Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Ponedeljek, 19. junij 2017

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1268 klicev. Med 433 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 17 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 81 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru, ter 70 kaznivih dejanj.

 

 Na področju prometne varnosti smo obravnavali 60 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 5 s hudimi.

 

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 4 vozila in sicer 3 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 vozilo na območju Policijske uprave Novo mesto.

 

Javni red in mir je bil kršen v 40 primerih na javnih krajih, ter 23-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Celje in Nova Gorica.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, 1 drzna tatvin, 21 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 1 kaznivo dejanje uboja, 1 povzročitev telesnih poškodb, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.