Uspešno zaključeno varovanje FIS tekem v Ljubnem PDF natisni E-pošta
PU Celje - Sporočila za javnost
Petek, 17. februar 2017

V Ljubnem ob Savinji so 11. in 12. februarja 2017 potekale 6. FIS tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Tekme si je v obeh dneh ogledalo veliko število obiskovalcev, kar je dokaz odlične organizacije in spodbuda za nadaljnje delo vsem, ki smo pri tem sodelovali. Kljub odlično pripravljeni prireditvi in izjemnemu vzdušju pa se žal ni izpolnila želja slovenskih orlic, da bi katera izmed njih ponovno stopila na zmagovalni oder.

 

IMG 1973

 

Prireditve se je udeležilo veliko visokih slovenskih predstavnikov iz javnega in poslovnega sveta, med njimi tudi varovane osebe. Dogajanje pa so s svojo prisotnostjo, tako kot vsako leto doslej, popestrili tudi kurenti s Ptuja.

 

Prireditev smo varovali policisti Policijske postaje Mozirje, ob sodelovanju inšpektorja iz Sektorja uniformirane policije PU Celje ter celjskih policistov vodnikov službenih psov in policistov prometnikov, policistov konjenikov iz Maribora, policistov s policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Rogaška Slatina. Prav tako so pri varovanju sodelovali gasilci PGD Ljubno ob Savinji, varnostniki, člani ZŠAM Zgornje Savinjske doline in društva Zgornjesavinjski starodobniki.

 

IMG 1977

 

Zavarovanje prireditve je bilo uspešno, saj med prireditvijo ni bilo obravnavanih kršitev javnega reda in miru oz. kaznivih dejanj. Prav tako v okolici prireditvenega prostora, kjer je bilo povečano število prevoznih sredstev, ni bilo prometnih nesreč. Za uspešno zavarovanje prireditve so vse sodelujoče policiste pohvalili tako organizatorji prireditve kot tudi FIS direktorica ženskih smučarskih skokov Chike Yoshida.

 

 

IMG 1981

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.