Kratek statistični pregled dogodkov v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Nedelja, 18. junij 2017

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1537 klicev. Med 549 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 80 prometnih nesreč, 126 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 11 z lažjimi. V preostalih 66 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 10 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Maribor, Kranj in Koper. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 99 intervencij na javnih krajih in 27 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja in 1 kršiteljico javnega reda na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Nova Gorica.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 23 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 8 groženj, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 nasilja v družini ter 1 ponarejanje denarja. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 6 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.