Novinarsko središče
Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1497 klicev. Med 511 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 17 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 106 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru, ter 101 kaznivo dejanje.

 

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 81 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 23 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 1 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Kranj, ter zasegli 9 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 5 na območju Policijske uprave Maribor, 3 na območju Policijske uprave Celje in 1 vozilo na območju Policijske uprave Kranj.

 

 Javni red in mir je bil kršen v 45 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana in po 1 na območju policijskih uprav Kranj in Maribor.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 40 tatvin, 30 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 ponarejanja denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami in ponarejanja listin.

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.