Sporočila za javnost

Informativnega dne v Policijski akademiji, ki smo ga organizirali zaradi velikega zanimanja za izobraževanje in zaposlitev v policiji, se je danes, 12. februarja 2010, v treh terminih udeležilo skupaj okoli 430 oseb.

IMG 5791

Obiskalo nas je veliko dijakov srednjih strokovnih šol ali gimnazij, ki jih zanima delo policista, pa tudi tistih, ki so katerokoli od teh šol že končali in želijo postati "varuhi reda".

IMG 5794

Zbrane je pozdravil ravnatelj Šole za policiste Marko Podlesnik, nato pa sta skupaj s pomočnico ravnatelja Simono Meglič predstavila oba programa, ki jih Policijska akademija izvaja: izobraževalni program za poklic policista in program usposabljanja za varovanje državne meje.

IMG 5806

Od leve proti desni Nataša Stušek, Marko Podlesnik in Simona Meglič


Nataša Stušek iz Službe za kadre na Ministrstvu za notranje zadeve je predstavila zahtevane pogoje za sprejem v policijo, razložila potek prijave na razpis in izbirni postopek. Tisti, ki izpolnjujejo formalne pogoje za vstop v policijske vrste, morajo opraviti tudi preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki in zdravniški pregled.

Po kratki predstavitvi, v okviru katere so predstavniki policije odgovarjali na številna vprašanja, so kandidati za policiste, ki so trenutno na šolanju, skupaj z inštruktorji obiskovalcem pokazali nekaj policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe. Poleg tega so obiskovalci preizkusili svoje strelske sposobnosti na elektronskem strelišču.

IMG 5831

IMG 5813

Policijska akademija


Zaposlovanje in izobraževanje v policiji (zgibanka) 

zgibanka2

IMG 5826

IMG 5833