Slovenski policisti znova na evropskem policijskem prvenstvu v smučanju PDF natisni E-pošta
GPU Policijska akademija - Prispevki
Četrtek, 16. marec 2017

Med 6. in 11. marcem 2017 je v Windischgarstnu v Avstriji potekalo evropsko policijsko  prvenstvo v alpskem in nordijskem smučanju, ki se ga je udeležilo 173 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 evropskih držav. Prvenstvo evropskih policij v pravem pomenu, z udeležbo na katerem se lahko ponaša prav vsaka država udeleženka, je bilo organizirano na zavidljivo visoki ravni.  

 

2017-03-06EPMGerhardHütmeyer-020


Ekipa slovenske policije se je na podlagi ponovnega članstva v Evropski policijski športni zvezi (USPE) po petletnem premoru ponovno veselila sodelovanja z najboljšimi. Izzivi za slovenske policiste in policistko so bili veliki. Nastopi so potekali v treh disciplinah alpskega smučanja in v dveh disciplinah v policijskem biatlonu. Iz repertoarja slovenskih nastopov sta bila izvzeta smučarska teka v klasičnem in prostem slogu.

 

2017-03-08BrunoGuttmann-011

 

Z veseljem poudarjamo odlično sodelovanje z nemško in švicarsko policijsko ekipo, obenem pa gre zahvala za izjemno dobro sodelovanje, spodbudo in tudi tehnično pomoč slovenskim športnim klubom, tujim policijskim športnim zvezam in drugim policijskim ekipam.

 

2017-03-08BrunoGuttmann-106


Slovenska policijska ekipa je na prvenstvu obdržala sloves alpske države in ljubiteljev smučarskega teka. V povprečju se je uvrstila v prvo polovico na lestvici rezultatov. Dokazala je, da je fizično in psihično dobro pripravljena, predvsem pa prilagojena našim trenutnim razmeram in pogojem v policijskem športu. Športne vrednote, ki so jih nehote izpostavili naši slovenski udeleženci, so hkrati vrednote slovenske policije. V borbi s časom, ob pomanjkanju sredstev, v zahtevnih z vremenskih razmerah in pogojih na progi so bili ti športniki na svoji poti pravzaprav kos oviram le s hitrostjo in pogumom, voljo in močjo, vzdržljivostjo in prilagodljivostjo - prav vsakemu od nas so lahko resničen navdih.

 

2017-03-07-SkiBMI JürgenMakowecz 49

 

Foto: Michael Dietrich, Gerhard Hütmeyer, Bruno Guttmann, Jürgen Makowecz, Zdenka Stern, Peter Sušnik

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.