Novinarsko središče
Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1504 klicev. Med 547 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 36 tatvin, 21 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 5 ponarejanj denarja, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, ter po 1 kaznivo dejanje grožnje, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in rop.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 57 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 7 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika.

V 74 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.