Novinarsko središče
Kratek statistični pregled dogajanj v zadnjih 24 urah PDF natisni E-pošta
Kronika

V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1459 klicev. Med 542 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 110 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru, ter 98 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 91 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 5 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Ljubljana, ter zasegli 12 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 4 na območju Policijske uprave Ljubljana, 3 na območju Policijske uprave Celje, 2 na območju Policijske uprave Maribor, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprave Kranj, Novo mesto in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 58 primerih na javnih krajih, ter 22-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 43 tatvin, 3 drzne tatvine, 24 vlomov, 1 rop, 17 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitev telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 3 grožnje, ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin in ponarejanja denarja.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.