Novinarsko središče
Kratek statistični pregled dogajanja v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika

V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1401 klic. Med 509 klici, ki so bili interventni in so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 91 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 15 z lažjimi. V preostalih 73 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 5 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 49 intervencij na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 38 tatvin, 24 vlomov, po 6 poškodovanj tuje stvari in ponarejanj denarja, 3 nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitvi telesnih poškodb ter 1 grožnja. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.