Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

23.02.18Obvestilo o pogrešani osebi

Od včeraj, 22. februarja 2018, svojci pogrešajo 14-letnega Matijaša Jotića iz Ločice ob Savinji.

Več

22.02.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policijska uprava Ljubljana je bila 20. februarja 2018 obveščena, da svojci pogrešajo 21-letno Hristino Veladžić iz Ljubljane.

Več

21.02.18Slovenske športnike v Južni Koreji bodrimo tudi slovenski policisti in kurenti

Slovenske rise so včeraj v Gangneungu na tekmi z Norveško bodrili tudi ptujski kurenti. Kar osem jih je prišlo iz Slovenije, med njimi pa sta tudi dva policista.

Več

20.02.1823. skupina šestih slovenskih policistov je odšla v Makedonijo pomagat kolegom pri delu z migranti

Slovenska policija je v Makedonijo napotila triindvajseto skupino policistov. Med 21. februarjem in 23. marcem 2018 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Več

20.02.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Maribor so bili obveščeni, da je pogrešana 43-letna Rahela Majcen iz Maribora.

Več

19.02.18Med enotedensko akcijo za večjo varnost pešcev policisti obravnavali 1.232 kršitev

Med 5. in 11. februarjem je po vsej Sloveniji potekala akcija za večjo varnost pešcev. V tem času so policisti ugotovili 1.148 kršitev, ki so jih storili pešci, in 84 kršitev, ki so jih storili vozniki.

Več

13.02.1825 let srečanj Policijskega orkestra z najmlajšimi: "Tratata, tratata, tratatatata, zdaj igra naša muzika!"

"Tratata, tratata, tratatatata, zdaj igra naša muzika!" je bilo iz navdušene publike slišati proti koncu današnjega prav posebnega doživetja v Cankarjevem domu. S pravljico Cesarjeva nova oblačila, odeto v glasbene motive, je Policijski orkester že petič v tej sezoni popeljal najmlajše poslušalce v svet domišlije.

Več

13.02.18Velički sprejel policista, ki odhaja na delo v Palestino

V. d. generalnega direktorja policije Simon Velički je danes, 13. februarja 2018, sprejel policista mag. Roberta Ureka, ki čez nekaj dni odhaja na delo v mednarodno civilno misijo EUPOL COPPS v Palestino.

Več

13.02.18Srbskim kolegom bo od jutri pri delu pomagala deseta skupina slovenskih policistov

Slovenska policija bo od 14. februarja do 16. marca 2018 v Srbijo napotila deseto skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora povečanega števila migrantov bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije.

Več

09.02.18Na informativnem dnevu v Policijski akademiji veliko zanimanja za študij in delo v policiji

Danes in jutri v Policijski akademiji v Tacnu potekata informativna dneva za vse tiste, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda. Prvi termin ob 10. uri je obiskalo izjemno veliko število zainteresiranih kandidatov, saj je predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, pokala po šivih.

Več

09.02.18 Zaradi informativnih dni možna gneča v prometu – opozorilo vsem udeležencem prometa

V petek in soboto, 9. in 10. februarja 2018, bodo na vseh srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji potekali informativni dnevi, zato bo v neposredni bližini šol in njihovi okolici povečan promet in je pričakovati večjo gnečo. Vozniki, na pot se odpravite pravočasno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise ter vozite strpno.

Več

07.02.18Tudi v Policijski akademiji bomo imeli konec tedna informativni dan – izjava za javnost, vabilo medijem

Glede na to, da trenutno vabimo k sodelovanju večje število kandidatov za policista, smo se v policiji odločili, da bomo v petek, 9. februarja, in v soboto, 10. februarja 2018, organizirali informativni dan za vse tiste, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda. Po predstavitvi v predavalnici jih bomo popeljali po točkah, ki jih bomo pripravili za vse zainteresirane, da dobijo občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in s kakšno opremo razpolagajo.

Več

07.02.18Na Areni mladih v Ljubljani letos rekordno število obiskovalcev, tudi na razstavnem prostoru Policije

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je konec januarja potekala Arena mladih, največji vseslovenski dogodek o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju, na katerem vsako leto sodeluje tudi policija. Letos je dogodek obiskalo rekordno število obiskovalcev - več kot 24.500 mladih se je sprehodilo med 40 razstavnimi prostori in obiskalo tudi razstavni prostor policije.

Več

07.02.18Pustni čas naj bo vesel, pa tudi varen!

Začel se je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Da bi bilo pustovanje ne le veselo, temveč tudi varno, objavljamo nekaj preventivnih nasvetov in opozoril policije.

Več

06.02.18Ponovna prodaja dveh službenih psov

Policijska psa Eros in Gina še vedno nista našla novega doma, zato ponovno zbiramo ponudbe zainteresiranih kupcev. Svoje ponudbe lahko pošljete najkasneje do 26. februarja 2018 do 12. ure na naslov Ministrstva za notranje zadeve. Ponovno javno odpiranje ponudb bo naslednji dan, 27. februarja 2018, ob 9. uri.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.