Novinarsko središče
Hrvaška policista na Kopah, Rogli in v Kranjski Gori pomagata pri zagotavljanju varnosti na smučiščih PDF natisni E-pošta
Sporočila za javnost

Včeraj sta se slovenskim policistom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih na območju Kranjske Gore, Rogle in Kop pridružila hrvaška policista, ki bosta slovenskim kolegom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih pomagala v prvi polovici januarja. Tovrstno sodelovanje poteka že od leta 2013.

 

DSC 0265

 

Hrvaška policista v času, ko je na smučiščih v Sloveniji večje število hrvaških državljanov, pomagata pri sporazumevanju z njimi, jim svetujeta v primeru morebitnih nevšečnosti ter pomagata hrvaškim državljanom pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v Sloveniji.

 

 

DSC 0233

 

Na današnji novinarski konferenci sta Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi in Ivan Merćep, načelnik Uprave policije (Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske), spregovorila o pomenu tovrstnega sodelovanja. Ocenila sta ga kot izjemno dobrega, predvsem v smislu preventive in učinkovitejšega sporazumevanja s hrvaškimi državljani.

 

 

Povezane vsebine

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču

Policisti so se usposabljali za delo na smučiščih

10 FIS pravil

 

 fis pravila

 

 

 

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.