Blazinice tolažbe krasijo novoletno smreko v avli PU Novo mesto PDF natisni E-pošta
PU Novo mesto - Sporočila za javnost
Četrtek, 15. december 2016

Letos smo se na Policijski upravi Novo mesto odločili za nekoliko drugačno okrasitev novoletne smreke. Svetleče kroglice in drugo okrasje smo nadomestili z živopisanimi blazinicami tolažbe. Za obiskovalce smo pripravili tudi plakat, na katerem je predstavljen projekt Blaznice tolažbe.  

 

Na območju Policijske uprave Novo mesto je projekt  zelo lepo sprejet, v treh letih so se mu  pridružili že številni podporniki.  Pobudnica projekta in naše policistke so blazinice tolažbe predstavile v šolah in vrtcih, kjer so blazinice izdelovali otroci, starši in zaposleni. Projekt predstavljajo tudi na preventivnih prireditvah.

 

IMG 20161209 122158.zm

 

 V novomeški knjižnici Mirana Jarca potekajo delavnice šivanja blazinic, pridno šivajo tudi otroci s posebnimi potrebami na šoli Dragutina Ketteja, novomeške gimnazijke pa so ob šivanju napisale tudi zgodbico o malem Niku in blazinici tolažbe.

 

Gotovo pa so najbolj pomembne pozitivne izkušnje policistk in policistov, ki so blaznice tolažbe že podarili otrokom, ki so se znašli v težkih situacijah. Ugotavljajo, da blazinice dosegajo svoj namen, kljub temu pa želijo, da bi bilo takih dogodkov čim manj.

 

2016 002.zm

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.