Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

11.12.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti PP Slovenska Bistrica so 27. novembra prejeli prijavo, da je pogrešan 41-letni Damir Polanec.

Več

10.12.18Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 58-letnega Halima Majanovića, sicer državljana Bosne in Hercegovine, ki prebiva v Sežani.

Več

10.12.18Podelitev medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost – vabilo medijem

V sredo, 12. decembra 2018, ob 11. uri, bomo nagradili osem policistov in eno policistko ter tri občane, ki so v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševati življenja ljudi.

Več

10.12.18Med prejemniki odlikovanj za uspešno pomoč pri obvladovanju migrantske krize v obdobju 2015–2016 tudi enoti in predstavnik policije

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel odločitev, da za uspešno pomoč pri obvladovanju migrantske krize v obdobju 2015–2016, ki predstavlja eno izmed najtežjih preizkušenj na humanitarnem in varnostnem področju v času njene samostojnosti, podeli medalje za zasluge na varnostnem in vojaškem področju ter medalje za zasluge na civilnem področju državnim institucijam in posameznikom iz Slovenije ter držav Evropske unije. Odlikovanje je podelil v petek, 7. decembra 2018, v predsedniški palači.

Več

06.12.18Razstavo ob 70. obletnici Policijskega orkestra lahko v Mariboru obiščete vse do konca decembra

Pokrajinski muzej Maribor, Muzej slovenske policije in Policijski orkester so v ponedeljek, 3. decembra, slovesno odprli razstavo ob 70. obletnici Policijskega orkestra. Razstavo v Pokrajinskem muzeju Maribor lahko obiščete vse do konca leta. Vljudno vabljeni!

Več

04.12.18Slovenska policija in državno tožilstvo sodelovala v mednarodni operaciji proti denarnim mulam in nezakonitemu ustvarjanju dobičkov

Med 1. septembrom in 30. novembrom je potekala že četrta mednarodna operacija poostrenega boja proti denarnim mulam in nezakonitemu ustvarjanju dobičkov v povezavi s pranjem denarja EMMA (The European Money Mule Action). V operaciji, ki sta jo koordinirala Europol in Eurojust, je sodelovalo do sedaj največje število držav, kar 22. Slovenijo sta zastopala slovenska policija in slovensko državno tožilstvo.

Več

04.12.18Slovenski policijski letalci usposabljali črnogorske kolege za uporabo helikopterja pri reševanju ljudi

Letalska policijska enota je med 27. in 29. novembrom 2018 sodelovala pri usposabljanju črnogorske avio-helikopterske enote.

Več

03.12.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so bili 21. novembra 2018 obveščeni, da svojci pogrešajo 27-letnega Marjana Severja iz Ljubljane.

Več

30.11.18Na ta veseli dan kulture v Mariboru odprtje razstave ob 70. obletnici Policijskega orkestra - vabilo

Pokrajinski muzej Maribor, Muzej slovenske policije in Policijski orkester vabijo na odprtje razstave ob 70. obletnici Policijskega orkestra, ki bo v ponedeljek, 3. decembra 2018, v Viteški dvorani mariborskega gradu.

Več

29.11.18NPU na celjsko okrožno državno tožilstvo podal kazensko ovadbo zaradi zlorabe položaja in pranja denarja

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so v začetku letošnjega novembra na Okrožno državno tožilstvo v Celju kazensko ovadili tri fizične osebe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu Kazenskega zakonika in kaznivega dejanja pranja denarja po 245. členu Kazenskega zakonika.

Več

28.11.18Kobilarna Lipica Policiji predala plemenitega belega lipicanca

Kobilarna Lipica je danes, 28. novembra 2018, policiji predala plemenitega lipicanskega konja. Beli lipicanec je že peti konj iz Kobilarne Lipica, ki se je v zadnjih letih pridružil konjeniškim enotam Policije.

Več

27.11.18Prometni policisti ustavili ukrajinski kombi, ki je bil pretežek za skoraj sto odstotkov, prikolici pa je manjkalo eno kolo

Policisti so danes, 27. novembra 2018, na počivališču Barje v smeri proti Novem mestu ustavili tovorno vozilo z ukrajinskimi registrskimi tablicami, ki je tehtalo kar šest ton. Njegovo priklopno vozilo poljskih registrskih tablic pa se je po cesti vozilo z odlomljeno osovino in le tremi kolesi.

Več

27.11.18Osumljenci so za odobritev bančnih poslov zahtevali nedovoljene denarne nagrade v skupnem znesku najmanj 400.000 evrov

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes zjutraj skupaj s kriminalisti več policijskih uprav začeli izvajati operativne aktivnosti na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Ljubljana. Hišne preiskave so opravljali na podlagi sodnih odredb v zasebnih in poslovnih prostorih na 26 naslovih, na dveh pa so zasegli elektronske naprave. Hišne preiskave še vedno potekajo na 8 naslovih.

Več

27.11.18Na delo v Makedonijo odhaja 31. skupina slovenskih policistov

Slovenska policija je v Makedonijo napotila že 31. skupino policistov. Med 28. novembrom in 28. decembrom 2018 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Več

27.11.18NPU opravlja hišne preiskave na 26 naslovih zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj v bančništvu

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes zjutraj skupaj s kriminalisti več policijskih uprav začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Ljubljana.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.