Policijske uprave PU Ljubljana Sporočila za javnost

PU Ljubljana - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

24.11.17Policijska postaja Kamnik prejela zlato priznanje agencije za varnost prometa

V poročni dvorani Občine Kamnik je v sredo, 22. novembra 2017, potekala podelitev priznanj Javne agencije RS za varnost prometa. Zlati znak za več kot 10-letno delo in sodelovanje na področju prometne varnosti v občini Kamnik je na predlog kamniškega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu prejela Policijska postaja Kamnik.

Več

10.11.17Mednarodno usposabljanje policijskih konjeniških enot na Madžarskem

Madžarska policija je med 18. in 22. oktobrom 2017 organizirala mednarodno usposabljanje za predstavnike policijskih konjeniških enot. Na povabilo madžarske policije sta se usposabljanja udeležila tudi Uroš Kocbek s Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor ter Rok Kolarič s Postaje konjeniške policije Ljubljana. S seboj sta pripeljala lipicanca Pluta Strano in Favoryja Turyso.

Več

16.10.17Policisti obiskali vrtec Pedenjped v Kašlju

V začetku oktobra je vrtec Pedenjped iz Kašlja na obisk povabil ljubljanske policiste, pripadnike različnih policijskih enot; tako smo skupaj z otroki preživeli zanimivo in prijetno dopoldne. Vrtec se nam je zahvalil za sodelovanje in nam posredoval nekaj vrstic o dogodku.

Več

09.10.17Ljubljanski policisti so sodelovali na že osmem Čarobnem dnevu v Volčjem potoku

V Arboretumu Volčji potok je v nedeljo, 1. oktobra 2017, že osmič zapovrstjo potekala prireditev Čarobni dan. Po besedah organizatorja ga je letos obiskalo prek 20.000 obiskovalcev, prireditev je namreč eden izmed največjih slovenskih družinskih dogodkov.

Več

20.09.17V prometni nesreči v Ljubljani poškodovan 87-letni pešec - poziv očividcem

Ljubljanski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je pripetila včeraj, 19. septembra 2017, okoli 16. ure pri križišču Ceste v Gorice in Ceste dveh cesarjev v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena 25-letna voznica osebnega vozila VW Polo in 87-letni pešec, ki je utrpel lahke telesne poškodbe.

Več

13.09.17Policisti obiskali učence Osnovne šole dr. Slavka Gruma

Preventivna akcija Varno na poti v šolo in domov,  ki se izvaja v osnovnih šolah, je bila letos predstavljena tudi na osnovni šoli dr. Slavka Gruma Zagorje ob Savi. Gre za osnovno šolo s posebnim programom vzgoje in izobraževanja.

Več

11.08.17Sprejem policistov Postaje prometne policije Ljubljana pri predsedniku Državnega zbora dr. Milanu Brglezu

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je v četrtek, 10. avgusta 2017, sprejel policiste Postaje prometne policije Ljubljana Aljaža Čuša in Sandija Sheikho ter pomočnika komandirja postaje Sebastijana Korošca in se jim zahvalil za požrtvovalno dejanje, ki so ga storili 28. julija 2017.

Več

26.07.17Zaseženo ukradeno kolo - poziv lastniku

Policijsko postajo Ljubljana Center je občan 2. aprila 2017 obvestil, da je opazil neznanca, ki je na Trgu francoske revolucije v Ljubljani odtujil kolo ter se s kraja odpeljal.

Več

13.07.17Logaški policisti na domu občana odkrili veliko količino streliva in orožja

Logaški policisti so včeraj, 12. julija, na podlagi odredbe sodišča zaradi suma posesti nedovoljenega orožja v okolici Logatca opravili hišno preiskavo pri 41-letnem občanu.

Več

06.07.17Policisti odkrili moškega, ki naj bi v centru Ljubljane poskušal ukrasti kolesi - pozivamo lastnika, naj podata prijavo

Na socialnih omrežjih se je pojavil posnetek poskusa tatvine dveh koles na Slovenski cesti v Ljubljani. Mimoidoči občan naj bi dogodek posnel v torek, 4. julija 2017.

Več

24.06.17Litijski policisti in "kolesarčki" izvedli preventivni projekt v Vrtcu Litija

Policisti Policijske postaje Litija so se 1. in 2. junija 2017 pridružili preventivnemu projektu Kolesarčki, ki je bil namenjen otrokom Vrtca Litija z vsemi podružnicami.

Več

14.06.17Ljubljanski policisti konjeniki na prireditvi v Kobilarni Lipica

Policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so v nedeljo, 21. maja 2017, na podlagi letnega programa o medsebojnem sodelovanju med Kobilarno Lipica in Policijo, na osrednjem dogodku prireditve ob Dnevu lipicanca prikazali uporabo konj pasme lipicanec v slovenski policiji.

Več

22.05.17Litijski policisti izvedli preventivni projekt Varno na motor

Policijska postaja Litija je v sodelovanju z litijskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v soboto, 13. maja 2017, izvedla preventivni projekt Varno na motor.

Več

22.05.17Kočevski in hrvaški policisti skupaj nadzirali tovorna vozila in avtobuse

Policisti Policijske postaje Kočevje nadaljujejo uspešno sodelovanje s hrvaškimi kolegi iz PP Delnice. Tako so v ponedeljek, 8. maja 2017,  med 9. in 16. uro izvedli skupni poostreni nadzor cestnega prometa s poudarkom na kontroli tovornih vozil in avtobusov.

Več

09.05.17Varno na moped - preventivna delavnica za srednješolce v Kočevju

Na parkirišču pred Športno dvorano v Kočevju je danes, 9. maja 2017, potekala preventivna delavnica za varno udeležbo voznikov enoslednih vozil, namenjena pa je bila predvsem dijakom srednjih šol. Delavnico so izvedli policisti kočevske policijske postaje v sodelovanju z Avto šolo Krkovič iz Kočevja.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.