V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1515 klicev. Med 589 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 35 tatvin, 27 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanj ponarejanja denarja, 5 drznih tatvin, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje listin, ter po 1 kaznivo dejanje nasilje v družini, rop in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 60 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. Pridržan je bil kršitelj na območju policijske uprave Ljubljana.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 14 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sta bili na območju policijske uprave Celje pridržani 2 osebi.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.