Policisti na Primorskem včeraj odkrili kar tri ukradena vozila PDF natisni E-pošta
PU Koper - Sporočila za javnost
Sreda, 25. januar 2017

Policisti so na območju Policijske uprave Koper včeraj, 24. januarja 2017, v postopkih na avtocestnem počivališču in dveh bencinskih servisih odkrili tri ukradena vozila, in sicer dva avtomobila in motorno kolo.

 

DSCN2697 

 

Ob 12. uri so Policisti Postaje prometne policije Koper na bencinskem servisu na Serminu obravnavali voznika motornega kolesa Gillera Runner 125, ki je bilo brez registrskih tablic. S preverjanjem v evidencah so ugotovili, da je bilo motorno ukradeno, in sicer 15. decembra 2016 v Italiji. 15-letnemu vozniku so vozilo zasegli in bo vrnjeno lastniku, storilca pa bodo v nadaljevanju kazensko ovadili.

 

 

 IMG 20170124 143622

 

Na bencinskem servisu v Sežani so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper ob 14. uri obravnavali 29-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avto Citroen Picasso C4, letnik 2016, s francoskimi registrskimi številkami. S preverjanjem so ugotovili, da je bil osebni avtomobil istega dne, tj. 24. januarja 2017, ukraden v Franciji. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja, ima pa tudi bogato kriminalno preteklost v Franciji, Španiji in na Portugalskem. Odvzeli so mu prostost in zasegli vozilo, vredno približno 20.000 evrov. Policisti ga bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje velike tatvine, vozilo pa vrnili lastniku.

 

 

IMG 20170125 120542

 

Zvečer, okoli 21. ure, pa so policisti Specializirane enote za nadzor državne meje na avtocestnem počivališču Ravne (pri Kozini) izsledili osebni avtomobil BMW X3, z italijanskimi registrskimi številkami. Vozilo je bilo v evidencah zabeleženo kot ukradeno, in sicer 9. januarja 2017 v Italiji, vozila pa ga je slovenska državljanka. Tako voznico iz Kamnika kot njenega sopotnika iz okolice Kopra so policisti pridržali in ju bodo po zaključenih kriminalističnih postopkih kazensko ovadili, vozilo pa so zasegli.

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.