\06_junij\01_konji_tolminsko\galerija
Varno s konji v cestnem prometu - preventivna prireditev na Tolminskem PDF natisni E-pošta
PU Nova Gorica - Sporočila za javnost
Četrtek, 1. junij 2017

Minuli vikend oziroma v soboto, 27. maja 2017, smo policisti na območju poslovno-trgovskega in športnega centra Na Logu v Tolminu izvedli preventivno prireditev pod sloganom Varno s konji v cestnem prometu.

 

IMG 6251

 

Za domačine je bil obisk policistov konjenikov s Postaje konjeniške policije Ljubljana malce nenavaden dogodek, zato je bilo na prireditvi tudi veliko naključnih obiskovalcev, predvsem tistih z otroki.

 

Na pobudo predstavnice Konjeniškega društva doline Idrijce Špele Šinkovec smo v organizaciji Policijske postaje Tolmin in ob pomoči policistov konjenikov iz PKP Ljubljana 20 udeležencem v štiriurnem teoretičnem in praktičnem predavanju predstavili veliko novosti, ki jih bodo ljubitelji konj s pridom uporabili med vsakdanjo ježo.  

 

 

IMG 6250

 

Po uvodnem pozdravu pomočnika komandirja PP Tolmin Borisa Zorka smo udeležencem predstavili namen in potek učne delavnice. Nato sta vajeti v svoje roke prevzela policista konjenika Tomaž Celestina in Janez Ramovž, ki sta predstavila ljubljansko enoto konjeniške policije in zgodovino njenega 42-letnega delovanja. Opisala sta, kakšno je delo policista konjenika in katere so njegove naloge.

 

Še posebej pozorno pa so udeleženci prisluhnili napotkom policistov za varnejšo ježo v cestnem prometu, saj so jahači posebna kategorijo cestnoprometnih udeležencev, ki morajo upoštevati pravila, ki jih predpisuje zakonodaja za varno ježo. Predstavljene so jim bile pasti in nevarnosti ježe tako v urbanih naseljih in v gostem cestnem prometu kot po cestah zunaj naselij.

 

Po teoretičnem delu je sledila še praktična predstavitev ježe v cestnem prometu, seveda pa so bili ob zaključku prireditve najbolj veseli otroci, saj so lahko zajahali pravega policijskega konja. Ob slovesu so se vsi strinjali, da so s predavanjem pridobili novo znanje, zadovoljna pa sta bila tudi policista konjenika, saj sta si z udeleženci izmenjala veliko bogatih izkušenj.

 

{gallery}PUNG\IMG\sporocila\2017\06_junij\01_konji_tolminsko\galerija{/gallery}

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.