Dan policije smo zaposleni na Policijski upravi Celje letos obeležili 9. junija 2017 na Koroškem, kjer smo proslavo združili z otvoritvijo prostorov Policijske postaje Slovenj Gradec. Predtem se je v tamkajšnjem Parku herojev delegacija Policije in Policijskega veteranskega društva Sever za Koroško poklonila miličnikom, umrlim v vojni za Slovenijo.

 

3498561

 

Prereztraku

 

Generalnidirektorpoložilvenecvparkuherojev DelegacijavParkuherojev

 

1951990

 

Na proslavi ob dnevu policije so spregovorili generalni direktor policije Marjan Fank, direktor Policijske uprave Celje Jože Senica in župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas.

 

GovorMarjanFank GovorJožeSenica GovorŽupan

 

Letos smo podelili spominske znake za dolgoletno delo v posebni policijski enoti, bronaste znake policije za sodelovanje in zlate ščite.

 

Spominske znake za dolgoletno delo v posebni policijski enoti so prejeli: za 5 let ali več Vlado Koražija iz Sektorja uniformirane policije in Stanislav Bezjak iz Službe za operativno podporo, za 10 let ali več sta znaka prejela Matjaž Kselman iz Sektorja uniformirane policije in Aleksander Bašič iz Policijske postaje Celje, dobitnik spominskega znaka za 20 let ali več v posebni policijski enoti je bil Tomaž Golob iz Policijske postaje Dravograd.

 

Zlate ščite so prejeli: Jože Cokan iz Sektorja kriminalistične policije, Hubert Enci iz Policijske postaje vodnikov službenih psov, Niko Kolar iz Službe direktorja, Dušan Marat iz Operativno komunikacijskega centra, Anton Šoštarič iz Sektorja kriminalistične policije in Boris Verdnik iz Sektorja uniformirane policije.

 

ZlatiznakJožeCokan Podelitevčastnihznakovdruštva

 

Ob tej priložnosti se je Policijsko veteransko društvo Sever za Koroško s podelitvijo častnih znakov zahvalilo svojcem umrlih miličnikov v vojni za Slovenijo. Podelili so tudi najvišja priznanja društva. V polni dvorani Kulturnega doma v Slovenj Gradcu smo z veseljem prisluhnili trobilnemu kvintetu Policijskega orkestra, navdušila nas je tudi mlada pevka Alja Krušič.

 

Polnadvorana Kvintettrobilpolicijskegaorkestra

 

Ob letošnji proslavi smo posneli tudi film o zgodovini policije v Slovenj Gradcu in okolici.