Policijske uprave PU Murska Sobota Sporočila za javnost

PU Murska Sobota - sporočila za javnost

   Leto:   Mesec:   

03.11.17Murskosoboški policisti na tehniškem dnevu OŠ Genterovci

Dvojezična osnovna šola Genterovci je 23. oktobra 2017 organizirala tehniški dan, v sklopu katerega so izvedli evakuacijo šole. Šola je k sodelovanju povabila tudi vse pristojne službe, ki sodelujejo pri tovrstnem reševanju. Pri prikazu reševanja so sodelovali lendavski gasilci in reševalci, Civilna zaščita ter policisti Policijske uprave Murska Sobota.

Več

13.10.17Janko Šobak, novi komandir Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota

Od 1. oktobra 2017 Policijsko postajo za izravnalne ukrepe Murska Sobota vodi novi komandir Janko Šobak.

Več

28.09.17V Murski Soboti organizirali prvo konferenco o računalniški kriminaliteti in kibernetični (ne)varnosti

Policijska uprava Murska Sobota je v sodelovanju z regionalnim klubom IPE (mednarodnega policijskega združenja) za Pomurje 5. septembra 2017 organizirala prvo konferenco o računalniški kriminaliteti in kibernetični (ne)varnosti. Tematika se je dotaknila vseh aktualnih kibernetičnih nevarnosti in vdorov, ki so jih predstavili vrhunski strokovnjaki s področja računalniške varnosti in kriminalitete. 

Več

19.09.17Na sejmu Agra veliko zanimanja tudi za razstavni prostor pomurske policije

Letos je med 26. in 31. avgustom na sejmišču v Gornji Radgoni potekal že 55. sejem Agra, na katerem se je predstavila tudi Policijska uprava Murska Sobota. Po dveh letih, ko smo bili na sejmu prisotni le po en dan, smo ponovno dobili svoj razstavni prostor, ki smo si ga tokrat delili s Policijskim veteranskim društvom Sever. Obiskovalcem smo na našem prireditvenem prostoru v hali C2 pripravili raznovrstne vsebine.

Več

17.09.17Predstavniki PU Murska Sobota na dnevu policije na Gradiščanskem

V idiličnem mestu Rust na Gradiščanskem je 2. septembra 2017 potekala slovesnost ob dnevu zvezne policije, v sklopu katere so slavnostno odprli nove prostore policijske postaje.

Več

05.07.17Pomurski policisti sodelovali na gasilskem taboru v Gornji Radgoni

Gasilska zveza Gornja Radgona je med 29. junijem in 2. julijem 2017 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni pripravila Mladinski gasilski tabor, ki se ga je udeležilo 116 otrok in 20 mentorjev z območja Gornje Radgone, Svetega Jurija ob Ščavnici in Kapele.

Več

16.06.17Ob dnevu policije na Policijski upravi Murska Sobota odprli muzejsko sobo

Letos smo dan policije zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota praznovali 13. junija 2017, ko smo slovesnost združili z otvoritvijo muzejskega oz. spominskega prostora v avli policijske uprave, namenjenega predstavitvi zgodovine in poslanstva policije.

Več

14.06.17Murskosoboški policisti so se predstavili na Bogatajevih dnevih

Uprava za zaščito in reševanje je med 8. in 10. junijem 2017 v središču Murske Sobote organizirala Bogatajeve dneve zaščite in reševanja 2017. V sodelovanju z lokalno skupnostjo jih organizira vsako drugo leto že od leta 2005, letošnji so bili šesti po vrsti.

Več

31.05.17Med nadzorom na pomurski avtocesti ustavili voznika, ki je vozil 201 km/h

Tovorna vozila (avto)ceste močno obremenjujejo, zaradi česar je nadzor tovornega prometa zelo pomemben. Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so zato pretekli vikend, med 26. in 28. majem 2017, skupaj s policisti policijskih postaj Gornja Radgona, Murska Sobota in Ljutomer ter Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota izvedli tridnevni poostreni nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov po t. i.metodologiji Pegaz.

Več

25.05.17Še zadnja javna dražba najdenih predmetov na PU Murska Sobota

"Če se v letu dni ne ugotovi lastnik najdenih predmetov, najditelj pa se odreče lastninski pravici, policija pripravi javno dražbo najdenih stvari," je veljalo še do pred kratkim. Po novem Pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi pa javne dražbe najdenih predmetov prehajajo v pristojnost finančne uprave.

Več

23.05.17Pomurski policisti izžrebali nagrajence projekta Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo

Na območju Pomurja je med 10. in 30. aprilom 2017 potekala preventivna akcija Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo, ki sta jo skupaj pripravila PU Murska Sobota in murskosoboški center varne vožnje. Glavni cilj projekta je bil, da se pohvali in tudi nagradi pravilno ravnanje vestnih voznikov. Ti so žal že prava redkost na naših cestah, vsaj kar zadeva uporabo mobitelov med vožnjo.

Več

10.05.17Pomurski policisti sodelovali na dveh preventivnih prireditvah za motoriste

Policijska uprava Murska Sobota je 22. aprila 2017 dopoldan, v sodelovanju s Pomurskim avtocentrom, izvedla teoretično in praktično usposabljanje motoristov pred pričetkom motoristične sezone. Dogodka se je udeležilo okrog 30 motoristov.

Več

14.04.17Javna dražba najdenih stvari Policijske uprave Murska Sobota - vabilo

Policijska uprava Murska Sobota vabi na javno dražbo najdenih stvari, ki bo 19. maja 2017.

Več

11.04.17Radgonski policisti predstavili preventivni projekt Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo

Pred Policijsko postajo Gornja Radgona sta komandir Aleksander Kreslin in direktorica Centra varne vožnje v Murski Soboti Polonca Kočar 10. aprila 2017 javnosti prestavila preventivni projekt Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo.

Več

24.03.17Pomurski policisti na uvodnem sestanku z moto klubi

Policijska uprava Murska Sobota je v petek, 10. marca 2017, v prostorih murskosoboškega centra varne vožnje izvedla tradicionalni sestanek s predstavniki pomurskih moto klubov pred pričetkom nove motoristične sezone. Sestanka so se, poleg 25 predstavnikov desetih največjih pomurskih moto klubov, udeležili tudi pomočniki komandirjev policijskih enot, inštruktorja, sicer policista motorista iz postaje prometne policije ter predstavnik Cestnega podjetja Murska Sobota.

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Želim izvedeti več.