Kratek statistični pregled dogajanja v zadnjih 24-ih urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Četrtek, 12. januar 2017

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 986 klicev. Med 407 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 86 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 10 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 76 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 12 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Koper.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 20 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje javnega reda, in sicer 3 na območju policijske uprave Maribor in 1 na območju policijske uprave Celje.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 ponarejanj denarja, po 3 ropi in ponarejanje listin, 2 grožnji ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, nasilje v družini in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.