Novinarsko središče Sporočila za javnost

Generalna policijska uprava - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

17.11.17Policija prevzela specialno vozilo z vodnim topom

Predstavnika Ministrstva za notranje zadeve in Policije sta danes, 17. novembra 2017, prevzela specialno vozilo z vodnim topom.

Več

17.11.17Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč pozivamo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu

Pred svetovnim dnem spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga obeležujemo ta vikend, 18. in 19. novembra 2017, vse udeležence v cestnem promeru pozivamo k doslednemu spoštovanju prometnih predpisov in preprečevanju situacij, ki bi bile lahko nevarne.

Več

16.11.17Prevzem specialnega vozila z vodnim topom - vabilo medijem

Ministrstvo za notranje zadeve je avgusta lani objavilo javno naročilo za dobavo specialnega vozila z vodnim topom. V Policiji bomo vozilo prevzeli v petek, 17. novembra 2017, ob 10. uri na Vodovodni 93a v Ljubljani.

Več

15.11.17Prodaja čolna P-89 - javno zbiranje ponudb

Ministrstvo za notranje zadeve prodaja motorni čoln P-89. Izhodiščna cena je 24.900 evrov, svoje ponudbe pa lahko pošljete do 4. decembra 2017.

Več

15.11.17Med poostrenim nadzorom policisti z alkotestom preverili več kot 15.000 voznikov

Tudi letos smo za večjo varnost v prometu skrbeli z akcijo Slovenija piha 0,0. Ta je potekala med 6. in 12. novembrom, ko smo policisti po vsej Sloveniji poostreno preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola. Preizkusili smo več kot 15.000 voznikov.

Več

14.11.17Na delo v Srbijo odhaja že osma skupina slovenskih policistov

Slovenska policija bo od 15. novembra do 15. decembra 2017 v Srbijo napotila že osmo skupino policistov. Za izvajanje skupnega nadzora nad povečanimi migracijami bodo tako skrbeli tudi štirje policisti iz Slovenije. Pred odhodom je policiste sprejel generalni direktor policije Marjan Fank.

Več

14.11.17Podpisane usmeritve za izmenjavo podatkov med Policijo, Vrhovnim državnim tožilstvom RS in Finančno upravo RS

  Policija, Vrhovno državno tožilstvo RS in Finančna uprava RS so v sklopu postopkov izvajanja finančnih preiskav izoblikovali postopek izmenjave podatkov med organi.

Več

14.11.17Sprejem za policiste, ki so sodelovali v misiji v podporo Makedoniji

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je v ponedeljek, 13. novembra 2017, ob priložnosti uradnega obiska predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva priredil sprejem za slovenske policiste, ki so sodelovali v misiji v podporo Makedoniji pri varovanju južne meje.

Več

13.11.17Po Sloveniji ponekod zimske razmere, zato vozite počasi, strpno in z večjo varnostno razdaljo!

Ponekod po Sloveniji, tudi v Ljubljani z okolico, je sneg danes pobelil ceste in poslabšal vozne razmere, drugod vožnjo otežuje dež. Tudi za prihodnje dni je napovedana ohladitev, z njo pa lahko na cestah pričakujemo tudi večjo nevarnost poledice. Zato voznikom svetujemo, naj na pot ne krenejo brez ustrezne zimske opreme! Možni so tudi zastoji, zato bodite previdni, zbrani in strpni do drugih udeležencev v prometu ter se od doma odpravite prej kot običajno. Upoštevajte cestnoprometna pravila, predvsem pa prilagodite vožnjo razmeram na cesti - vozite počasneje in z večjo varnostno razdaljo! V slabih voznih razmerah je lahko namreč usodna že najmanjša napaka.

Več

10.11.17Poskrbite za varno martinovanje. Nikar za volan, če ste uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi!

Pred nami je martinovo, z njim pa tudi čas praznovanj in druženj. Da bi bilo martinovanje ne le prijetno, ampak tudi varno, vse voznike pozivamo, naj nikar ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkohol ali druge psihoaktivne snovi, oziroma naj si zagotovijo varen prevoz. K varni in odgovorni udeležbi v prometu pa pozivamo tudi kolesarje in pešce!

Več

07.11.17Ste že pripravili svoje vozilo na zimske razmere?

15. november je pred vrati, zato voznikom svetujemo, naj pravočasno poskrbijo za zimsko opremo svojih vozil! Preverijo naj, ali je vozilo tehnično brezhibno in ali ima predpisano zimsko opremo, ki je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto, pa tudi v zimskih razmerah. Ponekod v Sloveniji je namreč že zapadel sneg, sicer pa je za vožnjo nevarna že obstoječa kombinacija megle, dežja in nizkih temperatur, zaradi katere lahko površina cestišča hitro zaledeni.

Več

03.11.17Pihajte 0,0 in jo popihajte na koncert!

Tudi letos bomo za večjo varnost v prometu skrbeli z akcijo Slovenija piha 0,0. Ta bo potekala med 6. in 12. novembrom, ko bomo policisti po vsej Sloveniji poostreno preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola. Bodite odgovorni vozniki, poskrbite za varno udeležbo v prometu in si obenem prislužite vstopnice za edinstveno glasbeno doživetje - skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu!

Več

03.11.17Ponovna prodaja službenega psa Ferdla - javno zbiranje ponudb

Službeni pes Ferdel še vedno išče novega lastnika. Rok za oddajo ponudb je 22. 11. 2017.

Več

30.10.17Pred nočjo čarovnic opozarjamo, da maske ne sodijo za volan!

V noči na sredo, 1. novembra, bo tudi v Sloveniji več prireditev v sklopu praznovanja t. i. noči čarovnic. V povezavi s tem objavljamo naslednja opozorila.

Več

30.10.17Poklonili smo se umrlim pripadnikom policije

Predstavniki Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Združenja Sever so položili cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani in Pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.