Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.06.18Z vztrajnim delom na področju aktivnega iskanja ubežnikov prijeta še ena iskana oseba

V slovenski policiji smo uspešno zaključili aktivno iskanje 52-letnega obdolženca, zoper katerega je ljubljansko okrožno sodišče razpisalo iskanje zaradi izvedbe kazenskega postopka. Obdolženec je bil v začetku junija izgnan iz Dominikanske republike in prijet v Nemčiji.

Več

21.06.18Policisti svetujemo: Ne nasedajte direktorskim prevaram!

Policisti opozarjamo, da so bile slovenske družbe in organizacije v zadnjem obdobju tarča spletnih goljufov, ki izvršujejo direktorske prevare. Goljufi jih izvršijo tako, da v imenu direktorja pošljejo – običajno računovodstvu družb – elektronska sporočila oz. navodila o nakazilu med 10 in 40 tisoč evri na transakcijski račun v tujini. Gre za lažna sporočila, zato ne nasedajte goljufom.

Več

21.06.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so bili obveščeni, da je pogrešana 54-letna Maja Veras iz Ljubljane.

Več

21.06.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Kranj so bili obveščeni, da je pogrešan 53-letni Milan Hodnik iz Bohinja.

Več

19.06.18Strokovno usposabljanje za občinske redarje - razpis

Policijska akademija razpisuje strokovno usposabljanje za občinske redarje. Prijave je treba vložiti najkasneje do 13. avgusta 2018.

Več

19.06.18V enotedenski preventivni akciji policisti odredili 9.293 alkotestov, od teh 379 pozitivnih

Med preventivno akcijo za večjo varnost v cestnem prometu, ki je potekala med 4. in 10. junijem 2018, smo policisti po vsej Sloveniji preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola. Odredili smo 9.293 alkotestov, od katerih je bilo 379 pozitivnih.

Več

18.06.18Preiskovalci NPU uspešno nad hudodelsko združbo, ki je preprodajala in tihotapila orožje

Slovenska policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi razbila mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo orožja. Zasegli so več kosov orožja, s prodajo katerega si je združba pridobila protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 40.000 evrov. Pridržali so 15 osumljencev, zoper šest od teh je bil odrejen pripor. Zaseženo orožje je bilo namenjeno hudodelskim združbam Zahodnega Balkana za najhujša kazniva dejanja. Policisti in kriminalisti so opravili hišne preiskave na 39 naslovih in preiskali tudi 38 vozil. V preiskavah je sodelovalo približno 100 policistov, 60 kriminalistov z različnih policijskih uprav in 49 preiskovalcev NPU. Istočasno so bile hišne preiskave tudi na Hrvaškem in v Španiji, kriminalistična preiskava pa se še nadaljuje.

Več

18.06.18Zaključne aktivnosti v mednarodni preiskavi s področja organizirane kriminalitete - vabilo medijem (dopolnitev)

V okviru obsežne mednarodne preiskave s področja organizirane kriminalitete so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada v zadnjih dneh na območju več policijskih uprav izvedli številne hišne preiskave in druge operativne aktivnosti. Preiskavo vam bomo podrobneje predstavili na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 18. junija 2018, ob 14. uri v novinarskem središču Generalne policijske uprave na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Več

18.06.18Na Brajnikovem memorialu tudi letos najboljši policisti Specialne enote

Letošnji 25. Pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial 2018, ki je potekal v petek in soboto, 15. in 16. junija 2018, je uspešno zaključilo vseh 21 ekip pripadnic in pripadnikov policije, vojske, uprave za zaščito in reševanje in gorskih reševalcev.

Več

15.06.1825. Brajnikov memorial je odprt - tekmovalci, srečno!

Na Bledu smo danes, 15. junija, slovesno odprli 25. Pohoda razuma, volje in moči ali Brajnikov memorial. Gre za najbolj zahteven psihofizičen preizkus moči za pripadnike varnostnih organov v Sloveniji, policiste, vojake, pripadnike civilne zaščite, gasilce in pravosodne policiste. 21 ekip ga bo premagovalo v naslednjih dveh dneh.

Več

15.06.18Pred generalnim direktorjem policije zaprisegli novi policisti nadzorniki državne meje

Ob zaključku svojega usposabljanja v Policijski akademiji je VIII. skupina kandidatk in kandidatov za policiste nadzornike državne meje danes, 15. junija 2018, slovesno zaprisegla pred generalnim direktorjem policije.

Več

14.06.18Preiskovalci NPU zaključujejo daljšo mednarodno preiskavo s področja organizirane kriminalitete

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s kriminalisti in policisti na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj, Koper in Novo mesto danes, 14. junija 2018, izvajajo različne operativne aktivnosti v okviru obsežne mednarodne kriminalistične preiskave kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete.

Več

14.06.18Otvoritev 25. Pohoda razuma, volje in moči - Brajnikovega memoriala - vabilo medijem

Na območju Bleda, Bohinja in Julijskih Alp bo v petek, 15. junija, in soboto, 16. junija 2018, že 25. leto zapored potekalo tradicionalno tekmovanje Pohod razuma, volje in moči. Tudi letošnji Brajnikov memorial organizira Športno društvo Bled 92. Dvodnevno tekmovanje je najzahtevnejši psihofizični preizkus vzdržljivosti, moči in drugih spretnosti ekip iz Policije, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje ter iz vrst gorskih reševalcev.

Več

13.06.18Slovesna zaprisega kandidatov za policiste nadzornike državne meje - vabilo medijem

Ob zaključku izobraževanja bodo kandidatke in kandidati za policiste nadzornike državne meje v petek, 15. junija 2018, ob 12. uri zaprisegli pred generalnim direktorjem policije Simonom Veličkim.

Več

11.06.1817 policistov, tri policistke, dva vojaka in sedem občanov prejelo medalje za hrabrost in požrtvovalnost

Generalni direktor policije Simon Velički in ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar sta danes, 11. junija 2018, v Policijski akademiji v Tacnu podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.