V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1531 klicev. Med 547 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 23 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 108 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru, ter 103 kazniva dejanja.

 

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 87 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 s hudimi.

 

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 7 vozil in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor, 2 na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana.

 

Javni red in mir je bil kršen v 36 primerih na javnih krajih, ter 18-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Murska Sobota in Novo mesto.

 

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav Celje, Maribor in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

 

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 2 drzni tatvini, 1 rop, 24 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 7 groženj, 4 nasilja v družini, 4 ponarejanja listin, 3 povzročitve telesnih poškodb in 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami.