Še tako nujen klic bo počakal, posvetite se vožnji, opozarjajo tudi mariborski policisti PDF natisni E-pošta
PU Maribor - Sporočila za javnost
Torek, 24. januar 2017

V štirinajstdnevni preventivni akciji, v kateri po vsej Sloveniji poostreno nadziramo uporabo telefonov med vožnjo in ki bo potekala še vse do nedelje, 29. januarja 2017, sodelujejo tudi policisti na območju Policijske uprave Maribor.

 

24012017 telefoni2 

 

Mariborski policisti so v tem času izvedli več krajših poostrenih nadzorov. Pri enem od njih, ki so ga izvedli v petek, 20. januarja, so med 8. in 16. uro na območju celotne uprave odkrili 79 kršitev uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 40 kršitev neuporabe varnostnih pasov in dve kršitvi vožnje pod vplivom alkohola.

 

 

24012017 telefoni1

 

Ob tej priložnosti opozarjajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša našo zbranost. Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost prometne nezgode kar štirikrat večja.

 

Zvočni posnetek policijskega inšpektorja na Policijski upravi Maribor mag. Branka Pivljakoviča

(Datoteka za prenos)

 

Uporaba mobilnih telefonov v prometu se povečuje, pri tem jih vozniki ne uporabljajo le za telefoniranje, pač pa tudi za pošiljanje sporočil, brskanje po spletu in celo za uporabo družbenih omrežij. Vozniki med vožnjo uporabljajo tudi tablične in prenosne računalnike ter ostale naprave, ki zmanjšujejo njihovo zbranost.  

 

Preberite tudi:

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.