Policijske uprave PU Kranj Sporočila za javnost

PU Kranj - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

15.03.18V mreži prvih posredovalcev odslej tudi radovljiški policisti

Policisti Policijske postaje Radovljica smo 14. marca 2018 prevzeli opremo za nudenje prve pomoči in AED defibrilator, ki sta ga po opravljenem usposabljanju policistov za njegovo uporabo zagotovila radovljiška občina in zdravstveni dom.

Več

05.02.18V gorah velika nevarnost snežnih plazov - opozorilo policistov na Gorenjskem

Zaradi obilnega sneženja in novozapadlega snega v gorah obstaja velika nevarnost snežnih plazov. Gre za nevarnost četrte stopnje po petstopenjski evropski lestvici, sneg pa je povečini slabo sprijet s podlago. Planinske koče so večinoma zaprte.

Več

22.12.17Policijski psi razveselili otroke v jeseniški bolnišnici

Gorenjski in ljubljanski vodniki službenih psov so v četrtek, 21. decembra 2017, obiskali otroke, ki se zdravijo v Splošni bolnišnici Jesenice. Malim pacientom so predstavili poklic policista in delo vodnika policijskega psa, razdelili pa so jim tudi priložnostna promocijska darila. Policisti so tako obdarili okoli 20 otrok različnih starosti, ki so bili daril zelo veseli.

Več

01.12.17Gorenjski policisti opozarjajo, da je lahko obisk gora v teh dneh zelo tvegan

Obisk gora, bodisi peš bodisi s smučmi, je v teh dneh lahko zelo tvegan. Kot opozarjajo gorenjski policisti, izdatno sneženje, možnost naletavanja novega snega ter mrzlo, oblačno in megleno vreme v gorah povzročajo dodatne nevarnosti.

Več

27.11.17Zaradi današnjih primerov nevarnega raztresanja ledu s tovornjakov gorenjski policisti opozarjajo voznike, naj pred vožnjo dobro očistijo svoja vozila!

Gorenjski policisti so danes, 27. novembra 2017, obravnavali dve prijavi nesreč zaradi raztresanja ledu s tovornih vozil. V obeh primerih se je dogodek zgodil v predoru Karavanke, tovorni vozili, s katerih se je raztresal led, sta peljali iz smeri Slovenije proti Avstriji, na vozilih udeležencev pa je nastala materialna škoda.   Do hujših posledic na srečo ni prišlo, vendar ne gre zanemariti dejstva, da so to okoliščine, ki lahko privedejo do hudih in tragičnih prometnih nesreč. 

Več

17.11.17Gorenjski policisti opozarjali pešce, naj nosijo kresničke in odsevne trakove

Gorenjski policisti so včeraj, 16. novembra 2017, na območju vseh policijskih postaj med rednim delom preverjali, kako pešci spoštujejo prometna pravila, kako so vidni v prometu in kakšen je odnos voznikov do njih.

Več

10.11.17Policisti v Škofji Loki začeli preventivno akcijo Priprava vozil in voznikov na zimsko obdobje

Policisti Policijske postaje Škofja Loka so v sodelovanju z občinskim redarstvom, škofjeloškim svetom za preventivo in varnost cestnega prometa in podjetjem za tehnične preglede v torek, 7. novembra 2017, zaradi že zelo spremenjenih vremenskih razmer organizirali preventivno akcijo, v kateri so preverjali, kako so vozniki in vozila pripravljeni na zimske razmere.

Več

07.11.17Na Gorenjskem že sneg, na cestah pa zimske razmere - opozorilo voznikom

Potem ko je nekatere ceste na Gorenjskem včeraj, 6. novembra 2017, pobelil prvi sneg, so gorenjski policisti danes že začeli s preventivnimi aktivnostmi. Vse voznike pozivajo, naj vozila pravočasno pripravijo na zimo in naj ne čakajo na poslabšanje razmer.

Več

03.10.17Gorenjski policisti so na osnovni šoli starše in učence ozaveščali o medvrstniškem in spletnem nasilju

Policijska uprava Kranj je konec septembra 2017 izvedla prvi dve načrtovani predstavitvi o medvrstniškem in spletnem nasilju za starše in učence višjih razredov ene od osnovnih šol na Gorenjskem. Policisti smo približno 70 udeležencev na dveh predavanjih seznanili s pojavnimi oblikami nasilja, z opozorilnimi znaki pri žrtvah in storilcih medvrstniškega nasilja, s spletno kriminaliteto ter posledicami nasilja in nevarnostmi. Posredovali smo jim tudi preventivne nasvete za prepoznavanje in ukrepanje v primeru zlorab.

Več

19.09.17Gorenjski policisti varovali prihod evropskih košarkarskih prvakov na letališče Jožeta Pučnika

Gorenjski policisti smo včeraj, 18. septembra 2017, na območju letališča Jožeta Pučnika zagotavljali varnost obiskovalcev in z zlatom okronane slovenske košarkarske reprezentance, ki se je sinoči z evropskega prvenstva v Turčiji v domovino vrnila s posebnim letalom.

Več

01.09.17Zaradi dveh sočasnih dogodkov bo prihodnji teden na Gorenjskem nekoliko oviran promet - obvestilo

Na območju Bleda bosta v začetku naslednjega tedna sočasno potekala dva dogodka. Eden je Strateški Forum, ki bo potekal 4. in 5. septembra, drugi pa Svetovno prvenstvo v veslanju za veterane, ki se prav tako začne 4. in zaključi 10. septembra 2017.

Več

20.06.17Na gorenjski avtocesti voznike presenetil ... labod

Pretekli petek, 16. junija, je jutranje voznike na gorenjski avtocesti pri Mostah presenetil ... labod. Ta si je očitno zaželel udeležbe v cestnem prometu.

Več

02.06.17Ure pravljic v Knjižnici Tržič zaključili s policijskimi kužki

Iz Knjižnice Tržič smo prejeli zanimive vtise o policijskem obisku, ki jih objavljamo spodaj.

Več

26.05.17Gorenjski prometni policisti zjutraj iz prometa izločili pijanega voznika tovornjaka

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj, 26. maja, na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov ustavljali voznika tovornega vozila tujega prevoznika, ki je zaradi močnega vpliva alkohola vijugal po cesti in z dejanjem zelo ogrožal ostale udeležence v prometu. Za vožnjo je voznik nevarno uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, na katerem je bil pra tako gost promet.

Več

26.05.17Voznikom v Tržiču policisti danes delili srčke z dobrimi mislimi in željami otrok

Učenci tržiških osnovnih šol so danes, 26. maja 2017, skupaj z gorenjskimi policisti voznikom in drugim naključnim mimoidočim simbolično delili srca iz kartona z dobrimi mislimi in željami za varno udeležbo v prometu.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.