Skrb za prometno varnost otrok pred začetkom šolskega leta v Kopru PDF natisni E-pošta
PU Koper - Sporočila za javnost
Četrtek, 31. avgust 2017

Policisti Policijske postaje Koper so 29. avgusta 2017 v sodelovanju z Avto moto touring klubom Koper, AMZ Slovenije in koprskim društvom upokojencev pred začetkom šolskega leta na območju Osnovne šole Koper izvajali preventivne aktivnosti v sklopu akcije Varna pot v šolo in nazaj.

 

DSCN2920

 

V sodelovanju z dvema maskotama AMZS so se policisti sprehodili po poti, po kateri v šolo prihaja največ otrok, pri tem pa so s svojo prisotnostjo že pred začetkom pouka voznike in ostale udeležence v prometu pričeli opozarjati, da bo v naslednjih tednih na tem območju treba biti posebno pozoren ter predvsem strpen.

 

DSCN2922


Maskoti sta med sprehodom večkrat prečkali najbolj obremenjene prehode za pešce ter z opozorilnima tablama "Šola" in "Še tri dni" udeležence v prometu na zabaven in nevsiljiv način spomnili na bližajoči se pričetek pouka.


Pred vsakim prehodom za pešce, kakor tudi med vožnjo mimo šole, so vozniki znatno zmanjšali hitrost ter si maskoti tudi ogledali, s tem pa prejeli jasno sporočilo o začetku novega šolskega leta in porastu števila otrok v prometu.

 

DSCN2912

 

DSCN2901

 

 

Aktivnosti policistov ob začetku šolskega leta

Nasveti policistov za varnejšo pot v šolo in domov

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.