Kratek statistični pregled dogodkov v zadnjih 24-ih urah PDF natisni E-pošta
Kronika
Četrtek, 10. avgust 2017

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1454 klicev. Med 536 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 89 prometnih nesreč, 90 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 18 z lažjimi. V preostalih 70 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 9 vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Murska Sobota.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 70 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja, 1 na območju policijske uprave Koper in 1 na območju policijske uprave Novo mesto.

 

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 45 tatvin, 22 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 3 grožnje ter po 2 nasilji v družini in ponarejanje listin. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.