Podrobnosti preiskave umora v Mariboru - sporočilo z izjave za javnost PDF natisni E-pošta
PU Maribor - Sporočila za javnost
Torek, 31. januar 2017

V nedeljo, 29. januarja 2017, zjutraj je bil operativno-komunikacijski center v Mariboru obveščen o streljanju v stanovanju v Mariboru. Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 87-letni moški v soboto zvečer v stanovanju stanovanjskega bloka ustrelil 70-letno žensko, s katero sta živela v zunajzakonski skupnosti.

 

 

31012017 1

 

31012017 2

 

 

Zvočni posnetek izjave vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Roberta Munde (na fotografiji drugi z leve)
(Datoteka za prenos)

 

 

Po opisanem dejanju je moški poskušal storiti samomor tako, da se je ustrelil. Zaradi tega je izgubil zavest, vendar se je proti jutru ponovno zavedel in nato poklical reševalce. Ti so ob prihodu na kraj pričeli z reanimacijo poškodovane ženske, vendar je ta kljub temu okoli 8. ure umrla. 87-letnega moškega so zaradi poškodb odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je bil hospitaliziran in je izven življenjske nevarnosti. Motiv za storjeno dejanje je maščevanje v zvezi z dlje časa trajajočim sporom glede prodaje nepremičnine. Osumljeni za orožje ni imel ustreznih listin.

 

Na kraj dejanja sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni okrožni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru (ogled je preiskovalni sodnik prepustil policiji). V zvezi s tem smo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper utemeljeno osumljenega 87-letnega državljana Slovenije, in sicer za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja, po 116/I.4 čl. Kazenskega zakonika. Za dejanje je zagrožena kazen zapora najmanj 15 let.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.