Policijske uprave PU Koper Sporočila za javnost

PU Koper - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

18.10.17Koprski vodniki službenih psov na obisku v vrtcu Dutovlje

Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper so 9. oktobra 2017, na zaprosilo vrtca Dutovlje, najmlajšim predstavili delo službenih psov policije.

Več

12.10.17Ob 50. obletnici pomorske policije v Kopru gostovala razstava Od orožnika do policista

Pomorska policija je letos praznovala 50. obletnico svojega obstoja. V počastitev tega jubileja smo že 23. junija 2017 - skupaj s praznovanjem dneva policije na Policijski upravi Koper - odprli tudi razstavo v Pokrajinskem muzeju v Kopru. Razstavo, ki je bila odprta vse do ponedeljka, 8. oktobra 2017, smo naslovili Od orožnika do policista - zgodovina slovenske, primorske in pomorske policije, v treh mesecih pa si jo je ogledalo skoraj 3000 obiskovalcev.

Več

10.10.17Krvodajalska akcija policistov Policijske postaje Koper

Policisti Policijske postaje Koper smo 4. oktobra 2017 že drugič letos organizirali krvodajalsko akcijo za zaposlene. Akcije se je tokrat udeležilo kar 21 policistov z naše postaje.

Več

09.10.17Policisti na športnem dogodku Koper giba 2017

Koprska športna zveza je v času evropskega tedna športa v soboto, 30. septembra 2017, v popoldanskih urah na parkirišču za Srednjo tehniško šolo prvič organizirala Festival športa in aktivnih družin - Koper giba 2017. Namenjen je bil športno aktivnim družinam, staršem in otrokom med 2. in 10. letom starosti.

Več

05.10.17Koprski policisti na dnevu odprtih vrat Aerodroma Portorož

Na portoroškem letališču so v soboto, 30. septembra 2017, organizirali dan odprtih vrat. Tako kot lani smo se tudi letos prireditve udeležili predstavniki različnih enot iz Policijske uprave Koper, saj je dogodek odlično obiskan in zato primerna priložnost za predstavitev našega dela.

Več

04.10.17Preventivna akcija Varna pot v šolo v Pivki

Vstop v šolo je za otroke, ki prvič prestopijo šolski prag, pomemben mejnik v njihovem odraščanju; pot v šolo in domov je za prvošolce tudi posebno doživetje. Starši, učitelji in policisti želimo, da bi njihova pot potekala varno in da bi otroci poznali in razumeli pravila varne udeležbe v prometu.   Policisti Policijske postaje Postojna tem najranljivejši udeležencem v prometu posvečamo posebno pozornost in se trudimo, da že v zgodnjih letih otroke seznanimo s pravili varne udeležbe v prometu.

Več

25.09.17Štirje koprski policisti znova reševali življenja

Ilirskobistriška policista sta v soboto, 23. 9. 2017, z masažo srca rešila življenje 60-letniku, ki sta ga nezavestnega našla v zadimljenem stanovanju. Dva postojnska policista pa sta dan pozneje oživljala tudi 34-letnika v Šmihelu pod Nanosom, a žal neuspešno.

Več

04.09.17Policisti PP Kozina nad preprodajalce zaščitenih jamskih hroščev

Policisti Policijske postaje Kozina so z drugimi pristojnimi institucijami ta konec tedna opravili pregled ene izmed lažje dostopnih jam na območju Čičarije v občini Hrpelje-Kozina.   Pri ogledu jame so naleteli na sedem postavljenih vab - pasti, namenjenih nezakonitemu lovu hroščev in drugih živali v jami.

Več

31.08.17Skrb za prometno varnost otrok pred začetkom šolskega leta v Kopru

Policisti Policijske postaje Koper so 29. avgusta 2017 v sodelovanju z Avto moto touring klubom Koper, AMZ Slovenije in koprskim društvom upokojencev pred začetkom šolskega leta na območju Osnovne šole Koper izvajali preventivne aktivnosti v sklopu akcije Varna pot v šolo in nazaj.

Več

04.08.17Trije preiskani ropi - informacije z novinarske konference PU Koper

V drugi polovici julija smo na območju Policijske uprave Koper obravnavali tri rope, za katere so kriminalisti ugotovili, da so povezani. Izvršil jih je namreč isti storilec, ki so ga kriminalisti kmalu tudi prijeli. Več o obravnavanih ropih in prijetju storilca je na današnji tiskovni konferenci pojasnil pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič.

Več

06.07.17Koprski, ljubljanski in mariborski kriminalisti s hišnimi preiskavami za dokazi korupcije

Včeraj, 5. julija 2017, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper v sodelovanju s policisti in kriminalisti policijskih uprav Ljubljana in Maribor po odredbi Okrožnega sodišča Koper izvedli več hišnih preiskav.

Več

26.06.17V Kopru ob dnevu policije in 50-letnici pomorske policije odprli razstavo o zgodovini slovenske, primorske in pomorske policije

Tudi primorski policisti smo minuli teden, 22. junija, z organizacijo različnih dogodkov praznovali dan policije. 

Več

19.06.17V Kopru bomo odprli razstavo o zgodovini slovenske, primorske in pomorske policije - vabilo

Policijska uprava Koper, Muzej slovenske policije in Pokrajinski muzej Koper vabimo na odprtje razstave z naslovom Od orožnika do policista - zgodovina slovenske, primorske in pomorske policije, ki bo v četrtek, 22. junija 2017, ob 12.30 v Pokrajinskem muzeju Koper.

Več

12.06.17Voznik renaulta v Čežarjih trčil v peški - poziv očividcem

V soboto, 10. junija 2017, so bili policisti Policijske uprave Koper ob 21.17 obveščeni o prometni nesreči v Čežarjih. Po dosedaj zbranih podatkih je neznani voznik sivega renault scenica na prehodu za pešce trčil v peški, in sicer 37-žensko in njeno 8-letno hčerko.

Več

29.05.17Ob finalu nogometnega pokala v Kopru policisti pozivamo - upoštevajte prometno signalizacijo, navodila varnostnikov in policistov

V sredo, 31. maja 2017, bodo na stadionu Bonifika v Kopru odigrane finalne tekme nogometnega pokala Slovenije, ki ga organizira Nogometna Zveza Slovenije. Policisti pozivamo obiskovalce, naj upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo, navodila varnostne službe organizatorja in policistov. V primeru zaznanih kršitev javnega reda in miru pa naj o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.