Kratek statistični pregled dogajanja v zadnjih 24-ih urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Nedelja, 16. julij 2017

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1465 klicev. Med 520 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 106 prometnih nesreč, 103 kršitve javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 19 z lažjimi. V preostalih 83 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 11 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 3 voznike na območju policijskih uprav Novo mesto, Murska Sobota in Kranj.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 76 intervencij na javnih krajih in 27 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor ,Celje in Koper.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 42 tatvin, 16 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, po 5 povzročitev telesnih poškodb in nasilij v družini, ter po 1 grožnja in ponarejanje denarja. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.