Policijske uprave PU Maribor Sporočila za javnost

PU Maribor - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

21.11.17Mariborski kriminalisti razkrili hudodelsko združbo in identificirali 56 žrtev trgovine z ljudmi

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je na petkovi novinarski konferenci podrobneje predstavil obsežno kriminalistično preiskavo, s katero so mariborski kriminalisti skupaj z avstrijskimi kolegi minuli teden identificirali 56 žrtev trgovine z ljudmi.

Več

16.11.17Na jutrišnji tekmi v Ljudskem vrtu bomo uporabili tehnična sredstva za foto- in videosnemanje

Jutri, 17. novembra 2017, bo ob 20.20 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma med kluboma NK Maribor in NK Olimpija.

Več

13.11.17Predstavili enega največjih zasegov prepovedane droge na območju PU Maribor

Vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda je danes, 13. novembra, predstavil kriminalistično preiskavo, med katero so zasegli veliko količino prepovedane droge konoplje.

Več

13.11.17Ptujski policisti na preventivnem dnevu PGD Lovrenc na Dravskem polju in PGD Gabrnik

Policisti Policijske postaje Ptuj so v oktobru 2017 sodelovali na preventivnem dnevu gasilcev PGD Lovrenc in PGD Gabrnik.

Več

07.11.17Mariborski policisti prejemniki kar treh priznanj na področju prometne preventive

Agencija RS za varnost prometa je 24. oktobra 2017 v Ljubljani podelila najvišja priznanja posameznikom in organizacijam za življenjsko delo na področju prometne preventive. Med prejemniki sta bila tudi ptujski policist Boris Kozenburger in Policijska uprava Maribor.

Več

06.11.17Mariborski policisti na reševalni vaji prikazali učinkovito in usklajeno delovanje

Mariborsko Pohorje je bilo v soboto, 4. novembra 2017, prizorišče regijske vaje zaščite in reševanja, v kateri je sodelovalo skoraj 250 ljudi.

Več

19.10.17V Mariboru na posvetu Mladi in kriminal zbranih več kot 300 strokovnjakov

V Mariboru se je danes, 19. oktobra 2017, zbralo več kot 300 strokovnjakov, ki delujejo na področju problematike mladih in kriminala. Osrednja tema posveta je zloraba drog med mladimi, zlasti novih psihoaktivnih drog.

Več

16.10.17Zaradi zagotavljanja varnosti bo Policija na jutrišnji tekmi v Ljudskem vrtu uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

Jutri, 17. oktobra 2017, bo ob 20.45 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana nogometna tekma tretjega kroga v skupini E v Ligi prvakov, med kluboma NK Maribor in Liverpool FC. Vzporedno Mestna občina Maribor med 17. in 24. uro organizira ogled nogometne tekme preko velikega zaslona na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Več

10.10.17Mariborski policisti na tehničnem dnevu OŠ v Poljčanah

Na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Poljčanah je v soboto, 30. septembra 2017, med 9. in 12.30 potekal tehnični dan, tokrat posvečen varnosti, na katerem so se učenci, otroci iz vrtca, starši in krajani seznanili s področjem zaščite in reševanja.

Več

09.10.17Gorišničanski policisti v Zavrču in Cirkulanah v akciji Ulice otrokom

Policisti Policijske postaje Gorišnica smo 29. septembra  2017 v osnovni šoli v Zavrču ter 3. oktobra 2017 v osnovni šoli v Cirkulanah sodelovali v akciji Ulice otrokom, ki je hkrati uvod v Teden otroka.

Več

06.10.17Zoper osumljenca umora v Mariboru odrejeno sodno pridržanje - dopolnitev sporočila za javnost

Policisti so na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru s kazensko ovadbo privedli 54-letnega Mariborčana, osumljenega storitve kaznivega dejanja umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1.

Več

06.10.17Nevarna vožnja v Mariboru - poziv javnosti

Včeraj, 5. oktobra, so ob 16.43 policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavali voznika osebnega avtomobila znamke Audi, tip 100, črne barve, ki je po mestnih ulicah v Mariboru z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu, nato pa na Pobreški cesti povzročil prometno nesrečo.

Več

05.10.17Osumljenec umora v Mariboru izstrelil več deset nabojev

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je na današnji novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave včerajšnjega streljanja na Titovi cesti v Mariboru.

Več

04.10.17Mariborski kriminalisti preiskali umor 45-letne ženske

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je na današnji novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave umora 45-letne ženske v Mariboru.

Več

02.10.17Vodenje mariborske uniformirane policije prevzel mag. Aleksander Thaler, nova komandirja imata tudi dve mariborski policijski postaji - obvestilo

Včeraj, 1. oktobra, se je upokojil vodja Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor Branko Viher. Vodenje tega sektorja je prevzel mag. Aleksander Thaler, ki je bil do sedaj komandir Policijske postaje Maribor I.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.