V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1676 klicev. Med 650 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 114 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 36 tatvin, 27 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 kaznivi dejanji povzročitve telesnih poškodb in nasilje v družini ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, grožnja, drzna tatvina in rop.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 82 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. Pridržanih je bilo 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozila in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika na območju policijske uprave Murska Sobota.

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.