Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Sobota, 18. marec 2017

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1464 klicev. Med 593 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 20 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 104 prometne nesreče, 69 kršitev javnega reda in miru, ter 83 kaznivih dejanj.

 

 Na področju prometne varnosti smo obravnavali 88 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Ljubljana, ter zasegli 14 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 6 na območju Policijske uprave Ljubljana, po 2 na območju Policijskih uprav Novo mesto, Maribor in Celje, ter po 1 na območju Policijskih uprav Kranj in Nova Gorica.

 

Javni red in mir je bil kršen v 56 primerih na javnih krajih, ter 13-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Celje, Maribor in Ljubljana.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 42 tatvin, 2 drzni tatvini, 1 rop, 21 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini in 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.