Sporočila za javnost

Začele so se tradicionalne, 8. policijske igre, največja športna in družabna prireditev v slovenski policiji. Danes, 21. maja 2009, so se v Tacnu pomerili v judu, samoobrambi (prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku, torej panogah, katerih znanje je pri vsakodnevnem opravljanju policijskih nalog zelo koristno in uporabno. Ob tem so se danes začela tudi tekmovanja v šahu in nogometu. Pri judu sta bila ves čas prisotna tudi judoista Aljaž Sedej in Sašo Jereb vrhunska športnika, zaposlena v policiji. Otvoritvena slovesnost letošnjih iger bo jutri, 22. maja 2009, ob 8.30 v športnem parku Policijske akademije v Tacnu na Rocenski 56 v Ljubljani.

tehtanje

Najprej tehtanje ...

ogrevanje

... nato ogrevanje

borba sodnik

borba tezka kategorija

borba jeri pozdrav

palica

akcija

sodniki

krsitelj

krsitelj ostali

krsitelj sodniki

Jutri se tekmovanja nadaljujejo. Večina se jih bo odvijala v Tacnu, del tekmovanj pa bo v Gotenici. Tekmovalke in tekmovalci se bodo pomerili še v policijskem mnogoboju, streljanju z zračno in avtomatsko puško Heckler Koch MP-5, streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju), samoobrambi (ju-jitsu borbe), odbojki na mivki, nadaljevale se bodo tekme v nogometu in šahovski dvoboji. Najboljši posamezniki in ekipe bodo v skupni razvrstitvi na koncu prejeli diplome, medalje in pokale, že danes pa so priznanja prejeli najboljši tekmovalci v judu, samoobrambi (prikazovanju tehnik) in praktičnem postopku.

Poleg tega bodo jutri, 22. maja 2009, v Tacnu organizirane tudi revijalne nogometne tekme, ki se bodo začele ob 11. uri.Pomerili se bodo ekipa Slovenske vojske proti ekipi vodstva policije ter novinarska ekipa proti ekipi vodstva policije. Prvič na policijskih igrah bodo tudi revijalne tekme v odbojki, in sicer se bodo pomerile ekipa predstavnic Slovenske vojske proti policijski ekipi ter ekipa novinark proti ekipi policistk. Tekme se bodo začele ob 12:30.

V okviru iger je bil v okviru spremljevalnega kulturnega programa organiziran tudi fotonatečaj. Otvoritev fotografske razstave bo jutri, 22. maja 2009, ob 14. uri, v Policijski akademiji v Tacnu.


Vabljeni!

gol

zoga

sah

sah misleci