Novinarsko središče
Šesta skupina slovenskih policistov danes odšla v pomoč srbskim kolegom PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost

Slovenska policija je za obdobje med 6. septembrom in 6. oktobrom 2017 v Srbijo napotila novo skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora nad povečanim številom migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

 

IMG 4428

 

V Srbiji bodo policijske naloge en mesec opravljali Rajko Gabrovec iz Sektorja uniformirane policije na PU Ljubljana, Robert Šešerko iz Policijske postaje Rače, Dražen Papec iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj in Sanja Smiljanić iz Policijske postaje Postojna.

 

Pred odhodom jih je sprejel generalni direktor policije Marjan Fank. Delovnemu srečanju so prisostvovali še Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, ter Matjaž Brinovar iz Policijske uprave Ljubljana, ki je bil vodja 5. skupine napotenih policistov in je predstavil pridobljene izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij v Srbiji.

 

IMG 4426

 


Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije za varovanje državne meje Gradina, ki sodi pod Policijsko upravo Pirot. Slovenski policisti bodo naloge opravljali v delovni uniformi ter bodo uporabljali službena vozila in opremo.

 

IMG 4425


Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v Protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Srbije, Generalno policijsko upravo, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Srbije v okviru skupnega ukrepanja, ki je bil podpisan 6. decembra 2016 v Rimu, Italija.

 

 Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.