Policijske uprave PU Celje Sporočila za javnost

PU Celje - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

08.11.17Nova komandirja v Laškem in v Slovenskih Konjicah

S 1. novembrom 2017 sta policijski postaji Laško in Slovenske Konjice dobili nova komandirja.

Več

02.11.17Policijska postaja Šmarje pri Jelšah prejemnica najvišjega priznanja agencije za varnost prometa

Javna agencija RS za varnost prometa je osemnajstim organizacijam in posameznikom podelila najvišja priznanja za življenjsko delo na področju prometne preventive. Svečano listino za leto 2016 je za svoja prizadevanja prejela tudi Policijska postaja Šmarje pri Jelšah.

Več

18.10.17Policisti izvedli preventivni projekt Promet in varnost v Črni na Koroškem

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, je Policijska postaja Ravne na Koroškem v sodelovanju z tamkajšnjo osnovno šolo in svetom za preventivo in varnost prometa izvedla preventivno aktivnost - tehniški dan z naslovom Promet in varnost, in sicer za vse učence osnovne šole, otroke iz vrtca in ciljno skupino varovancev centra za usposabljanje, delo in varstvo. Tudi drugi občani so bili dobrodošli. Aktivnosti so potekale v šoli, šolskem dvorišču in bližnjem šolskem igrišču.

Več

11.10.17Radeljski policisti izobraževali voznike dravskih gasilcev

Policijska postaja Radlje ob Dravi nadaljuje z izobraževalnim projektom za večjo varnost v prometu Vizija nič v lokalni skupnosti. Tokratno izobraževanje smo namenili članom Gasilske zveze dravske doline in je bilo organizirano na pobudo njenega poveljnika Tomaža Kristana.   Izobraževanje je v začetku septembra v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi izvedel pomočnik komandirja radeljske policijske postaje Miroslav Črešnik. Udeležencem je predstavil pravila in obveznosti, ki se nanašajo na vožnjo vozila na nujni vožnji (vozila s prednostjo), aktualne spremembe prometne zakonodaje in novosti pri prometnih znakih. Poudarek je bil tudi na pešcih ter vožnji pod vplivom alkohola.

Več

04.10.17Ravenski policisti so sodelovali na Tednu mobilnosti v Mežici

Zagotavljanje varnosti otrok na poti v šolo in nazaj domov v prvih septembrskih dneh je ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa policisti ob začetku vsakega šolskega leta izvajamo ustaljene aktivnosti, z  navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa dodatno prispevamo k umirjanju prometa. Ob tem opozarjamo, naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja. Predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.   Zaradi tega smo se policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem, poleg vsakodnevnega varovanja otrok ob prihajanju in odhajanju iz šole, udeležili tudi Tehničnega dne 1. razreda OŠ Mežica in preventivne akcije Teden mobilnosti še v vrtcu Mežica.

Več

03.10.17Policisti na 28. Pikinem festivalu v Velenju

V Velenju je v med 17. In 23. septembrom 2017 potekal že 28. Pikin festival, ki je največji družinski festival v Sloveniji, in ga v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Pikin festival je kulturno-izobraževalno-zabavna prireditev za vse generacije in je najbolj prepoznavna blagovna znamka na področju otroške prireditvene dejavnosti v Sloveniji.

Več

27.09.17Laški policisti skupaj s prvošolčki

Pri izvajanju akcije Varna pot v šolo, je vodja policijskega okoliša Policijske postaje Laško Robert Bezamovski na preventivni sprehod povabil učence prvih razredov OŠ Primoža Trubarja.

Več

20.09.17Na 50. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju smo se predstavili tudi policisti

Na celjskem sejmišču se je v nedeljo,17. septembra 2017, končal 50. mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS), na katerem se je letos predstavilo skoraj 1500 razstavljavcev, med njimi tudi Policijska uprava Celje.

Več

15.09.17 Policisti pospremili ravenske učence na varno šolsko pot

V petek, 1. septembra 2017, so se po razigranih in brezskrbnih počitnicah spet napolnile šole. S tem pa se je pred začetkom in ob koncu šolskega pouka v okolici šol spet povečal promet.  

Več

14.09.17Ravenski policisti za večjo varnost šolskih otrok na Prevaljah

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem že vrsto let v sodelovanju s sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, osnovnimi šolami, vrtci in občinami pred pričetkom šolskega leta opravijo podroben pregled šolskih poti in avtobusnih šolskih prog v šolskih  okoliših, da bi  odpravili morebitne pomanjkljivosti oziroma izboljšali prometno infrastrukturo.

Več

25.08.17 Mlade košarkarice obiskale Policijsko postajo Celje

V Ženskem košarkarskem klubu Cinkarna Celje so letos organizirali enotedenski tabor za 40 najmlajših članic. Tako so v okviru načrtovanih aktivnosti v četrtek, 24. avgusta 2017, skupaj s trenerji obiskale Policijsko postajo Celje.

Več

19.07.17Policisti na mestni plaži v Celju predstavljali svoje delo in opremo

Mestna plaža Celje je prireditveni prostor na promenadi savinjskega nabrežja, ki je umeščena med najbolj pomembne zgodovinske spomenike v mestu.   V zadnjih letih postaja plaža pravo zbirališče Celjanov za igre na prostem in zabavno preživljanje prostega časa v samem centru. Na prireditvenem prostoru Mestne plaže Celje se je do danes odvila že več kot polovica od 60 zanimivih različnih tematskih dogodkov, predvidenih za to poletje.

Več

13.07.17Celjski policisti obiskali otroke na Slovenija kampu

Celjski policisti so se prijazno odzvali povabilu vodje celjskega nogometnega tabora Slovenija kamp, ki je bil letos prvič istočasno organiziran na več lokacijah po vsej državi. Združil je približno 500 otrok, starih od sedem do štirinajst let. Največ se jih je zbralo v Celju.

Več

12.07.17Poziv občanom glede osumljenih vlomilk in bele fieste v okolici Celja in Ljubljane

Policisti Policijske uprave Celje in Ljubljana so v zadnjih dneh obravnavali več vlomov na območju Letuša, Polzele, Kamnika in Komende.

Več

05.07.1733-letnik z objestno vožnjo, pod vplivom alkohola in brez izpita ogrožal življenja ter poškodoval tri policiste

Patrulja policistov Policijske postaje Radlje ob Dravi je včeraj okoli 16.30 opravljala nadzor prometa na državni cesti izven naselja Javnik. Policista sta nadzor hitrosti izvajala z laserskim merilnikom hitrosti. Pri tem sta opazila voznika kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora in je preko neprekinjene črte prehiteval pred seboj vozeče vozilo. Kljub navzočnosti patrulje je voznik ostal na levem smernem vozišču in z visoko hitrostjo nadaljeval s prehitevanjem še dveh vozil v nepreglednem desnem ovinku. Zaradi opisane nevarne vožnje, s katero je nadaljeval in tako ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu, je policijska patrulja zapeljala za kršiteljem z namenom da prepreči nadaljnje ogrožanje.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.