Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

08.12.17Policija kupuje dva konja za operativno delo - vabilo k oddaji ponudb

Policija kupuje dva konja za opravljanje operativnih nalog. Ponudbe lahko oddate v več terminih, prvi rok za oddajo je 20. december 2017.

Več

08.12.17Policija kupuje šest psov - poziv k oddaji ponudb

Policija kupuje šest psov za opravljanje operativnih nalog. Svoje ponudbe lahko oddate v več terminih, prvi rok za oddajo je 12. marec 2018.

Več

07.12.17V decembru bomo več pozornosti namenili tudi vožnji pod vplivom prepovedanih drog - napoved preventivne akcije

Da bi bile slovenske ceste varne za vse prometne udeležence, bomo policisti med 11. in 24. decembrom 2017 po vsej Sloveniji preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola. Več pozornosti pa bomo v tem obdobju namenili tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih, so poudarili udeleženci današnje novinarske konference v organizaciji Agencije RS za varnost prometa. Vožnja pod vplivom drog je namreč čedalje bolj razširjena tudi v Sloveniji.

Več

07.12.17Ministrica za notranje zadeve in generalni direktor policije na obisku v Posavju

V okviru vladnega obiska v posavski regiji sta 6. decembra 2017 ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar s sodelavci in generalni direktor policije Marjan Fank obiskala policistke in policiste na Postaji mejne policije Obrežje in Policijski postaji Brežice.

Več

07.12.17Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje 17-letne Klavdije Dežman iz Sadinje vasi pri Ljubljani.

Več

07.12.17Policija pri preiskavi napada na družbo, ki se ukvarja s kriptovalutami, sodeluje tudi z drugimi državami

Policija je včeraj prejela prijavo in obravnava kaznivo dejanje napada na informacijski sistem družbe, ki se ukvarja s kriptovalutami. V zvezi s tem je danes, 7. decembra, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije mag. Boštjan Lindav podal kratko izjavo.

Več

07.12.17Policija prejela prijavo napada na informacijski sistem družbe, ki se ukvarja s kriptovalutami - vabilo medijem

V zvezi z včerajšnjim vdorom v eno od slovenskih družb, ki se ukvarja s kriptovalutami, bo danes, 7. decembra 2017, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije mag. Boštjan Lindav podal kratko izjavo.

Več

05.12.17Med najzaslužnejšimi prostovoljci leta 2017 tudi policist Emil Kačičnik

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva so v državnem svetu danes, 5. decembra 2017, podelili plakete najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2017. Za svoje dolgoletno prostovoljno delovanje je plaketo letos prejel tudi celjski policist Emil Kačičnik. Čestitamo!

Več

04.12.17Obvestilo o pogrešani osebi

Brežiški policisti so bili v teh dneh obveščeni, da svojci pogrešajo 90-letnega Ivana Kežmana iz Malega Obreža.

Več

30.11.17S 1. decembrom bo zaživel nov sistem poročanja o gostih in prenočitvah eTurizem

Jutri, 1. decembra, bo zaživel nov sistem sporočanja podatkov o gostih in prenočitvah, skupaj z novo vzpostavljenim registrom nastanitvenih obratov. Elektronski sistem, ki naj bi administrativno razbremenil tako ponudnike turističnih sob kot državne organe, smo predstavniki več institucij podrobneje predstavili na današnji skupni novinarski konferenci v organizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Več

30.11.17Službeni pes Ferdel še vedno išče nov dom - vabilo

Obveščamo o ponovni prodaji službenega psa Ferdela po metodi neposredne pogodbe. Prodaja bo v torek, 19. decembra, ob 9. uri na Ministrstvu za notranje zadeve.

Več

29.11.17Heroji furajo v pižamah - podprli smo iniciativo za manj voženj pod vplivom alkohola

Policisti se aktivno pridružujemo vseslovenski akciji Heroji furajo v pižamah, ki se začenja danes, 29. novembra, in ponuja rešitev aktualne problematike vožnje mladih pod vplivom alkohola. Pobudniki iniciative, zavod Vozim, z izvirnim geslom nagovarjajo tako mlade kot njihove starše. Mladim sporočajo, da je 'kul', če s pomočjo staršev poskrbijo za varen prevoz domov, obenem pa pozivajo starše, naj poskrbijo za varen prevoz svojih otrok z zabave, četudi v pižami in sredi noči.

Več

29.11.17Na obisku v Policiji predstavnika italijanske narodnostne manjšine

Vodja Službe generalnega direktorja policije GPU Tomaž Pečjak je danes sprejel predstavnika italijanske narodnostne manjšine v Sloveniji Guida Križmana, podpredsednika Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti (CAN Costiera) in Andreo Bartolea, tajnika Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti.

Več

29.11.17Fank sprejel policistko Mirelo Čorić, ki je postala ženska leta

Generalni direktor policije Marjan Fank je danes, 29. novembra 2017, sprejel policistko Policijske postaje Ljubljana Center Mirelo Čorić, ki je pred nekaj dnevi prejela naziv Ženska leta.

Več

28.11.17Ob napovedi nove snežne pošiljke policisti znova opozarjamo na previdnost v prometu!

Danes ponoči, predvsem pa jutri pričakujemo novo pošiljko padavin. Ponekod se bo sneg mešal z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna tudi poledica. V takšnem vremenu sta temeljna pogoja za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema motornega vozila in večja previdnost.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.