Kratek statistični pregled dogajanja v zadnjih 24-ih urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Petek, 17. februar 2017

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1146 klicev. Med 476 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 94 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 12 z lažjimi. V preostalih 80 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 10 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Celje.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 35 intervencij na javnih krajih in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja javnega reda na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 44 tatvin, 27 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 9 ponarejanj denarja ter po 1 grožnja, ponarejanje listin, preprečitev uradnega dejanja, nasilje v družini, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in rop.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.