Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

17.10.18Javna dražba zasedenega stanovanja v Slovenj Gradcu

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja zasedeno stanovanje v Slovenj Gradcu. Javna dražba bo potekala 8. novembra 2018.

Več

17.10.18Na dnevih nacionalne varnosti priznanje za naj policista lanskega leta

Danes, 17. oktobra 2018, potekajo 3. dnevi nacionalne varnosti, kjer se je iz vrst Policije uvodne slovesnosti udeležila vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.  Zbrane je nagovoril tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Več

17.10.18Skupaj z Europolom začenjamo kampanjo ozaveščanja o najpogostejših spletnih prevarah 21. stoletja

Klikni in se poslovi od svojega denarja – spletne prevare 21. stoletja (#CyberScams). Takšen je naslov kampanje, ki jo danes, 17. oktobra 2018, začenjata Europol in Združenje evropskih bank. Kampanji ozaveščanja o sedmih najpogostejših finančnih spletnih prevarah se v okviru evropskega meseca kibernetske varnosti pridružujemo tudi v slovenski policiji.

Več

16.10.18Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje Milana Hodnika iz Bohinja, ki je bil pogrešan od 19. junija 2018.

Več

16.10.18Ali smo pripravljeni na zimo? - skupna novinarska konferenca, vabilo medijem

Bliža se 15. november, datum, ki zakonsko določa, da morajo imeti avtomobili zimske pnevmatike oziroma ustrezno zimsko opremo. Zato vas policisti in predstavniki Avto-moto zveze Slovenije vabimo, da se nam v torek, 23. oktobra 2018, ob 9.30 pridružite v Centru varne vožnje na Vranskem, kjer vam bomo na skupni novinarski konferenci predstavili pomen ustrezne priprave voznika in vozila na zimo.

Več

12.10.18Policija prednostno in intenzivno preiskuje kazniva dejanja v zdravstvu - odziv

Zaradi nekaterih odzivov v javnosti na včerajšnje preiskovalne aktivnosti Nacionalnega preiskovalnega urada v zvezi s sumom korupcijskih kaznivih dejanj v zdravstvu, objavljamo spodnji odziv in poudarjamo, da je odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj s področja korupcije v zdravstvu prednostna naloga policije. Kot preiskovanje vseh gospodarskih kaznivih dejanj ima tudi ta zaradi zahtevnosti svojo dinamiko, saj delo poteka v sodelovanju z drugimi državnimi organi, pridobiti in preučiti pa je treba obsežno dokumentacijo. Tovrstna kazniva dejanja preiskujejo tako Nacionalni preiskovalni urad kot kriminalisti policijskih uprav.

Več

12.10.18Preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujemo iskanje od 5. oktobra 2018 pogrešane 17-letne Nirfete Ljubijankić, doma na območju Policijske uprave Koper. 

Več

12.10.18Obvestilo o pogrešani osebi

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili obveščeni, da je v petek, 12. oktobra, okoli 6. ure iz Zdravilišča Radenci neznano kam peš odšla državljanka Nemčije, 78-letna Sigrund Holfmann.

Več

11.10.18Zaprisegla druga redna generacija Višje policijske šole

Na Policijski akademiji v Tacnu v Ljubljani je v danes, 11. oktobra 2018, potekala slovesna podelitev diplom študentom 2. generacije rednega višješolskega študija po programu Policist. Študij je potekal dve leti; večinoma na Policijski akademiji, kandidati so se deset tednov urili tudi na praksi na policijskih postajah in štirinajst dni na "policijski taktiki" v Gotenici. Vse obveznosti in uspešen zagovor diplomskega dela je opravilo 89 študentk in študentov.

Več

11.10.18Na skupni protiteroristični vaji pod okriljem Europola sodelovale specialne enote 30 držav, tudi Slovenije

Specialne policijske enote iz 30 evropskih držav, tudi Slovenije, so se med 9. in 11. oktobrom urile na skupni protiteroristični vaji Atlas, ki jo je pod okriljem Europola organizirala avstrijska policija. Vaja je istočasno potekala na sedmih prizoriščih v več državah Evropske unije. Na vajah so policisti specialnih enot razreševali različne situacije, npr. zajetja talcev na vlakih, avtobusih, ladjah in letalih.

Več

11.10.18Letalska policijska enota pomagala geodetom pri vzdrževanju mejnikov v visokogorju

V minulih treh mesecih, med julijem in septembrom, so helikopterske posadke Letalske policijske enote skupaj s policisti gorske policijske enote pomagale geodetom Geodetske uprave RS pri nujnem vzdrževanju mejnih oznak na težko dostopnem delu slovensko-italijanske meje.

Več

11.10.18Nacionalni preiskovalni urad na 16 naslovih opravlja hišne preiskave zaradi sumov korupcije v zdravstvu

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes zjutraj na podlagi sodnih odredb začeli izvajati preiskave stanovanjskih in poslovnih prostorov na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Kranj, Novo mesto in Celje, v katerih iščejo dokaze za utemeljevanje sumov storitve več kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja daril in nedovoljenega dajanja daril.

Več

11.10.18Nacionalni preiskovalni urad na hišnih preiskavah za dokazi korupcijskih kaznivih dejanj v zdravstvu

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so ob pomoči kriminalistov iz drugih policijskih uprav danes zjutraj na podlagi sodnih odredb začeli izvajati preiskave stanovanjskih in poslovnih prostorov na območju več policijskih uprav.

Več

10.10.18Vozniku tovornjaka policista SENP zaradi vrste kršitev na avtocesti zasegla vozilo

Policista Specializirane enote za nadzor prometa sta v ponedeljek, 8. oktobra 2018, v jutranji konici na avtocesti v smeri proti Kopru dohitela tovorno vozilo (do 12 ton), ki je nihalo levo in desno, kljub vožnji naravnost.

Več

10.10.18Slovesna zaprisega študentov Višje policijske šole - vabilo medijem

Ob zaključku izobraževanja bodo kandidatke in kandidati za policista v četrtek, 11. oktobra 2018, ob 12. uri zaprisegli pred vršilko dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Tatjano Bobnar.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.