Sorodne objave

 

V okviru vladnega obiska v posavski regiji sta 6. decembra 2017 ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar s sodelavci in generalni direktor policije Marjan Fank obiskala policistke in policiste na Postaji mejne policije Obrežje in Policijski postaji Brežice.

IMG 3607 IMG 3608

Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto, je gostom predstavil trenutne varnostne razmere v Posavju in pomembnejše izzive, s katerimi se soočajo pri svojem delu. Na Obrežju, največjem mejnem prehodu za mednarodni cestni promet v državi, so si ogledali, kako poteka kontrola avtobusov in pregled prtljage z rentgensko napravo.

IMG 3625 IMG 3629

Komandir Postaje mejne policije Obrežje Bojan Bogovič je obiskovalcem predstavil potek že izvedenih in načrtovanih aktivnosti pri rekonstrukciji tovornega terminala, kar bo zagotavljajo boljšo pretočnost tovornega prometa. Ministrica in generalni direktor policije sta na delovnem sestanku kolektiva PMP Obrežje nagovorila navzoče gostitelje in izpostavila pomembno vlogo PU Novo mesto pri varovanju državne meje s Hrvaško.

IMG 3623 IMG 3624

Delo brežiških policistk in policistov je predstavil komandir Srečko Medic. Po velikih obremenitvah v času povečanega migrantskga toka na Policijski postaji Brežice največ pozornosti namenjajo učinkovitemu varovanju državne meje in preprečevanju nezakonitih prehodov. Gostje so si ob zaključku obiska ogledali prostore policijske postaje in sistem videonadzora državne meje.

IMG 6420

IMG 6422