V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1386 klicev. Med 511 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 113 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 50 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, po 7 kaznivih dejanj nasilja v družini in ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesnih poškodb, 4 grožnje, 3 ponarejanja listin, po 2 kaznivi dejanji drzna tatvina in rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 39 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 7 osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozila in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika na območju policijske uprave Koper.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.