Policijske uprave PU Kranj Sporočila za javnost

PU Kranj - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

17.11.17Gorenjski policisti opozarjali pešce, naj nosijo kresničke in odsevne trakove

Gorenjski policisti so včeraj, 16. novembra 2017, na območju vseh policijskih postaj med rednim delom preverjali, kako pešci spoštujejo prometna pravila, kako so vidni v prometu in kakšen je odnos voznikov do njih.

Več

10.11.17Policisti v Škofji Loki začeli preventivno akcijo Priprava vozil in voznikov na zimsko obdobje

Policisti Policijske postaje Škofja Loka so v sodelovanju z občinskim redarstvom, škofjeloškim svetom za preventivo in varnost cestnega prometa in podjetjem za tehnične preglede v torek, 7. novembra 2017, zaradi že zelo spremenjenih vremenskih razmer organizirali preventivno akcijo, v kateri so preverjali, kako so vozniki in vozila pripravljeni na zimske razmere.

Več

07.11.17Na Gorenjskem že sneg, na cestah pa zimske razmere - opozorilo voznikom

Potem ko je nekatere ceste na Gorenjskem včeraj, 6. novembra 2017, pobelil prvi sneg, so gorenjski policisti danes že začeli s preventivnimi aktivnostmi. Vse voznike pozivajo, naj vozila pravočasno pripravijo na zimo in naj ne čakajo na poslabšanje razmer.

Več

03.10.17Gorenjski policisti so na osnovni šoli starše in učence ozaveščali o medvrstniškem in spletnem nasilju

Policijska uprava Kranj je konec septembra 2017 izvedla prvi dve načrtovani predstavitvi o medvrstniškem in spletnem nasilju za starše in učence višjih razredov ene od osnovnih šol na Gorenjskem. Policisti smo približno 70 udeležencev na dveh predavanjih seznanili s pojavnimi oblikami nasilja, z opozorilnimi znaki pri žrtvah in storilcih medvrstniškega nasilja, s spletno kriminaliteto ter posledicami nasilja in nevarnostmi. Posredovali smo jim tudi preventivne nasvete za prepoznavanje in ukrepanje v primeru zlorab.

Več

19.09.17Gorenjski policisti varovali prihod evropskih košarkarskih prvakov na letališče Jožeta Pučnika

Gorenjski policisti smo včeraj, 18. septembra 2017, na območju letališča Jožeta Pučnika zagotavljali varnost obiskovalcev in z zlatom okronane slovenske košarkarske reprezentance, ki se je sinoči z evropskega prvenstva v Turčiji v domovino vrnila s posebnim letalom.

Več

01.09.17Zaradi dveh sočasnih dogodkov bo prihodnji teden na Gorenjskem nekoliko oviran promet - obvestilo

Na območju Bleda bosta v začetku naslednjega tedna sočasno potekala dva dogodka. Eden je Strateški Forum, ki bo potekal 4. in 5. septembra, drugi pa Svetovno prvenstvo v veslanju za veterane, ki se prav tako začne 4. in zaključi 10. septembra 2017.

Več

20.06.17Na gorenjski avtocesti voznike presenetil ... labod

Pretekli petek, 16. junija, je jutranje voznike na gorenjski avtocesti pri Mostah presenetil ... labod. Ta si je očitno zaželel udeležbe v cestnem prometu.

Več

02.06.17Ure pravljic v Knjižnici Tržič zaključili s policijskimi kužki

Iz Knjižnice Tržič smo prejeli zanimive vtise o policijskem obisku, ki jih objavljamo spodaj.

Več

26.05.17Gorenjski prometni policisti zjutraj iz prometa izločili pijanega voznika tovornjaka

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj, 26. maja, na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov ustavljali voznika tovornega vozila tujega prevoznika, ki je zaradi močnega vpliva alkohola vijugal po cesti in z dejanjem zelo ogrožal ostale udeležence v prometu. Za vožnjo je voznik nevarno uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, na katerem je bil pra tako gost promet.

Več

26.05.17Voznikom v Tržiču policisti danes delili srčke z dobrimi mislimi in željami otrok

Učenci tržiških osnovnih šol so danes, 26. maja 2017, skupaj z gorenjskimi policisti voznikom in drugim naključnim mimoidočim simbolično delili srca iz kartona z dobrimi mislimi in željami za varno udeležbo v prometu.

Več

26.04.17Javna dražba najdenih stvari Policijske uprave Kranj - vabilo

Policijska uprava Kranj vabi na javno dražbo najdenih stvari, ki bo v torek, 16. maja 2017, na dvorišču policijske uprave.

Več

13.04.17Škofjeloški policisti iščejo voznika, ki je trčil v peško - poziv očividcem

Škofjeloški policisti iščejo voznika osebnega avtomobila, ki je včeraj, 12. aprila, okoli 11.30 na območju nekdanje vojašnice v Škofji Loki trčil s peško.

Več

29.03.17Kranjski policisti skrbeli za varnost obiskovalcev Planice

Poleti v Planici so za letos pod streho, delo policistov prav tako.

Več

29.03.17Med včerajšnjim nadzorom na gorenjski avtocesti obravnavali 40 prehitrih voznikov

Gorenjski prometni policisti so včeraj, 28. marca 2017, na več mestih gorenjske avtoceste poostreno nadzirali hitrost vožnje voznikov.

Več

07.03.17 Na tekmovanju za pokal Vitranc policisti poskrbeli za visoko raven varnosti

Gorenjski policisti so minuli vikend na Pokalu Vitranc, enem od tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju, uspešno izpeljali policijsko-varnostni del smučarske prireditve s  spremljajočimi dogodki. Gre za naloge, ki so bile povezane zlasti z zagotavljanjem javnega reda in prometne varnosti.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.