Sporočila za javnost

Celjski kriminalisti so v  tem tednu, v sodelovanju z žalskimi policisti, zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja odvzeli prostost 35-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine, s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Drugega osumljenega, 25-letnega državljana Bosne in Hercegovine, prav tako s stalnim prebivališčem v Sloveniji, še nismo izsledili.  

Osumljena sta stara znanca policije. Eden od njiju je maja lani 29-letni osebi iz Celja posodil manjšo vsoto denarja, nato pa sta ga osumljena začela izsiljevati za glavnico in namišljene obresti, ki so do septembra 2017 znašale že 25-kratnik vrednosti glavnice. Osumljena sta oškodovancu močno grozila in ga tudi pretepla. Ko je oškodovanec izročil zahtevani denar osumljenima, sta si izmislila nov dolg in obresti na nov dolg. Oškodovanec je moral oktobra leta 2017 osumljenima izročiti tovorno vozilo, vredno kar 250-krat več kot je bila vredna glavnica. Izsiljevanje se tudi s tem ni končalo, zato je oškodovani  zbral pogum in kaznivo dejanje naznanil policiji.

35-letnika smo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za 25-letnega osumljenca pa smo razpisali iskanje.
 

V primerih izsiljevanj oškodovancem svetujemo, naj kaznivo dejanje čim prej prijavijo policiji, saj je največkrat to edini način, da se storilec odkrije, kaznivo dejanje pa obravnava.