Sporočila za javnost

V Policijski akademiji je bila 20. novembra 2013 slovesna podelitev diplom XII. generaciji Višje policijske šole. Študij je uspešno zaključilo 20 diplomantov. Ob tej priložnosti sta zbrane nagovorila generalni direktor policije Stanislav Veniger in ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc.

Generalni direktor policije je dejal, da takšen dogodek vpliva zaupanje v prihodnost institucije. Novim višjim policistom je čestital za uspešno končanje študija in nadaljeval, da je "naše življenje eno samo učenje in lažje gremo skozi njega, če smo pripravljeni. Pripravljenost pa ne pride sama od sebe, temveč jo pridobivamo iz trenutka v trenutek. Glede na hitre spremembe, ki so značilnost današnjega časa, je vse to dobrodošlo. Delajte majhne korake in stremite najprej. Pridobljeno znanje pa izkoristite za to, da gradite boljši jutri. Ohranite svojo radovednost, ki vas je v prvi vrsti pripeljala do višje izobrazbe. Učite se od bolj izkušenih kolegov in izkoristite vsako priložnost za nova spoznanja. Predvsem pa naj vam novo pridobljeno znanje služi kot orodje, s katerim boste dvigali kakovost policijskega dela."

Dodal je, da je zasluga za uspeh najprej njihova, vsekakor pa gre zahvala izkušenim predavateljem, vašim mentorjem, inštruktorjem in drugim strokovnim sodelavcem, ki so jih s svojimi nasveti vodili skozi proces izobraževanja. Zahvalil se je pedagoškemu kadru Višje policijske šole, da jih je usposobil za učinkovito delo. Zahvalil se je vsem kolegom, ki so izvajali ta program. 12. generacija je namreč zadnja, ki se je izobraževala po programu višješolskem študijskem programu višji policist.

Vanjo se je v študijskem letu 2011/2012 vpisalo 20 študentov. Z opravljenimi študijskimi obveznostmi so pridobili višješolsko strokovno izobrazbo in poklic policijski inšpektor. Diplome sta diplomantom podelila direktor Policijske akademije Danijel Žibret in ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivo Holc.

6 zm

Tudi ravnatelj jim je čestital za uspešno dokončanje študija in izrazil veselje, da so že veliko znanje, ki so ga prinesli s sabo, oplemeniti. "Upam in verjamem, da ste pridobili tudi veliko novega znanja, ki vam bo v pomoč pri vsakdanjem delu in pomeni velik korak v stopnji razvoja policijske stroke. Vaša naloga je, da to znanje delite in prenašate tudi na ostale kolege," je dodal. Program, po katerem so se izobraževali, je bil leta 2000 odlično pripravljen in šola je bila nenehno deležna pohval in pozitivnih ocen o znanju diplomantov. Holc je nadaljeval: "Za tako dobre rezultate ste zaslužni predvsem vi, ki ste že v začetku sodelovali pri določanju in oblikovanju vsebin, ki so ključnega pomena za kakovost programa. Iskreno se vam zahvaljujem za vaše delo, ki pa ni bila zgolj vaša služba, bil je nekakšen entuziazem in skrb za prihodnost."

Priznanja za nadpovprečne dosežke pri študiju pa sta diplomantom podelila generalni direktor policije Stanislav Veniger in direktor Policijske akademije Danijel Žibret. Diplomant Milan Tuš je prejel priznanje za najvišjo skupno povprečno oceno, doseženo v času študija; ta je znašala 8,96. Priznanje za najboljšo diplomsko nalogo je prejel Janez Rupnik. Naslov nagrajene diplomske naloge je Odvzem nezakonito pridobljenega premoženja, študentov mentor pa je bil dr. Igor Lamberger. Priznanje za posebne uspehe pri praktičnem izobraževanju sta prejela diplomantka Tatjana Borišek in diplomant Aleksander Piškur.

Pohvalo in nagrado za najboljšega študenta generacije, ki je najvišje priznanje, ki se podeljuje študentom, pa je prejel diplomant Dejan Đukić. V imenu študentov se je zahvalil delavcem šole za vse, kar so naredili za študente, da so dosegli cilj, tj. zaključek študija in pridobili nova znanja za opravljanje svojega dela v prihodnje.
Slovesnosti sta se poleg diplomantov, njihovih sorodnikov in predstavnikov policije udeležila tudi namestnica Varuhinje človekovih pravic mag. Kornelija Mrzel in Miran Fišer iz generalštaba Slovenske vojske. 

V program višji policist so se v vsem njegovem obdobju vpisali 403 študenti, od tega jih je 389 študij uspešno zaključilo. Policijska akademija je pripravila razstavo Program višji policist skozi čas, ki je na ogled v dnevnem prostoru akademije.