Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

20.04.18Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje mladoletnih Hane Karol in Aleksandra Nezirovića.

Več

19.04.18Simona Veličkega je vlada na današnji seji imenovala za generalnega direktorja policije

Simon Velički bo z jutrišnjim dnem postal generalni direktor policije.

Več

19.04.18617 lokacij, 824 prehitrih voznikov - rezultati včerajšnjega maratona nadzora hitrosti

Na 617 lokacijah po vsej Sloveniji je včeraj, 18. aprila 2018, potekal t. i. maraton nadzora hitrosti. Večinoma so vozniki nadzor sprejeli pozitivno in prilagodili hitrost svoje vožnje, kljub temu pa smo policisti med 12-urnim nadzorom ugotovili kar 824 kršitev, ko so vozniki prekoračili omejitev hitrosti.

Več

18.04.18Pereča problematika prodaje alkohola mladoletnim in opitim mladim

Na včerajšnji novinarski konferenci inštituta za raziskave in razvoj Utrip so opozorili na skoraj popolno brezbrižnost gostincev do prodaje alkohola mladoletnim in opitim mladim, zaradi česar lahko mladi z lahkoto pridejo do alkoholnih pijač, kljub zakonski prepovedi. Med sodelujočimi na konferenci je bil tudi predstavnik Policije.

Več

17.04.18Policijski orkester s sinočnjim velikim gala koncertom proslavil 70 let svojega obstoja

Z velikim slavnostnim koncertom v veličastnem ambientu Gallusove dvorane v ljubljanskem Cankarjevem domu je Policijski orkester sinoči, 16. aprila 2018, proslavil svoj 70. rojstni dan in požel bučen aplavz navdušenega občinstva. Vse najboljše, Policijski orkester!

Več

17.04.18Jutri bo na 617 lokacijah po Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti - preverite lokacije

Jutri, 18. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bomo merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

Več

16.04.18Ta teden poteka preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah

Med 16. in 22. aprilom poteka vseevropska akcija Hitrost, v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti. Namen akcije je umiriti hitrosti v prometu in vplivati na zavedanje ljudi, da lahko z zmanjšanjem hitrosti vožnje že za nekaj kilometrov na uro pomembno zmanjšamo tudi možnost nastanka prometnih nesreč in težo njihovih posledic.

Več

16.04.18Prodaja batnega kompresorja - javno zbiranje ponudb

Policijska uprava Novo mesto prodaja rabljen batni kompresor MS 59S-500FT. Zainteresirani kupci lahko svoje ponudbe pošljejo do torka, 8. maja 2018, do 12. ure, na naslov Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana.

Več

16.04.18Prodaja zemljišč v Leskovcu (občina Krško) - javna dražba

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja nekaj zemljišč v Leskovcu (občina Krško). Javna dražba bo potekala v torek, 15. maja 2018, ob 9. uri na naslovu Štefanova ulica 2, Ljubljana. Vabljeni!

Več

13.04.18Naslednji teden se začne preventivna akcija za zmanjšanje hitrosti na naših cestah - vabilo medijem

Prehitra vožnja je najpogostejši vzrok in dejavnik prometnih nesreč, zaradi katerega je na slovenskih cestah lani umrlo 46 oseb. V ponedeljek, 16. aprila, se bo začela preventivna akcija Hitrost ubija - vozimo pametno. Več o akciji bo predstavljeno na ponedeljkovi novinarski konferenci, ki jo organizira Javna agencija RS za varnost prometa.

Več

13.04.18Evropska komisija v svojem poročilu o prometni varnosti za leto 2017 izpostavila napredek Slovenije

Evropska komisija je ta teden objavila predhodne statistične podatke o varnosti v cestnem prometu za leto 2017. V njem je posebej izpostavila tudi Slovenijo, ki je lani v primerjavi z letom 2016 zabeležila 20-odstotno zmanjšanje števila smrtnih žrtev. Lani so namreč v prometnih nesrečah pri nas umrle 104 osebe (predlani 130).

Več

13.04.18V Policiji dobili novega vikarja

Novi policijski vikar je Igor Jereb, ki ga je Slovenska škofovska konferenca pred kratkim imenovala za koordinatorja duhovne oskrbe v slovenski policiji. Zaposlen je v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi.

Več

12.04.18Prodaja službene psičke Gine po metodi neposredne pogodbe s pogajanji o ceni

Policija ponovno prodaja službeno psičko Gino. Prodaja bo potekala v torek, 8. maja  2018, ob 9. uri na naslovu: Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, Ljubljana.

Več

09.04.18Na posvetu Družinski odnosi v medosebni odvisnosti tudi o novih in kompleksnih oblikah zlorab

V Kongresnem centru na Brdu v Predoslju, Kranj, se je danes, 9. aprila 2018, začel dvodnevni posvet po naslovom Družinski odnosi v medosebni odvisnosti. Gre za posvet, ki ga Policija z Društvom državnih tožilcev in v sodelovanju s Centrom za izobraževanje v pravosodju organizira že 17. leto zapored in je zaradi aktualnosti obravnavanih teh in zanimivih strokovnih prispevkov vsako leto številčneje obiskan. Letos se ga tako udeležuje več kot 250 udeležencev.

Več

09.04.18Policisti smo podprli projekt Zakorakaj k zdravju

V soboto, 7. aprila, se je s pohodom na Šmarno goro začela letošnja komunikacijska akcija ozaveščanja širše javnosti o problematiki raka pri moških in preventivi pred njim Zakorakaj k zdravju. Akciji smo se pridružili tudi slovenski policisti.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.