V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1207 klicev. Med 453 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 98 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 7 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 91 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 7 vozil na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Koper.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 22 intervencij na javnih krajih in 12 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršiteljico javnega reda na območju policijske uprave Ljubljana.

 

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 26 tatvin, 24 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitve telesnih poškodb, po 2 grožnji, nasilji v družini, ponarejanji denarja in preprečitvi uradnega dejanja ter 1 ponarejanje listin. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.