Policijske uprave PU Celje Sporočila za javnost

PU Celje - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

19.01.18Moška stara 25 in 35 let osumljena izsiljevanja, 35-letnika celjski policisti že privedli k preiskovalnemu sodniku

Celjski kriminalisti so v  tem tednu, v sodelovanju z žalskimi policisti, zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja odvzeli prostost 35-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine, s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Drugega osumljenega, 25-letnega državljana Bosne in Hercegovine, prav tako s stalnim prebivališčem v Sloveniji, še nismo izsledili.  

Več

10.01.18Nova komandirja v Dravogradu in Radljah ob Dravi

V decembru 2017 se je upokojil komandir Policijske postaje Radlje ob Dravi Hubert Ivančič, ki je postajo vodil sedem let. Vodenje Policijske postaje Radlje ob Dravi je prevzel Tomaž Golob, ki je pred tem dobri dve leti vodil Policijsko postajo Dravograd, še prej pa je bil pomočnik komandirja postaje v Radljah ob Dravi.

Več

21.12.17Celjski policisti v Božičkovi tovarni daril

Člani humanitarnega društva Enostavno pomagam so pred tremi leti odprli Božičkovo tovarno daril. Doslej so z zbranimi darili na božični dan razveselili več kot 950 otrok. Letos zbirajo darila za otroke tridesetih šol in vrtec s širšega celjskega območja, ki jim starši zaradi slabe finančne situacije ne morejo podariti božičnega darila.

Več

23.11.17Ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč v Velenju preventivna akcija Varni v prometu

Ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč je Policijska postaja Velenje v sodelovanju s SPV Mestne občine Velenje v soboto, 11. novembra, organizirala preventivno akcijo na temo varnosti v prometu. Preventivna aktivnost je sovpadala s koncertom Policijskega orkestra v okviru abonmaja Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje.

Več

23.11.17Celjska občina je Policijski upravi Celje podarila kolesi

Mestna občina Celje je danes, 23. novembra 2017, Policijski upravi Celje podarila kolesi. Vodstvo celjske policijske postaje je namreč letos dalo pobudo za nakup koles, saj kolesa policistom omogočajo uspešnejše opravljanje nalog in pristnejši stik z občani, kar posledično izboljšuje tudi njihov občutek varnosti.

Več

21.11.17Šentjurski policisti izvedli preventivno akcijo Otroci za varnost v prometu

Vodji policijskega okoliša Policijske postaje Šentjur pri Celju Peter Užmah in Uroš Malgaj sta 10. novembra 2017 pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje sodelovala pri izvedbi preventivne akcije Otroci za varnost v prometu.

Več

21.11.17Ravenski policisti v akciji Otroci za varnost prometa nadzorovali psihofizično stanje voznikov

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem smo 11. novembra 2017 v sodelovanju s tamkajšnjo območno enoto nacionalnega inštituta za javno zdravje, zvezo šoferjev in avtomehanikov ter koroškimi občinskimi sveti za preventivo in varnost v cestnem prometu izvedli akcijo Otroci za varnost v prometu. Izvajali smo poostren nadzor prometa, v katerem smo preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola.

Več

20.11.17Na dan spomina na žrtve prometnih nesreč v Celju pripravili delavnice za mlade voznike

V Celju smo se tudi v okviru letošnjega svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč spomnili vseh, ki so v nesrečah izgubili življenja. Še več, v skladu z letošnjim sloganom V poklon življenju smo mladim voznikom omogočili teoretične in praktične delavnice varne vožnje, vse v želji, da bi z vsakim takšnim učnim korakom preprečili nove tragedije na naših cestah.

Več

20.11.17Dan gasilcev, policije in reševalcev – Rogaška Slatina 2017

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina smo v nedeljo, 8. oktobra 2017, v sodelovanju z gasilci in reševalci na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini pripravili že osmo tradicionalno preventivno prireditev Dan gasilcev, policije in reševalcev.

Več

08.11.17Nova komandirja v Laškem in v Slovenskih Konjicah

S 1. novembrom 2017 sta policijski postaji Laško in Slovenske Konjice dobili nova komandirja.

Več

02.11.17Policijska postaja Šmarje pri Jelšah prejemnica najvišjega priznanja agencije za varnost prometa

Javna agencija RS za varnost prometa je osemnajstim organizacijam in posameznikom podelila najvišja priznanja za življenjsko delo na področju prometne preventive. Svečano listino za leto 2016 je za svoja prizadevanja prejela tudi Policijska postaja Šmarje pri Jelšah.

Več

18.10.17Policisti izvedli preventivni projekt Promet in varnost v Črni na Koroškem

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, je Policijska postaja Ravne na Koroškem v sodelovanju z tamkajšnjo osnovno šolo in svetom za preventivo in varnost prometa izvedla preventivno aktivnost - tehniški dan z naslovom Promet in varnost, in sicer za vse učence osnovne šole, otroke iz vrtca in ciljno skupino varovancev centra za usposabljanje, delo in varstvo. Tudi drugi občani so bili dobrodošli. Aktivnosti so potekale v šoli, šolskem dvorišču in bližnjem šolskem igrišču.

Več

11.10.17Radeljski policisti izobraževali voznike dravskih gasilcev

Policijska postaja Radlje ob Dravi nadaljuje z izobraževalnim projektom za večjo varnost v prometu Vizija nič v lokalni skupnosti. Tokratno izobraževanje smo namenili članom Gasilske zveze dravske doline in je bilo organizirano na pobudo njenega poveljnika Tomaža Kristana.   Izobraževanje je v začetku septembra v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi izvedel pomočnik komandirja radeljske policijske postaje Miroslav Črešnik. Udeležencem je predstavil pravila in obveznosti, ki se nanašajo na vožnjo vozila na nujni vožnji (vozila s prednostjo), aktualne spremembe prometne zakonodaje in novosti pri prometnih znakih. Poudarek je bil tudi na pešcih ter vožnji pod vplivom alkohola.

Več

04.10.17Ravenski policisti so sodelovali na Tednu mobilnosti v Mežici

Zagotavljanje varnosti otrok na poti v šolo in nazaj domov v prvih septembrskih dneh je ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa policisti ob začetku vsakega šolskega leta izvajamo ustaljene aktivnosti, z  navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa dodatno prispevamo k umirjanju prometa. Ob tem opozarjamo, naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja. Predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.   Zaradi tega smo se policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, poleg vsakodnevnega varovanja otrok ob prihajanju in odhajanju iz šole, udeležili tudi Tehničnega dne 1. razreda OŠ Mežica in preventivne akcije Teden mobilnosti še v vrtcu Mežica.

Več

03.10.17Policisti na 28. Pikinem festivalu v Velenju

V Velenju je v med 17. In 23. septembrom 2017 potekal že 28. Pikin festival, ki je največji družinski festival v Sloveniji, in ga v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Pikin festival je kulturno-izobraževalno-zabavna prireditev za vse generacije in je najbolj prepoznavna blagovna znamka na področju otroške prireditvene dejavnosti v Sloveniji.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.