Javna dražba najdenih predmetov v Postojni je bila med zadnjimi v policiji PDF natisni E-pošta
PU Koper - Sporočila za javnost
Petek, 31. marec 2017

Na Policijski upravi Koper smo včeraj, 30. marca 2017, organizirali še zadnjo javno dražbo najdenih predmetov na našem območju. Šlo je za predmete, ki so bili najdeni še pred spremembo Pravilnika o postopku z najdenimi stvarmi. Dražbe, ki smo jih dosedaj izvajali v policiji, je po spremembi zakonodaje prevzela Finančna uprava Republike Slovenije. 

 

Za včerajšnjo dražbo na dvorišču nekdanje Policijske uprave Postojna je vladalo veliko zanimanje. Obiskovalci so si uro pred začetkom lahko bolj podrobno pogledali vse najdene predmete. Teh je na dražbi bilo kar 211 in prav vsi so dobili nove lastnike.

 

javnadrazba1

 

Najbolj iskana so bila kolesa, kolesa z motorjem in motorna kolesa. Najvišjo prodajno vrednost je doseglo motorno kolo znamke Honda, za katerega je kupec odštel 970 evrov. Veliko kupcev se ni zadovoljilo z nakupom le enega predmeta, privoščili so si jih kar nekaj, saj so cene bile zelo sprejemljive za vsak žep.

 

javnadrazba3

 

Diego Samsa, pomočnik komandirja na Postaji mejne policije Sočerga, ki je javne dražbe vodil za Policijsko upravo Koper, je še zadnjič pripeljal dogodek do uspešnega konca. Državno blagajno smo tokrat "obogatili" z izkupičkom 6.416,50 evra.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.