V preteklih 24 urah so Operativno komunikacijski centri po Sloveniji sprejeli 1260 klicev. Med 391 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 60 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 47 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 4 vozila na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Kranj.

 

Na področju javnega reda in miru smo opravili 40 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 osebi na območju policijskih uprav Celje in Maribor.

 

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 25 tatvin, 21 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, 8 povzročitev telesnih poškodb, 2 grožnji ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja.